Yritän etsiä tietoa päärynämelonin (jälemmin pepino) kasvatuksesta, aika huonoin tuloksin. Kyllähän sitä tietysti saa ihmetellä, että mihin sitä on taas ryhtynyt. Näin kokeilu luontoisesti aloitin tätä melonia kokeilemaan ja saa nähä mitä siitä tulee. Nyt ovat aika honteloita, eikä vielä uskalla viedä ulos kun on vielä niin kylmää. Mietin, että minkälaiseen astiaan ne voisi nyt istuttaa? Todennäkoisesti kestäisi jo istuttaa isompaan. Tarvivatko tukikepin (yksi hontelo alkaa jo kaatua)? Vieläkö hontelot kasvit selviävät? Luinkin jostain, että kasvatetaan tomaatiin tapaan. Olisi tietysti kiva kuulla kasvatuskokemuksia pepinosta.
Eli periaatteessa mikä on seuraava vaihe kun kasvi on kasvanut ohi sirkkalehti vaiheen.
Iiks, pepinoissa parissa kasvissa näkyy jotain vaaleita täpliä? On tässä työn alla, että ruiskutan ne mäntysuopaliuoksella. Voimakkampaa myrkkyä en uskalla käyttää, koska onhan kyseessä syötävä marjainen kasvi. Ja nyt luin, että se voisi olla mosaiikkivirus.
- Pidä mahdollisimman eristettyinä saastuneet ja terveet kasvustot. Sulje yhteys viljelyosastojen välillä.
- Työntekijät eivät työskentele eri viljelyosastoissa saman päivän aikana. - Lainaus sivulta www.evira.fi
Tässä kuvassa ehkä hieman näkyy niitä pisteitä vasemman puoleisella alimmalla lehdellä. |
Ja nyt tietysti olisi hyvä laittaa se koivun lehden kuvakin tänne, mutta aina kun on hyvä tilanne, kamera ei ole mukana. Olen kuullut käen kukkuvan ja pääskyset ovat tulleet!
Pepinon taimet katkastaan aika alhaalta sen jälkeen, kun 2 varsinaista lehtiä on tullut. Latvan voi istuttaa multaan siten, että siihen jää 2 lehtiä. Pistokas tekee juuret aika nopeasti.
VastaaPoistaSiksi pepino katkastaan melkein heti, jotta se alkaa haarautumaan heti alhaalta ja siten varsi vahvistuu ja pysyy ilman tukea pystyssä.