pelaguu.blogspot.com

perjantai 10. marraskuuta 2017

Tervehdys isänpäivään!

Otin varaslähdön jouluun ja leivon tämän vuoden ensimmäiset joulutortut. Joko sinä olet leiponut, vai saako niitä vielä leipoa?

Olen saanut myös yhden haasteen tänne blogiin, kiitos paljon siitä Anneli ja pahoittelut, tarkoitus oli tarttua siihen tänään, mutta leipoessa ja siivotessa meni tämä päivä. Syyskiireitä on niin ei aina ehdi bloggailemaankaan. Päässä on raksuttanut ajatuksia jo tuohon haasteeseen liittyen, mutta palailen vielä siihen myöhemmin. Nyt nautin kupposen kuumaa ja joulutortun. Miten sinä muuten teet joulutortut? Kaupan valmis taikinaan vai johonkin muuhun? Minä teen kampanisu- eli torttu-taikinaan. Kampanisu on perinteinen lappilainen kahvileipomus, paikkakunnittain sakaroiden määrä ja taikinan ainekset vaihtelee. Joulutortuissa meilläkin on 4 sakaraa. Mutta kampanisu, muistuttaa kampaa, siitä tulee se sakaroiden määrä 4 tai enempi. Kampanisuohjeen löydät esimerkiksi kansanedustaja Eeva-Maria Maijalan nettisivuilta. www.eeva-mariamaijala.fiTämän kuvan myötä hyvää isänpäivää ja ilon täyteistä isänpäivän viikonloppua kaikille blogini lukijoille!

♥:llä Pelaguu

Ps: bongasin muuten uuden blogin. Meijän uuen matkailukoordinaattorin kirjoittaman blogin, jonka halusin jakaa nyt myös teijän kanssa. Vilkaskaapa ja kertokaa mitä mieltä ootte. Ite kyllä tykkäsin, kateeksi käy kun ulosanti oli niin hyvää ja kuvat upeita. Blogissa kerrotaan elämästä Sallassa, mun kotikonnuilla. Ja vuodenajat oli niin hyvin kerrottu, kesä on lyhyt ja ruskasta suoraan talveen, no nyt on loskaa ja musta maa. Mutta vilkaskaa. Se löytyy osoitteesta  1000kilometria.wordpress.com (en saa nyt linkattua tähän kun oon puhelimella)

15 kommenttia:

 1. Kiva kun muistutit, meinas unohtua isänpäivä. Meillä sitä ei vietetä mitenkään.
  Mutta kampanisutkin ovat unohtuneet, mulla on kai niiden ohje jossain, ja olen nuorempana tehnyt niitä monesti. Ai torttujakin samasta taikinasta!
  En ole vielä tehnyt, ja yleensä osto-voitaikinasta teen ihan muutaman kerrallaan. Ovat tuoreina parhaita :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Äitini Liisan Kemijärveläiset -ohjeella. Mukava kuulla. Mietin kovasti että mitä leipoisin huomisille vieraille ja k.kaupassa oli torttutäytteet tarjouksessa niin siitä se ajatus sitten lähti. Helppoja tehä! Mietin vaan että oonko sittenkin liian aikasessa joulutorttujen kanssa?! Itse en välitä kaupan valmistaikinatortuista. Nämä parhaita.

   Poista
 2. Oi, en ole vuosikausiin muistanut kampanisuja! Tein joskus niitä useinkin, täytyypä etsiä ohjetta kun tulen kotiin. joskus teen torttutaikinan itse, mutta usein ostan kaupasta. Kai sitä alkaa kohta jouluttaa, kun suomessa joka paikassa on joulua... Terveisin eeviregina Jerusalemin kukkuloilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, eli hei vaan eeviregina. Ethän pysyvästi muuttanu sinne? Täytyy katsoa sinun blogia taas.

   Poista
  2. Olen vaan lomalla perheen luona, kohta on lähdettävä kylmään ja pimeään kotimaahan! En ihan ehdi isäinpäiväksi, joten lahjana saadun vein isälleni jo aiemmin. Hyvää isäinpäivää kaikille sitä viettäville!

   Poista
 3. Tein kyllä torttuja jo pyhäinpäivän kunniaksi ja hyviä olivat! :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Torttuja en ole vielä tälle joululle leiponut. Pipareita teki yhdessä vaiheessa useamman päivän mieli, mutta laiskana en jaksanut rueta vääntämään taikinaa. Riisipuuroa syötiin jo kerran ja glögiä olen juonut useampaan otteeseen. Ehkäpä isänpäivän jälkeen voisi siirtää ajatukset jouluherkkuihin. :P Tortut teen ihan kaupan taikinasta. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo joulujututkin tuntuu tulevan kauppoihin aina aikaisemmin ja aikasemmin. Kukin tavallaan, ei ole oikeaa taikka väärää.

   Poista
 5. Tortut on kyllä hyviä. Vielä ei ole meillä aloiteltu niiden tekoa, kohta jo joutaisi. Samalla mallilla meilläkin tehdään 😊

  VastaaPoista
 6. Oikaasen mutkat ja teen tortut kaupan taikinasta, omenasosetäytteellä. Meillä isänpäivä jo viätettihin alakuillasta.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥