pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Pohjoisten puutarhabloggaajien kesätapaamisen päivitys


Tässä nyt olen miettinyt ja suunnitellut puutarhabloggaajien kesätapaamista ja näyttää siltä, että kahtia tavallaan on porukka jakautumassa, eli kahteen paikkaan olisi kiinnostusta, sekä Särkän perennataimistolle Raaheen että Harjunpään taimistolle Karijoelle. Nyt kuitenkin olen itse miettinyt tähän jonkinlaista kompromissiä. Pietarsaari olisi ehkä kaikille suunnilleen keskeisellä paikalla, ajattelin, että siitä halutessaan voidaan käydä myös Raahessa. Raahesta Pietarsaareen on noin 2 tunnin ajomatka. Pietarsaaressa olisi aivan ihania ja mahtaviakin puutarhakohteita. Vai kuinka moni on jo niissä käynyt?

Päivään voisi kuulua vierailu Blomgvistin taimistolla, Sundin Puutarha keskuksessa ja Aspegrenin pappilapuutarhalle sekä ruokailu (paikka vielä avoin). (ja ehkä se Raahe)

Vk:lla 21 24.-25.5 Sundissa olisi puutarhapäivät. Luin myös jostain, että Aspergenin puutarhalla olisi myös joskus ruusupäivät, mutta välttämättä kaikki nämä tapahtumat eivät passaa yhteen, joten päätämme varmaan sen mukaan mihin olisi eniten innostusta ja kiinnostusta.

Tapaaminen voisi olla yhtenä päivänä ja toki kaikkea ei saa mahtumaan yhdelle päivälle.

" Blomqvist taimisto Pietarsaaressa aloitti toimintansa 25 vuotta sitten ja on tunnettu laajasta ja
erikoisesta valikoimastaan. Perennojen ja koristepensaiden lisäksi, erikoisuuksiin kuuluu vanhan
ajan harvinaiset ja talvenkestävät omenalajikkeet sekä hedelmä ja marjauutuudet. "


" Sundin Puutarhakeskuksessa on puutarhaosasto ja kukkatalo, siellä sijaitsevat myös puutarhan
leikkokukka ja ruukkukasviviljelmät. Puutarhaosastolevittäytyy yli 3 000 m2 alueelle. Ideoita
näyteistutuksista, valikoimassa on mm. puita, pensaita, perennoja, ruukkuja, pihakiviä, siemeniä,
multaa, lannoitteita sekä puutarhatarvikkeita. Suuri kukkatalo kätkee sisälleen mielenkiintoisia
ruukkukasveja, leikkokukkaosaston, taidokkaat sidontatyöt, trendikkään sisustusosaston, lasten
oma leikkinurkan "Kids' Garden" sekä pienen puutarhakahvilan. "


Kuinka moni olisi siis valmis tulemaan Pietarsaareen? Ja aikaahan tässä on vielä miettiä, palaamme asiaan, ehkä viisaampina sitten lähempänä toukokuuta.

Laitan siis mietintämyssyn edelleen takaisin tiukasti päähän ja toivon toki teiltä lisää kommentteja ja ajatuksia. : )

Edit: Olen miettinyt, että blogillani on niin pieni näkyvyys ja resurssit hyvin pienet. Pikkuhiljaa alan luopua ajatuksesta... Jos joku muu haluaa järkätä ja ottaa vetovastuun, mielelläni voin sen siirtää ja idean saa varastaa. :) Mikäli vain saisimme paljon tai ainakin ihan kohtuu mukavasti osallistujia, niin voisi tapaamisen järjestääkin. Alan itsekin kallistua Raahen ja Särkän perennataimiston puoleen.

HOX!! HOX!!
Kuinka moni olisi kiinnostunut vierailemaan kotipuutarhakohteessa? Sellainenkin mahdollisuus ehkä olisi, Raahessa.

21 kommenttia:

 1. Täällä yksi jolla mahdollisuus päästä Särkän perennataimistolle, ja joka aikoo sinne kesällä alkukesästä mennä! =) (lähellä kun asun, käyn kyllä kesällä myöhemminkin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me sitä Särkkää järkätä! :) Kattellaa vielä lähempänä toukokuuta.

   Poista
 2. Olisi ihana tulla, mutta en osaa sanoa vielä mitään varmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi mukava jos pääsit. Joka tapauksessa itse olen aikonut käydä tänä kesänä mieheni kanssa 7 sillan saariston, joten varmasti poikkeamme Pietarsaaressa, Raahehan on vain matkan varrella. Eli Särkkää nyt suunnittelemme! :) Ja lähempänä toukokuuta lisä päivitystä aiheeseen. Toki kommentointi tänne saa ja pitää jatkua. :)

   Poista
 3. Toukokuu kuulostaa kyllä vähän liian varhaiselta ajankohdalta.Yleensä oon hakenut ekan taimitilaukseni Särkältä ennen kesäkuun puoltaväliä.keväästä riippuen näkymät voi olla toukokuussa vielä melko karut johtuen meren läheisyydestä.
  Itse lähden varmaan 17.toukokuuta Lontooseen -Chelsea Flower Show :) - ja olen siellä viikon, joten tuo kaavailemasi ajankohta ei ainakaan minulle sovi senkään takia.
  Mä kannatan kesä- tai heinäkuulle ajoittuvaa tapaamista,saanko kannatusta?

  VastaaPoista
 4. Mullakin on Särkän reissu suunnitteilla, kiva ois siellä tavata:)
  Oisko kesäkuussa sopiva aika?

  VastaaPoista
 5. Ja jos saatais mukavasti porukkaa (silloin ehkä voi olla pakkokin, koska nettisivuilla lukee, että ryhmävierailut sopimuksen mukaan) voisi siis järkätä myös jonkinlaisen esittelykierroksen sinne myös..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kesäkuun puolella vois olla parempi, nii olis jotai näkemistäki. Toukokuulla voi tosiaa täälläpäin olla vielä aika karua. Mieki luin nettisivuilta, et ryhmille sopimuksen mukaan, jos haluu siis esittelyjuttua ym. Katotaan miten porukkaa on tulossa, kivaa =)! Pitääpä käydä tääl kurkkii aina mitä aiheesta puhutaan.

   Poista
 6. Kesäkuun alkua kannatan minäki.
  Blomqvistillä ja sundilla pyörähdin pikaiseen viime kesänä, mutta kyllä ehdottomasti voisin lähteä uudestaankin! Varsinkin Blomqvist oli tosi mielenkiintoinen paikka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blomqvistillä tai jossain muissakin puutarhakohteissa sielläpäin joka tapauksessa ois itellä aikomus käydä tänä kesänä.

   Poista
 7. Särkälle ja Raaheen onnistuis ainakin mulla lähtä, kunhan ajankohdan tietää. Kesäkuu on kyllä varmasti parempi kui toukokuu. Tosin tuo Blomqvistkin on sellanen paikka että pakko joskus päästä käymään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää postausta aiheesta lähempänä kesäkuuta ja kyllä nyt luulen että kesäkuussa tapaaminen olisi. Varmistuu lähempänä ja ilmotan siitä sitten. Blomqvistilla ja pietarsaaren kohteissa jokatapauksessa käyn tänä kesänä itekki, varmasti tuossa tapaamisen yhteydessä. Hannalta kysyisinkin, oisko sulla mahollista päässä Pietarsaareen, entä muut sieltä vähän alempaa pietarsaarta? Järjestetäänkö kaks tapaamista? =D

   Poista
 8. Hei, Huippua pelaquu on olet laittanut töpinäksi!
  minäkin kannatan pohjoisten bloggaajien tapaamista, huippua!
  Pietarsaaressa kävin ja siellä tosiaan on nähtävää,
  Raahe olisi lähempänä ja sitäkin kannatan. Mielellään myös voitaisiin nyyttärei periaatteella kahvitella jonkun omassa puutarhassa.

  Kun suunnitelmat selkenee lupaan minäkin sitten mainostaa omassa blogissa joten eiköhän se tavoita...
  anoa mikä mietityttää on miten saan toukuun kalenteriin enää mahtumaan, on tiedossa juhlia, häitä ja köpenhaminanmatka...

  Aurinkoista viikkoa, Karolina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on tehty!! Hyvä idea nuo nyyttärit. Kuka haluais esitellä meille puutarhaansa? :) Menehän vain häihin ja köpikseen. Korostan vielä että, tapaaminen on kesäkuussa!!

   Poista
 9. Meillä ainakin saa kahvia, ja puutarhakierroksen, jos kiinnostaa:) Tosin puutarhaani on reilusti matkaa Raahesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin päin Raahesta sun puutarha tulis? Etelään, itään vai pohjoseen?

   Poista
 10. Aika tavalla etelään, asun hieman Kokkolan pohjoispuolella. Aika kaukana tosiaan Raahesta, mutta ei kovin etäällä Sundista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK. Pistämmä kuiten korvan taakse.

   Poista
  2. Mulle se sun puutarhavierailu ainakin passais. Koska jokatapauksessa sitten varmaan sinne eteläänpäin lähetään ja jatketaan matkaa raahesta pietarsaareen. Joten aattelinkin homman niin, että voisin laittaa siihen seuraavaan pihatapaamispostaukseen vierailun sun puutarhalla ja jos ei sen kummemmin tule kommentteja vastaan tai puolesta, voimme varmasti päättää asian lopulta siellä Raahessa.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥