pelaguu.blogspot.com

torstai 25. elokuuta 2016

Aleniuksen puutarha

Tuntuu, että pitkästä aikaa ehdin juuri istahtaa koneen ääreen kirjoittamaan, vaikka viimeksi kirjoittelin tänne viime viikon maanantaina, ei niin kovin kauaa aikaa sitten. Syykin tähän löytyy, ollaan käyty tekemässä pieni kesäreissu, mikä on mukavaa! Ja uuttakin on jo suunnitteilla vielä tälle syksyä, mikä sekin on mukavaa! Kas kummaa tykkään reissata ja tutkia ja tutustua paikkoihin. Siispä kerron teillekin nyt mihin kävin tutustumassa viime kesäreissullamme.

Onhan ihmeelllistä myös että, kun täältä palasin autolle takaisin, mieheni sanoi, että luuli, että minä olen siellä monta tuntia. Hahaa, minulla meninkin siellä vain muutama hassu minutti. Syykin on selvä. Ostoslistalla ei ollut nyt mitään ostettavaa. Uutta kukkapenkkiä ei ole vielä tuloillaan. Olisin kyllä ostanut kukkasipuleja, jos siellä olisi niitä ollut, muttei ollut. Sitten etsin myös keltaisenaan kukkivaa korkeaa kukkaa, joka kukkii koko kesän, mutta sitäkään ei siellä ollut. En tiedä kasvin nimeä, olen vain tässä meijän lähellä nähnyt sitä. Puutarhurikaan Aleniukselle ei tiennyt kukalle nimeä.

Poikkesimme siis Oulussa ja ensimmäinen vierailukohteemme shoppailun lisäksi oli puutarhurin paratiisi Aleniuksen puutarha, Oulun Hietasaaressa. Otto Edward Alenius perusti Aleniuksen puutarhan jo 1930-luvulla. Vierailusta puutarhalla tulee kuvapaloja tässä myös teille. Käymisen arvoinen paikka. Taimisto ei ole kovin iso, mutta sieltä löytyy niin puut, pensaat, kuin perennat ja kesällä näytti olleen myös kesäkukkia ja ympärivuoden myös sidontaa ja leikkokukkia näytti löytyvän.


Heti sisäänkäynti oli kutsuva. Niin ulkona.... kuin sisällä.
Sisäpihalla oli iso vesiallas.
Lopuksi vielä huomasin etupihan sisäänkäynnillä istutusalueen,
johon sai käydä tutustumassa.
Viherhuone

Tätä ihmettelin, että miksi puiden juurelle/ympärille oli
laitettu hienoa hiekkaa?
Lisää Oulu-juttua on luvassa seuraavassa postauksessa.

Toivottelen jo nyt kaikille hyvää viikonloppua ja sen odotusta eli hyvää loppu viikkoa!

11 kommenttia:

 1. Onpas siellä todella kaunista. Jos joskus olisi Oulussa käyntiä, pitää muistaa tuo paikka. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiva paikka, olen käynyt siellä itsekin. On välillä kiinni, mutta avataan joulun ajaksi, jolloin siellä on jouluista tunnelmaa.

  VastaaPoista
 3. Oi, kiva että esittelet täällä puutarhoja. Painanpa mieleeni, että Oulussakin on. Tänä kesänä pyyhälsimme Oulun ohi, kun ajattelimme, että tuskin siellä mitään on. Tyhmät me.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan näköinen paikka. On vaan tosi kaukana täältä etelästä katsottuna, mutta jos joskus satun eksymään sille suunnalle, niin pistän paikan korvan taakse =).

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne! Sisään astuessa paikka täyttyi runsaudellaan. Olisi pitänyt hypistellä sisälläkin vähän enemmän, mutta näin nyt tällä kertaa. Hmm, senköhän takia sipulitkin jäi huomaamatta, en tutkinut sisäosaa tarkemmin.

  VastaaPoista
 6. Muita taimistoja en tiedä Oulusta, tämän olen joskus jostain bongannut, facebookin kautta varmaan. On varmasti muutakin nähtävää siellä.

  VastaaPoista
 7. Tuolla olisi minullekin katseltavaa, vaikken mitään ostaisikaan. Ihastuin noihin betoniportaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimistoilla, joissa on näytemaat on aina kivaa katseltavaa.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥