pelaguu.blogspot.com

perjantai 3. kesäkuuta 2016

Ensikukkijoita

Tässäpäs taas näitä, puutarhan ensikukkijoita. Aiemman nuppuvaiheen ohittaneet kukat ovat alkaneet nyt kukkia.


Etupihalla kukkii vuorenkilvet ja..Vuorenkilven kukkaa ilta-auringossa

..kotkansiipisaniainen tekee sykeröitä ennen kuin aukeaa kokonaan.Lapinakileija ilta-auringossaTakapihan kukkijoita

Rentukkakin jo kukkii pihassa. Siinä se kukkii, vaikka vähän huonossa paikassa.., väliaikaisessa paikassa onkin, mukavaa että kukkii, minusta se on kaunis ja tuo pirteää väriä puutarhaan. Paikoin näkee kulleroidenkin jo kukkivan, moni muukin luonnonkukkakin kukkii jo nyt, mitkä "normaalisti" kukkii vasta juhannuksen tienoilla. Mikä onkaan sitten normaalia? On vuosia ollut aiemmin muitakin tälläisiä aikaisia, mutta ihmetellä täytyy miten erilaisia vuodenajat eri vuosina aina ovatkaan. Voin veikata jo tähän, että ensi talvesta ei tule niin kovaa pakkastalvea kuin nyt mennyt talvi oli. Talvi?! Miksi puhunkaan talvesta, nyt on kesä! Ah, ihana kesä! ♥ Helle on meitä hellinyt ja saanut kukatkin puhkeamaan loistoonsa.

Kevätesikko kukkii nyt ensimmäistä kertaa pihassani.KevätkaihonkukkaAinokainen tulppaani. Tai näitä on nyt kaksi, kaksi keltaista, punaisin viiruin. Muitakin alkuja vielä on, saapa vielä nähdä tuleeko niihin kukkia. En ole varma tykkäänkö kuitenkaan keltaisesta tulppaanista, olisi ollut hienoa jos tähän olisi tullut tulppaanimeri punaisista ja keltaisista tulpuista, mutta niin ei käynyt. Veikkaisin lajikenimeksi 'Double beauty of apeldoorn'.

Kesäkukatkin on jo ostettu. Yritin etsiskellä blogistani tietoa milloin ole ostanut ne aiempina vuosina, kun eräs kukkakauppias torilla sanoi, kun toukokuun viimeinen päivä siinä pyörähdin, että: "Nythän on vasta toukokuu, ja ihmiset ovat jo torilla kukkien ostossa!" Muistanpa kyllä, että olen joskus aiemminkin ostanut kukat aikaisin toukokuun puolella, nyt 2.6. Vielä jotain haen ja kertoilen niistä varmaan taas sitten myöhemmin, kunhan pääsisivät kunnolla kasvuun.

Onko teillä juhlia? Meillä ei ole vielä tänä viikonloppuna valmistuvien juhlittavia, muita juhlia on vielä tulossa.
Hyvää juhla-viikonloppua kaikille! Koleaksi vaihtuvasta säästä huolimatta. Onnea valmistuville ja heidän perheille!

12 kommenttia:

 1. Kaunista kukintaa eli hyvin keväistä on jo teilläkin. Meilläkään ei ole juhlia tulevana viikonloppuna, mutta kesän mittaan niitä on tulossa. - Blogissani on arvonta, jossa on palkintoina kolme puutarhakirjaa. Käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyypä käydä. Täytyy tunnustaa että olen nyt huonosti ehtinyt lukea toisten blogeja, niiden lukeminen on jo jäänyt pitkältä ajalta.. Kiitos!

   Poista
 2. Sinun pihallasi on nyt niin kaunista. Akileijat ja kevätkaihonkukat ovat minun suosikkejani.

  VastaaPoista
 3. Ny onki outua, ku kaikki kukkii nii aikaasi ja valtavalla vauhrilla. Kukinnot ei montaa päivää kestä, ku on nii kuivaaki.....Juhulia ei ny oo. Eikä mitää suurempia koko kesänä. Voiha jotaki ylläriä tulla.

  VastaaPoista
 4. Ekat kukkijat aina sävähdyttävät ihanasti.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne! Kukat ovat ja moni muukin on aikaisessa. Moni miettii että mitä kukkii sitten loppukesällä kun kaikki kukkii jo nyt, nekin mitä pitäisi kukkia myöhemmin. Mutta kyllä sinnekin varmaan jotain riittää.

  VastaaPoista
 6. Vuorenkilven kukka on kyllä aika kaunis, samoin kotkansiipien avautuvat lehdet.
  Ja jep, meillä oli ylioppilasjuhlat, tänään onkin sitten ollut keittiön siivouspäivä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin, että etupihan penkissä on kahden väristä vuorenkilpeä, tässä kuvissa tämä tumma ja vaaleanpunainen. Ellei sitten vain muutama väriä kun aukeaa enempi.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥