pelaguu.blogspot.com

perjantai 20. toukokuuta 2016

Kukkia ja nuppuja

Kevät etenee hurjaa vauhtia, jotkut sanovat, että ollaan aikasessa. Edistystä on tapahtunut paljon eikä enää ole lunta missään, muuta kuin kasoissa, joihin lunta on ajettu. Paikoin on näkynyt jo mustikan kukkia metsässä. Lehti on isolla hiirenkorvalla. Lupasi lämpenevää, nyt on ollut viileää. Eilen oli kesän ensimmäinen ukkonen ja kovasti tuo jytisikin, ovet ja ikkunat helis. Empä muista noin kovaa ukkosta tässä olleen, ainakaan viime kesä ei ollut ukkoskesä, onkohan tämä kesä ukkoskesä?

Puutarhassakin tapahtuu, pikkuhiljaa kukkiin kehittyy nuppuja ja pian meillä vasta ensimmäiset kukat aukenevat. Paljoa sielä vielä en ole tohtinut touhuilla, myyriä on niin paljon, että ihan ilettää.. ja viileäkin on vielä ollut. Kylvökset odottaa vielä kylväjää, eihän tuolla mikään vielä kasvakaan kun on vielä ollut yöpakkasia. Jostakin luin, että esikasvatukset pitäisi viedä ulos vasta kesäkuun puolella, mutta hei, kohtahan on jo kesäkuu!! Esikasvattamani liljat ovat hurahtaneet niin pitkiksi, että saa nähä tuleeko niistä mitään, liian pitkiksi. Etupihalla narsissien ja muiden sipulikukkien osalta ei ole tapahtunut edistystä ja tuskin enää tapahtukaan siellä mitään. Viime syksynä istuttamani tarhakylmänkukassa näkyi pieniä alkuja.


Etupihalla tapahtuu kasvua. Vuorenkilvissä on nuppuja.Viime vuonna tuomassani lapin akileijassa on nuppuja.Takapihalla.

Kevättähtiä oli noussut vanhasta nurmittuneesta penkistä,
 kaikkia sipuleita ei ole löytynyt.
Tulppaaneja nousee myös ihan kiitettävästi, sinne tänne, mutta nousee!
Viime vuonna niitä ei noussut yhtään. Iloinen täytyy olla näistä mitä nousee.
Kuvan tulput eivät ole ainoita nousijoita. Ilokseni viime keväänä pihaan tuomassa rentukassakin on nuppuja! 
Pitäisi vain keksiä sillekin vähän parempi paikka.
Minun puutarha-apulainen täytti maanantaina 8 vuotta!


Hyvää, aurinkoista ja lämmintä viikonloppua kaikille!

16 kommenttia:

 1. Onnittelut söpölle puutarha-apulaiselle :D.
  Minullakin tulppaanit ovat kokeneet kovia, muutama kämänen taisi nousta sentään. Myyrien suuri lukumäärä taitaa merkitä hyvää pöllöjen vuotta, mikä on iloinen asia :)

  VastaaPoista
 2. Onnea hauskalle karvakaverille!
  Kovaa vauhtia saatte siellä pohjoisessa nämä etelän kukkijat kiinni. Rentukat kukkivat parhaillaan täällä. Sinnehän on myös luvattu lämpimiä kelejä, joten kohta pääsette nauttimaan kesäisistä ilmoista.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hyvin tulette perässä. Toivottavasti myyrät eivät ole tehneet kamalaa vahinkoa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne! Eivät myyrät ole tehneet pahoja vahinkoja. Ainoastaan etupihan kukkasipulin varret söivät, eivätkä uudet nouse.

  VastaaPoista
 5. Kiva ku siäläki rupiaa kukat kukkimahan, pitkän ja pimiän talaven jäläkihi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Ihmettelee sitä vain aina kun vasta oli talvi ja taas on kesä, aika tuntuu kuluvan aina vain niin äkkiä. Siihen ei kai koskaan totu, tämmönen hijas ihminen, kun kevät tulee niin ryminällä. Mutta aikasessa ollaan kukinnan suhteenkin, ainakin viime vuoteen verrattuna. Mutta viime vuonna kevät tulikin myöhäsemmässä.

   Poista
 6. On se kevät jo teillekin ehtinyt ja pakko sanoa, että akileijat ovat siellä pidemmällä kuin täällä etelässä. Minun akileijoissani ei näy vielä nuppuja

  VastaaPoista
 7. Mukavasti on sielläkin jo kevät edennyt. Onnea puutarha-apurille =)

  VastaaPoista
 8. Kuvistasi voi todeta, miten nopeasti Lapin luonto alkaa kuroa etelän etumatkaa kiinni. Vasta oli lumet ja nyt jo rentukka nupulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikoin rentukka jo kukkii. Meillä vasta nyt kun lumet lähtee aina takapihalta hitaasti.

   Poista
 9. Onnittelut apulaiselle!

  Kevät on edennyt siellä vauhdilla.

  VastaaPoista
 10. Ei ollut täällä ukkosta, muutama lämmin päivä kylläkin. Kyllä kevät minunkin mielestäni on aikainen ja saattaa käydä hallakin vielä. Mustikka ja hilla alkaa kukkia.
  Sinun puutarhassasi kukkii nätisti, taitaa olla apulaisesi vihertassu. Onnittelut hänelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii! Kyllä se tassunsa hyvin useasti laittaa mamman kukkapenkkiin. :) Luvattomilla asioilla monesti. Täälläkin jo mustikka ja hillakin taitaa kukkia. Sato on tosiaan vielä vaarassa mennä.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥