pelaguu.blogspot.com

tiistai 5. helmikuuta 2019

Papatuspäivät 2018 ja Lättähattu ajelu

Huomasin, että aikaa on vierähtänyt. Joku flunssaa parannellessa homma sai minut tarttumaan vihdoinkin tähän aiheeseen mistä on pitänyt kirjoittaa jo viime kesäkuusta asti. Huomasin myös että nämä ovat viimeiset kuvat mitä oon ottanut järjestelmäkamerallani tällä erää.. Sen jälkeen ei ole tullut mitään kuvattua, lähinnä puhelimella kyllä kovastikin.

Joopas, eli Kemijärvellä semmosen tunnin ajo matkan päässä länteenpäin tästä meiltä järjestetään joka kesä Papatuspäivät. Papatus tarkoittaa sitä, että siellä on kaikenlaisia koneita ja ne papattaa siellä, eli ovat käynnissä ja niihin saa tutustua. Tänä vuonna siellä vieraili aina Oulusta asti Lättähattu-juna ja se houkutteli meijätkin käymään Papatuspäivillä, on ollu haaveena päästä kyytiinkin. Kerran oon nähny sen talvella Sallassa, mutta en menny kyytiin kun meillä oli sillon samalla myyjäiset ja minä olin siellä myymässä. Siitä juttu tässä - Lättähattu Sallassa.

Papatuspäivistä kuvia ohessa

Seuraavat kuvat ovat Lättähatun sisältä

Lättähattu
Vielä muutama kuva muista pärisijöistä


Siellä oli myös vesicrossinäytös, mutta siitä ei ole kuvia kuin puhelimella ja niitä en nyt saa tähän hätään tähän. Eli moottorikelkalla ajetaan veden päällä. Lättähatulla ajellessa muuten käytiin pikkumutkat kaupungilla ajelemassa junarataa, niin sieltä ei oikeastaan ole mitään kuvia, kun ei tullut mitään hyvää maisemaa. Semmoista tällä kertaa, muutapa postausta minulle ei olekaan retkiltä jemmassa.


Tässä linkkejä Papatuspäiviin:
Kemijärvi - tapahtumat
Papatuspäivien virallinen nettisivu


Oisko se taas pian blogin synttäriarvonnan aika? ;) On huikeat palkinnot luvassa, niitä on taas vuosi kerätty. Jännittää jo ihan, olehan kuulolla!

Ps. miten muuten se kun Google+ heittää nyt toimimasta, meneekö meidän blogin kuvat sinne? Vai minne? Vaikuttaako se bloggerin toimintaan? :-O

10 kommenttia:

 1. Hauska nimi Papatuspäivät! Nuo traktorit ja autot on ihan tuttuja, mutta onhan tuolla vähän erikoisemman näköisiäkin kulkupelejä. Lättähatulla en ole kulkenut, jos en joskus lapsena, en muista. Täältä kyllä kuljettiin lättähatulla Kokkolaan töihin ainakin 1960-luvulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minäkään en kaikkia enää muistakaan mitä ne oli tai en tunnista. Tuo eka vissiin on joku postiauto. Viimeinen liittynee sodan käyntiin. Ikimuistoinen reissu. Mies muuten lupasi että ensi kesänä mennään jonnekin reissuun. :)

   Poista
  2. No täälläpäin teille olisi katsottavaa, myös mummusi kotiseutua!

   Poista
  3. Niin on eeviregina. Olemme siellä kerran käyneetkin ja olikos se toissa kesänä ajettiin ohi. <3

   Poista
 2. Jännän näkööne tua oranssi menopeli. Google+ ei oo mitää tiatua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ois kiva tietää tuosta Google+.sta. On joo, erikoinen.

   Poista
 3. Tuommosella Lättähatulla kuljin aikoinaan 70-luvulla talouskouluun. Ei olleet kovin mukavat penkit. Mutta hyvin kulki.
  Vahat traktoritkin tuli tutuksi, kun mies harrasti niitä. Kaikki lähistöllä olleet "papatuspäivät" käytiin. Mutta ne ajat ovat nyt taaksejäänyttä elämää.
  Epä tiedä mitä tuo google+ lopetus tarkoittaa, toivottavasti blogi kuitenkin säilyy. Yritin kuuklata sitä mutta ei oikein selvinnyt se asia.

  VastaaPoista
 4. No nyt meni pahasti mönkään mun arvaus, ajattelin että siellä on jotku puheenpulputuspäivät, mutta nehän olikin koneiden papatuspäivät :D
  Hauskoja vanhoja koneita. Lättähattu on erityisen tuttu, lapsena aina kun olimme niityllä heinätöissä, odotimme lättähatun ohimenoa. Se oli päivän kohokohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hauskaa mikä mielikuva tuli. En osannut edes ajatella että sitä ei hoksi.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥