pelaguu.blogspot.com

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Vierailulla Särkän perennataimistolla

Reissusta on nyt kotiudutta ja pientä kuvapostausta pääsen minäkin nyt tänne rustaamaan. Tai en oikein tiedä mistä alottaisin purkamaan tätä pakettia, kun pikku pakkasukko oli käynyt vierailulla sillä aikaa kun oltiin pois ja kaikki näyttää nyt lähes syksyiseltä, värikirjon puolesta ainakin. No lähinnä sitä ruskeaa.. Enpä arvannut että perennatkin olisi pitänyt suojata harsolla. Kesäkukat suojasin lähtiessä. Kotkansiipisaniaiset, pihatatarit, kevätvuohejuuri.. kaikki ovat lakastuneet. Mutta jospa ne siitä alkais vielä nousta.. Nyt on myös niin kovat sateet että lakoontuvat.

Sitten vielä sinne Särkälle. Kävimme siis pohjoisten puutarhabloggaajien kanssa tutustumassa Särkän perennataimistolle, Raaheen. Itse puutarhuri Jari Särkkä piti meille aluksi esittelykierroksen ja kertoi myös luonnon vaikutuksista ja havainnoistaan Raaheen seudulla puutarhaan ja kasvillisuuteen. Meitä tosin oli vain neljä bloggaaja paikalla, no ensi kerralla paremmalla onnella. Onneksi sattui kuitenki aurinkoinen ja sopivan lämmin sää. Mutta sen yhden kukan nimi mulla unohtu, mitä Jari kysyi, että olenko kokeillut sitä Lapissa.. sitä hain ja olisin sen sitten ostanutkin.. Oisko ollu profeetankukka?! Sen kuitenkin joskus vielä hankin. Ihan kaikkea en tainnut löytää mitä aijoin ostaa, mutta jotakin lähti mukaan uuteen "kivipenkkiin" ,ei tosin kovin paljoa, mutta tarpeellista ja sopivasti pieneen pihaan. Ja heräteostoksina ostin myös myöhemmin eilen lisää, tosin Rautian alesta ja ne olivat Hollantilaista lisäyskantaa, mutta ihan hyviltä näyttivät, niin saivat lähteä mukaan.

Särkän perennataimiston ostokset:
Thymys serpyllum var. encoides - Kangasajuruoho
Hosta undulata 'Albomarginata' - Kirjokuunlilja

Rautian alesta:
Lychnis ark 'Vesuvius' - Leimurakkaus
Sedum floriferum 'Weihenstephaner Glod' - Kultamaksaruoho

Kuvat otettu Jari Särkän luvalla, Särkän perennataimistolta.

Kiitos vain kaikille mukana olleille ja Särkän perennataimistolle!15 kommenttia:

 1. Haavenani olisi joskus päästä käymään tuolla. Kiitän kuvista ja virtuaalimatkasta.

  VastaaPoista
 2. Voi harmi, jos sun kukat paleltuivat poissaollessa.
  Tuolta oli juttu jossain puutarhalehdessä, olen taas tänäkin keväänä lueskellut vanhat lehteni uudelleen. Tuota harmaalehtistä pallokukkaa oon joskus haaveillut itelle, oliko se ohotanmaruna? (kyllä mulla on jo huono muisti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se minun mielestä oli ohotomaruna. Tai ainakin sinnepäin. Minustakin se on kaunis.

   Poista
 3. Särkän perennataimisto on kyllä näkemisen ja kokemisen arvoinen. JA varmasti kiva tapaamispaikka! HArmi, harmi kun oltiin lomareissulla, olisi ollut kiva nähdä teitä kaikkia. Olitte mielessä!
  Särkälle kuitenkin pääsen yksinkin tai ystäväporukan kanssa piipahtamaan. JA jossain vaiheessa tarkoitus ajella taas Raaheen.
  Nyt kun meillä muutto edessä, ei voi enää uusia kasveja haalia. Se harmittaa. Mutta ainahan voi katsella ja vaikka kuvata, niin on ajatusta miten uuden puutarhan rakentaa =)

  HAllaöitä pelkäsin minäkin kun oltiin reissussa eikä ollut mitään suojaa jätetty... Voi harmi. Toivottavasti perennat taas ponkaisevat uuteen vauhtiin!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli ollut peräti -2 pakkasta. Nipisti kuin potunkaalet mustiksi päistä. Ei voi mittään, paremmalla onnella ensi kertaan, niin tapaamisen kuin muidenkin asioiden kanssa.

   Poista
 4. Kiitos, kun otit kuvien välityksellä mukaan reissulle. Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia! Voi harmi kukkiasi. Minulla kävi tuuri, kun en peitellyt mitään ja vain muutama lehti oli kärsinyt pakkasesta. Meidän mittarissa asteita tosin oli vain -0,2.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, no näinpä siinä pääs käymään, ei arvannu että niin kovat pakkaset olis. Mutta ei voine mittään. Kesäkukat onneksi vähän kaunistaa maisemaa.

   Poista
 6. Kiva reissu meillä oli, vaikka vähän väkeä olikin paikalla. Ehkä tosiaan ensi kerralla enempi.
  Toivottavasti perennasi ponnistavat uuteen uhkeampaan nousuun:)

  VastaaPoista
 7. Kiitokset reissusta, mukava oli nähdä bloggaajia!=) Täälläkin oli se -1,5 silloin ke-to yönä. Aamulla ennen Särkän reissua en ehtiny kaikkea tarkistella, ja kotiin tullessa tajusin, että mustaksi oli mennyt nuori loistojasmike, keijuangervon kukat ihan mustana, samoin rinneangervon kukat ja nuput, ruusupavuista osa(terassille ei ollu pakkanen onneksi yltänyt, siellä ruusupavut säily), ja mitähän kaikkea oli mustana. Höh!
  Mä yritin ettiä sun päivitystä Särkän reissusta, ja sitte tajusin, että en oo edes sun lukijana, vaikka niin olin luullut! No nyt oon.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia että nyt olet täällä! :) Paitsi että, en huomaa sinua tuosta lukijapalkista.. Mielestäni olit myös lukijanani aiemmin jo. Tiedä sitten tätä netin uuden teknologiaan aikaan, mitä siinä on sitten käyny. Voi ei kukkiasi!

   Poista
  2. Tarkistin, näyt siellä vanhastaan. En tiedä sitten miksi ei näytä päivitystä Särkästä.

   Poista
 8. Kiitos vielä kun jaksoit järkätä mukavan tapaamisen! Oli tosi kiva nähdä! Sain vasta nyt istutettua kaikki taimet, niitä kun ei ihan vähän ollutkaan..

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥