pelaguu.blogspot.com

perjantai 2. elokuuta 2019

Kesän kukkia

Moikka, long time no see. :) Tai jotain sinne päin. Paljon on ehtinyt tapahtua. Alkukeväästä käytiin Rovaniemellä vielä käsityömessuilta, kun kirjoittelin nuista muista messuista aiemmin keväällä tänne, niin aika samaa luokkaa nämäkin, ei kovin paljon nähtäävää, mutta jotain, ihan ok. Ostin yhden paidan sieltä Iloiselta kettuliinalta, kiitos vain siitä. :)

Heinäkuu onkin mennyt sitten ihan kokonaan maatilan työn merkeissä. Nyt on oikeastaan ensimmäinen hetki kun ehdin "kunnolla" tietokoneen ääreen. Meillä ei ole omaa maatilaa, mutta on auteltu meijän vanhempia ja reissattu koko heinäkuu, mutta ei missään semmosessa ole ehtiny käydä, josta olisi tänne raportoitavaa.

Kesä on mennyt hurjaa vauhtia eteenpäin ja ensi viikolla alkaa jo koulut täällä meillä. Mutta silti miellän elokuun kesäkuukaudeksi vaikkakin nyt tuntuu ihan syksyltä, koska on niin kylmää ja koleaa. Hurjan hellejakson jälkeen ilma viileni syksyiseksi täydellä ryminällä. Olikin mieleeni vähän liian kuumaa, nyt on helpompi hengittää. Mutta vaikka pidän syksystä, en pidä tästä siirtymästä ja siitä pyhäinmiesten seudusta, silloin pimeys ahdistaa, toivottavasti pääsis johonkin reissuun silloin ehkä, en tiedä vielä. Heinäpellolla ajattelin heinäkuun alussa, että niin se vain tuli kesä. Alkukesä oli meillä sateinen. Ja nyt kesä jo on kohta mennyt ohitse. En meinaa hitaana ihmisenä pysyä perässä näissä vuodenajan vaihteluissa. Talvi on kuitenkin niin pitkä ja kaikki muu lyhyttä siinä välissä. :D

Luin yksi aamu tv.stä, olikohan eilen, Ylen uutisikkunasta aamutuimaan, että on ollut kuiva kesä, ja jotain siinä puhuttiin puutarhoista. Siinä ei kerrottu, että oliko juttu Suomesta vai ulkomailta. Mietin siinä, että meillä täällä pohjosessa ei kyllä ehkä oo ollu kuivakesä, nyt on ollu vähän kuivempi kausi. Mutta marjat näyttää olevan myöhässä, saa nähä ehtiikö kaikki kypsyä.

Meillä pihassa perennat on kuitenkin kukkineet kiitettävästi. Vähälle hoidolle jää mulla puutarha muilta kiireiltä, mutta jotain mukavaa sieltä aina nousee. Kesäkukat istutin alkukesästä ja ne on jääny sitten myöskin vähälle hoidolle, mutta kyllä niistä jotain ihasteltavaa on saanu, sen minkä on ehtinyt olla kotona. Tässäpä kuvia tämän kesän kukista.


Alkukesästä kaikki on vielä kaunista. Takapihan terassi.Kevätkaihonkukka. Nyt minulla on myös lemmikkiä. <3Narsissit kukkivat ihan ensimmäisinä.
Tämä kun on otettu 14.6.Sitten kukkivat tulppaanit. Nämä kaksi väriä tänä vuonna, tumma ja takana pinkki.
Tämä kuva on otettu 28.6.Tämä oli meidän alkukesän projekti. Rakennettin meidän 11v koira vanhukselle aitaus takapihan ympäri, että pääsee vapaasti kulkemaan ja saadaan pitää takaovea auki helteillä. Portit ovat ruohonleikkaajia varten ja lapsia. Tällä hetkellä lapset eivät vain kulje porteista, vaan kiertävät aidan reunaa. Voivat toki olla liian vaativat avattavat lapsille, mutta silloin kun olemme reissussa, avaamme koko aitauksen ja portit pois edestä, niin pääsee vapaasti kulkemaan. Keisarinkruunut kukkivat ehkä viimeistä kertaa tässä. Kirjoittelin alkukesästä, että nämä pitäisi ottaa tästä seinän vierestä pois, kun kukkapenkki on kivijalassa kiinni, niin asunnon omistajalta tuli määräys, että kaikki kivijalassa kiinni olevat kukkapenkit pitää poistaa ja soraa tilalle.
Taustalla kukkii daalia omassa ruukussa. 
Tähän suunnittelin sitä ruukkupuutarhaa, mutta toistaiseksi on jäänyt ajatuksen asteelle.Alla olevat kuvat on otettu tänään.

PeurankelloPoimulehtiLilja nupullaan. Olen tainnut siirtää tämän ruukusta joskus kukkapenkkiin, katsotaan mikä tästä tulee.Keltapäivänlilja. En edes muista koska olen tämän saanut fb-kirppiksen kautta, varmaan jotain 5 vuotta sitten ja nyt tämä kukkii enismmäistä kertaa meidän pihassa, sen siirron jälkeen, näin ainakin muistelisin. :D <3

Tarha-alpi? vai mikä. 
Olen ostanut tämän joku vuosi sitten taimistolta ja nyt näyttää että on lähtenyt leviämään.
Gladioluksen sipulit istutin suoraan ruukkuun alkukesästä, ulos.
Saa nähdä ehtivätkö kukkia. Kylvin samalla ruukkuihin erinäisiä kukkien siemeniä, 
eivät näytä lähteneen kasvuun.Tähän pyritään nyt. Tai yritetään.
Niin ja minä aloitin Me&i esittelijän täällä Itä-Lapin alueella. :) Jos haluat järjestää kutsut, niin kommentoi vaikka alle. Sitten mulla on facebookissa oma Me&i ryhmä Jonnan Me&i, sinne vain liittymään. Tokmannille oli muuten tullut jo krysanteemit myyntiin, minusta se on syksyn merkki.

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla sinusta :-)
    Syksyä kohti ollaan matkalla. Ei voi mitään.
    Minulla on kans siirtyny useamman vuoden päivänliljan kukkiminen jos siirtää kasvia.

    VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥