pelaguu.blogspot.com

maanantai 24. elokuuta 2015

Hunajalammen virkistyskalastusalue (bonus-kohde)

Koitti kotiinlähdön aika. Kotimatkan taitoimme Joutsijärven kautta ja jo suunnitellussa reitissä, viimein elikkä alussa bonuskohteeksi mainitsemani kohde oli Hunajalammen virkityskalastusalue.

Keskellä Joutsijärven kylää oleva Hunajalampi on hieno taukopaikka noin muutenkin, kun parkkipaikalla on grillikota, ulkohuussi ja lapsille liukumäki. Lammen ympäri kulkee pitkospuut ja sen varrella on kolme laituria. Me siis kiersimme koko lammen, tarkoituksenamme kalastaa yksi lohi ja mahdollisesti muutama muu kala.

Hunajalampeen on istutettu lohta ja kirjolohta. Hunajalammelle voi ostaa kalastuslupia Joutsijärven kyläkaupasta. Niin teimme mekin. Ostimme yhden tunnin luvan, jolla oli lupa ottaa yksi lohi, se mikä ensmäisenä sieltä saattuu tulemaan.

Lammella oli myös kaksi muuta kalastajanuorukaista. Ympäristön maisemanhoidollisissa tehtävissä oli kylän lampaita. Lampi on siis aidattu ja lampea kiertäessä välillä oli kaksi porttia.

Ennen kuin ostamamme kalastusluvan tunti alkoi, teimme ruokaa grillikodalla. Mahat täynnä oli hyvä lähteä narraamaan lohia. Annoin miehen hoitaa tämän homman, ja itse hoidin kuvaushommat ja olin tukijoukoissa.

Tunti alkoi kulua loppupuolelle, kun Suomun suunnilta alkoi kuulua ukkosen jyty. Sitä kuulostelleen, oli kierrettävä lampi sutjakkaasti. Mutta onneksi ei ehtinyt päälle asti ja ehdimme kiertää lammen kokonaisuudessaan. Onneksi vesisadekin laantui jo silloin aiemmin Riutukassa, niin täälläkään ei sitten satanut.

Tästä on hyvä aloittaa. Taukopaikan pihapiiristä lähdettäessä ensimmäinen laituri.
Alueella on myös Salpalinjan betonikorsu, siellä emme käyneet nyt,
ollaan käyty siellä jo aiemmin.
Lumpeenkukka

Vastarannalla yksityisen rantasauna


Rantasaunan rannassa oli kaunista keltaista
kurjenmiekkaa
Lampaat maisemanhoijossaOlisikohan salaman halkaisema puuSuopursuruostetta näkyi jonkinverran veden pinnalla.
 Syksyn merkkejäkö?Vastarannan kurjenmiekat

Loppumatkan voi kulkea kylätietä


Kylämaisemaa, ja kaunista villiniittyä!


Lohi ei nyt napannut onkeen, ei kuulostanut muillakaan.. Kala ei ollut syönnillä.

Huh, tämän maratonpostauksen jälkeen jos vähän huokasis.. Postauksen aiemmat osat voit lukea vielä vaikka näitten linkkien kautta. Lapajärveltä Raakkuun osa1, Portinjoki, Suomujärven laavu ja Seitakivet osa2, Kallioportti, Portinjoen jokikanjoni osa3, Riutukan uittotukikohta osa4.

Kesän lämpö on helliny meitäkin nyt semmosen viikon verran ja vielä näyttää pari päivää ennusteen mukaan jatkuvan. Sumuaamuistakin on saatu nauttia. Tänään on Pertun nimipäivä. Olen kuullut puhuttavan Perttulin poudista.. Kesäkukkapostausta jos alkais seuraavaksi suunnittelemaan.

Mukavaa kesäviikkoa kaikille!

22 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunis paikka. Paljon ihanaa saat retkeillessäsi nähdä ja kokea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä kun jaksaa aina lähtiä liikkeelle ja sai aikuseksi. :)

   Poista
 2. Onpa hieno virkistyskalastusalue. Pitkospuita sain minäkin astella lomallani Pohjanmaalla ja lampaita jokavuotiseen tapaan oli myös reitin varrella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyllä helppo pysähtyä pikaisestikin, lampi on aivan 5-tien laidassa ja helppo kulkea koko lammen ympäri kun kokomatkalla on pitkospuut.

   Poista
 3. Kaunis metsälampi. Täällä etelessä oli jo 16.8 mesiangervon kukinta ohi. Jäi minulta sitten sen kerääminen tältä vuodelta väliin, kun aiemmin en ehtinyt niitylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat on otettu 8.8, että en ole nyt pistäny silmään että joko tääläki on ohi. Kyllä varmaan jo pikkuhiljaa alkaa olla. Eipäs tullut nyt kerättyä.

   Poista
 4. Kaunista ja niin rauhallista. On teillä ollut upea reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, paljon oli nähtävää pienellä alueella.

   Poista
 5. Teillä on ollut hieno reissu. Ihania valokuvia. Paljon sitä saa kokea tuollaisella matkalla. Suomi on ihana maa!

  VastaaPoista
 6. Tämä paikka on meilläkin ollut vakio pysäkkinä lapin reissuilla hieno kota ollaan syöty ka kahvia juotu siellä monta kertaa betonikorsussakin on tullut käytyä usein.Hieno kesäretki teillä,nyt vaan syksyä odottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän ehtii käyä vielä monta reissua ennen syksyä ja vielä syksylläki. ;) Talaven saa nokko kököttää sisällä.

   Poista
 7. Niin kauniita kuvia reissultanne, näitä onkin sitten talven tullen kiva katsella.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Kivoja maisemia näitte. Tuo peilityyni vedenpinta on upea näky, ja se antaa ihanat heijastukset.

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia! Varsinkin tykkäsin noista kahdesta ensimmäisestä kuvasta!

  VastaaPoista
 10. Ai kun ihana katsoa kaikkia noita kukkia, jotka ovat siellä vielä täydessä loistossa. Täällähän nuo kaikki ovat kukkineet jo aikoja sitten ja joka paikassa törröttää vain ruskeaa ja syksyistä ja horsmien ja ohdakkeiden karvahöytyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joo, täällä on vielä kaikki täydessä kukassa tai liljat vielä nupullaan. Mutta varmasti on vaikuttanut kylmä alkukesä.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥