pelaguu.blogspot.com

tiistai 23. huhtikuuta 2019

Heippa - ihanaa kevättä, lumi sulaa, missä vielä kukat..

Hei ja ihanaa uutta viikkoa ja pääsiäisen jälkeistä aikaa kaikille!Kuva lainattu Hidastaelämää fb.sivulta.
Tämä kuva on otettu tänä aamuna etupihalta. Onhan se vielä karua kauneutta, kaikki roska paljastuu pikku hiljaa lumen alta. Auringosta ja lämmöstä ollaan saatu nauttia. Vettäkin satoi pääsiäisenä, jottei totuus unohtuisi. Syksyllä laittamani kanervat eivät nyt onnistuneet, olen saanut pidettyä ne koko talven oikein punaisina ennen, mutta nyt ne on vähän ränsistyneen näkösiä. Kukkia vaan saa vielä odotella. Niitä ei nouse etupihalle. Takapihalle sitten kevätkukkia, mutta siellä on aivan järkyttävästi vielä lunta. Lumet on kyllä saanet etupihalla kyytiä.

Asutaan tosiaan vuokralla ja minä olen asukastoimikunnassa ja viime kokouksessa tuli puhetta siitä, että kun nää kukkapenkit on joissakin asunnoissa tehty tähän kivijalan viereen ihan kiinni, niin ne pitäisi purkaa. Tämäkin oli jo tässä kun me muutettiin tähän. Mitähän tähän voisin sitten keksiä? Mietin, että voisko kasvulaatikoissa kasvattaa jotakin kukkia, varmaankin vois. Tuo ruukkuhan voi olla tuossa, jonkilainen kivetyshän tuohon kivijalan viereen tulee, jos ne päättävät alkaa sitä purkaa. Mutta mitäs sitten tuohon ruukkuun istuttaisin tänä kesänä? Jotain kivaa, ajattelin, että jos löytäsin daalian kukkatorilta, ne on niin kauniita, minulla kerran on ollut sellainen. Tässä on nyt keisarinkruunuja mutta ne on aika huonoja jo ja sitten tuo vuorenkilpi, se on ihan kiva, siitä tykkään, mutta sehän varmaan lähtee jos niin päätetään.Hmm, viikonloppuna olisi Rakentajamessut Rovaniemellä, auto vaan meni rikki, kiinnostaisko sieltä postaus? Jos saamme auton kuntoon, mahdollisesti piipahdamme siellä. Näytti, että oli ehkä vähemmän näytteilleasettajia kuin Oulussa. Minua kiinnostaa sisäsisustaminen sekä ulkoterassin sisustusideat, niitä toivoisin sieltä löytyvän. Kuulostellaan! Moikka. t. Pelaguu

11 kommenttia:

 1. Täällä alkaa lumet olla kaikki sulanu, jossakin ihan pikku rippuja vielä. Kukkalaatikot ja erilaiset ruukut kuulostaa hyvälle. Tee ruukkupuutarha tuohon.
  Toki kiinnostaa, kuulostaa hyvältä suunnitelmalta tuo ulkoterassiin liittyvä postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin aloin ajatellakin että ruukkupuutarha ois aika kiva. Kiitos!

   Poista
 2. Ruukkupuutarha minullekin tuli mieleen ja sellainen sopisi hyvin tuohon. Pian on kaupoissa kesäkukkavalikoima parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 3. Juu, ruukkupuutarha pihalle on minunkin ehdotus. Juuri nyt istutan daalioita itellekin ruukkuihin.

  VastaaPoista
 4. Jos meette sinne messuille, niin ilmanmuuta kiinnostaa postaus! Parvekkeen ja terassin sisustus, monenlaiset istutusratkaisut kiinnostaa.
  Eipähän sille mitään voi jos vuokratalossa kaivavat seinustat. Ainahan voi kukat istuttaa kauemmaksi, riippuu millanen piha on. Vuorenkilpihan on ollut hyvin kestävä kasvi. Monestihan ruukuissa ja laatikoissa kasvit kasvaa paremmn, voi olla lämpimämpikin paikka. Kierrätysksestä tms rojukasoista voi löytyä kivoja astioita tms.
  Mie oon pähkäilly parvekkeelle astioita, mut on ollut hankalaa, kun ei voi hyvin painavia eikä isoja laittaa. Toisaalta ei pieniäkään, kun on kuuma paikka, ja sitten kuivuvat helposti. Mulla jo kasvaa yksi matala daalia ruukussa n. 3 cm korkea on Saa nähä kasvaako vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei minua toisaalta haittaa että kaivavat. Niinhän sen kuulois olla. Rakennuksen parhaaksihaan se vain on. Aluksi aatelin että voi ei vievät meijän kukkapenkin. Mutta nyt näinkin siinä uuden mahdollisuuden kun tänne tuli näitä vinkkejä. Sellainen ruukkupuutarha kuulostaa kivalta. Tässä kohtaa ei voi tehdä kauemmas kukkapenkkiä kun seuraavan asunnon seinä tulee vastaan ja kuten huomaat meillä on tuossa välikössä peräkärry talvella, kun ei ole muualla tilaa. Siihen tarvii muulle toiminnalle tilaa niin ei voi perustaa kukkapenkkiä siihen. Otankin puheeksi sen asian seuraavassa kokouksessa jos saisin siihen hieman apuja.

   Poista
 5. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥