pelaguu.blogspot.com

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Mittumaarina

Pitkä tovi on jälleen vierähtänyt kun tänne on ehtinyt. Ne "maatilantyöt" pitää ihmisen kiireisenä näin kesällä.  Sadepäivien lomassa ehtii vähän huokasta, tai no kotitöitä tehä kotona, ennen kuin taas heinätyöt ja muut "maatilantyöt" jatkuvat. Sen sijaan Lapin yötön yö ei ole jäänyt kokematta. Tälläisiin maisemiin satuimme juhannuksen aikoihin, kuvaushetkellä kello on vähän yli keskiyön.


Nythän se alkaa jo yölläkin pian meilläkin hämärtää. Kuinka moni näki superkuun? Meille se ei, harmikseni, näyttäytynyt hentoisen pilviverhon takaa. Yö silloin oli liian pilvinen nähdäkseen kuun. Muutaman päivän jälkeen näki rippeitä kuutamosta, mutta se oli jo tainnut pienentyä superkuusta. Huomasitteko muita erikoisuuksia kyseisenä yönä tai kuinka paljon se sitten vaikuttaa luonnon kiertokulkuun, ilmeisen paljon kaiketi. Superkuu aiheuttaa myös voimakkaamman vuorovesi-ilmiön kuin tavallinen täysikuu.

 Seuraavassa postauksessa lupaan vähän kesäkukkakuvia ainakin, tai se olkoon seuraavan postauksen aihe. Alkukesästä aloin tehdä myös uutta kivipenkkiä, siitäkin juttua luvassa, kunhan ehin. :) Ja pihan kukkijoita, kunhan ehin. Nyt vaan on niin ikävästi, että meiltä vietiin takapihan terassin kate. No oli se jo rikki ja raihnainen, mutta suunnitelmani tämän kesän terassin kaunistuksesta jää nyt johonkin toiseen kesään. Taloyhtiö on nimittäin tämän kesän aikana vaihtamassa kaikkiin asuntojemme terasseihin valokatteita ja me ollaan vuorossa seuraavana. Kaikki kukkaistutukset sun muut on pitänyt siirtää pois työmiesten tieltä. Mutta sitten on entistä ehompi valokate ja sateen suoja pihalla. :)

Lämpöisää kesänjatkoa, blogini lukijoille! :)

2 kommenttia:

  1. Oih mikä maisema ! Ihan tässä lapinkuume iskee.

    Pari vuotta olen nyt pystynyt livistämään noista heinähommista, mutta ihan kepeästi palaa mieleen ne paarmat jotka villiintyy mitä hikisemmäksi sää muuttuu ja kuinka illalla saunassa pistelee iho. Mutta se tunne kun paalit on suulissa ja niiden tuoksu voittaa ne :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Joskus sattuu mukavasti kohdalle. Vois luulla että kuvaa on muokattu, mutta sitä ei ole muokattu millään tavalla ja on otettu kännykkäkameralla, samsung älypuhelimella. Hieman se kamera muutti tuota väriä, silmissä järvenpinta heijastuu enemmän sinisenä. Mutta kaunis on. Piti ihan pyörähtää takasin kuvaamaan tämä kauneus.

    VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥