pelaguu.blogspot.com

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kylvöpuuhia

Viikonloppu menikin sitten kukkien siemeniä kylväessä, joten postaanpas välillä jotain puutarhaankin liittyvää.. Itämään laitoin pioniunikkoa, joka epäonnistui täysin viime vuonna, itivät mutta tuli honteloita, joten unehdutin net sillon kokonaan, nyt uusi yritys. Sitten laitoin myös silkkiunikkoa, kesämalvikkia ja kehäkukkaa jonkin verran. Tilaa kun on niin vähän mihin kesällä niitä sitten laittaa, mutta täytyy ottaakin sitten ruukut esille ja istuttaa kukkaset niihin. Tälläkertaa en kylväny suoraan siihen rukkuun missä tulevat olemaan kesän, aattelin tehä muutaman mutkan kautta, kokeilla onnistusko.. Pistin itämään myös joululahjaksi saamani "tölkkikukan", kukka jonka siemenet ovat tölkin näköisessä purkissa. Tälläistä en ollutkaan ennen nähnyt, ja en tiedä mitä siitä tulee, mutta kokeilen. Toimin purkissa tulleiden ohjeiden mukaan ja pistin itämään. Muutin myös kasvupaikan pois kuumien patterien alta, kokeilen onnistunko oleskaan.


Kylvöpaikkana sai toimia tuttu ja turvallinen vessanlattia! :)


Minikasvarin kehikko saa toimia taimipöytänä.Asiaahan tuo revennyt muovi ei aivan enää aja, mutta onpahan seki jonaki.Mitähän muuta sitä kylväs? Vielä löytys punapäivänkakkaraa, perhoskukkaa.. harmi vaan kun punapäivänkakkara kukkii vasta seuraavana vuonna.. Viime vuonna sitäkin yritin, mutta kukkapenkin mullostuksessa ovat jäänet multien alle, hupsis! :D Toisaalta tuntuu, että näissäkin ois tällähetkellä ihan nokko. :D Joku vois sanoa, että ei suinkaan, mutta kyllä juu! Sitäpaitsi hukkasin hetkeksi puutarharukkaseni ja mietin, että mitenkä tet puutarhasiskot kasvatatte pioniunikon? Esikasvatatteko sisällä, vai suoraan ulos?! Sillä vaan kun löysin kaapin kätköistä aikanaan voittamani kukkien siemenet. Siemenet ovat Suvipihan, ja kaikissa niissä pusseissa sanotaan, että suorakylvö toukokuussa. Ite aattelisin kun olen kuin olenkin täällä näin pohjosessa, niin kaikki voi varmaan esikasvattaa ensin sisällä?! Mitäs ootte mieltä?Kysympä myös, että koulitteko kukkanne? Kaikki, vai kylvättekö suoraan pikkuruukkuihin. Pioniunikon siemenet ovat tosi pieniä ja niitä on lähes hankala erotella kylvössä pikkuruukkuihin, muuta kuin sitten harventaan kun ovat itäneet..


Tälläistä täällä, puutarhajuttujakin siis laitetaan.. ja 
pääsiäiseen laskeudutaan hitain askelin..


Pääsiäislukeminen on jo hankittu.Voitin Leena Lumin kirja-arvonnassa vapaa-valintaisen kirjan,
ja monien ihanien kirjojen joukosta valitsin lopulta
Varpu Tavin & Anna Sillanpään; Koko naisen terveys
(kirja sisältää itseä puhuttavia aiheita juuri nyt)
sekä
lainasin kirjastosta jatko-osan, jonka olen senkin lukenut,
Kirsi Rannon; Ole se valo joka olet -kirjalle,
Pehmeä kuin kukka, kova kuin timantti.

♥ ♥ ♥

Samalla vaihdoin blogin bannerikuvan, kun olen jo pitkään kaivannut siihen jotain värikästä,
nyt sitä on, kevätkö sen tekee..! Alkaa jo kaipailemaan ympärillen väriä,
 pitkän pimeän talven jälkeen.


Värikästä Pääsiäisviikkoa kaikille,

aurinko näyttää tällä viikolla olevan hukassa,
mutta eiköhän seki sieltä vielä löyvy !

: )

15 kommenttia:

 1. Ihania klvöskuvia. Miellä on takapiha nietosten alla. Ikinä ei tule kevät. Tämäänkin tuli räntää lisää. Kurkkaa http://enkulinkasityot.blogspot.fi/2015/03/lomaviikkoni.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaan, kun lukijasi olen, muistaakseni.. :) Niin meilläki on, katsojan aiempia postauksia!! Nuo bannerin kuvat ovat vanhoja, ei meillä vielä nuin vähää ole lunta. :D

   Poista
 2. Kehäkukkaa en yleensä esikasvata, vaan kylvän sen suoraan ulos ja hyvin on ehtinyt kasvaa ja kukkia joka kesä. Sisällä esikasvattamani kukat kyllä koulin kaikki. Pioniunikon siemenet ovat kyllä pikkaraisia ja tänä vuonna kylvin jo muutaman turvepelletteihin. Laitoin pinseteillä max. kaksi siementä/pelletti ja nyppään sitten ylimääräiset pois. Pioniunikkoja on tarkoitus laittaa vielä lisää, koska ne näkyvät myös itse siementävän puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkeistä! Minusta ei taida olla tuohon pinsetti hommaan, huh! :)

   Poista
 3. Tuota multasormihommaa sinulla tovi nyt piisaakin.
  Hyvää lukemista pääsiäisen pyhiksi, mikäli ulkoilu ei ilmojen takia lainkaan onnistu.
  Mutta leppoisaa pääsiäisvikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin piisaa. Ens alkuun kastelun merkeissä! :)

   Poista
 4. Kivoja puuhia olet siellä tehnyt :)
  Täällä IV vuohykkeellä kylvän nuo kylläkin ulos, vaikka voisihan niitä esikasvattaakin, mutta yleensä on ikkunalaudat niin täysiä. Vähän myöhemmin olen esikasvattanut kehäkukkiakin, jotteivät liian honteloiksi kasvaisi. Joskus kylvin punapäivänkakkaraa pieniin ruukkuihin kasvihuoneeseen kesällä, ja istutin syksymällä penkkiin. Pikku taimet tosiaan häviävät muiden alle.
  Lunta ja räntää tulee täälläkin, taas kevään tulo pysähtyi. Ja aamu pimeni, kun kelloa siirrettiin, taas joutuu lähtemään pimeän aikaan töihin :(
  Mukavaa pääsiäisviikkoa (vaikka piinaviikkohan se onkin ). Taitaa mulla jäädä pääsiäiskukatkin ostamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juu! Hyvä idea tuo päivänkakkara, kiitti! Täällä onneksi ei ole enää sitä pimeyttä niin. Aamut ovat jo aivan valoisia, kun herää, kuudelta on jo valoisaa, illasta myöhään alkaa vasta hämärtyä! :)

   Poista
 5. Laitoin tänään mustasilmäsusannan siemeniä multaaa. Niitä oli mukana kylvää, kun oli isot siemenet. Kaksi tai kolme soementä ruukkuun. Niitä ei ehkä tarvi koulia.... Viime keväänä esikasvatin pioniunikkoja. Ihmeesti vaan ne hontelot ja koulitut taimet sitten kasvoi ja kukki kesällä ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehäkukassa on kyllä isot siemenet, niitäkin oli mukava kylvää! :) Samallai taisin laittaa minäkin kehäkukan. Katsotaan mitä niistä kasvaa, kasvaako mikkään.

   Poista
 6. Minulla ei ole kovin paljon tiloja, joten kylvän suoraan maahan.

  VastaaPoista
 7. Hei! Koulin minäkin taimet pieniin purkkeihin ja vahvempaa multaa pohjalle. Nyt on pelakuut hyvällä mallilla ja orvokitkin, vaikka vähän hontelompia. Maanantaina kylvin petunian, leijonankitan ja zinnian siemenet.
  Viime kesänä kylvin suoraan penkkiin pioni-ja silkkiunikot ja kesämalvikin ja kehäkukan, hyvin ehtivät kukkimaan aurinkoisella seinustalla. Sinulla on mukava blogi ja uusi aloituskuva on on kaunis ja raikas.

  VastaaPoista
 8. Täytyy kokeilla molempia malleja, siis suorakylvöä ulos. Kiitti Sussi ja Lapissa myös. :)

  VastaaPoista
 9. Minulla kasvoi kehäkukka ja pioniunikot hienosti kun kylvin suoraan penkkiin tosi aikaisin, heti alkukeväästä kun maa oli sula :). Kylvän taimikasvatuskennoihin, aina joku menee kuitenkin plörinäksi niin hyvä ettei heti laittanut isoon ruukkuun. Tämä oli kiva juttu, postaile sitten miten kylvökset lähtevät kasvuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta Elmeri! On kevät aika ja puutarha alkai meilläkin pikkuhiljaa heräillä, taimikylvösten muodossa ensin. :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥