pelaguu.blogspot.com

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Mikä puu?

Mikä puulaji olet?

Minulle sattui Metsälehmus Tilia cordata. Olenkohan koskaan moista tavannut metsässä..? Niitä ei taida juuri näillä leveyksillä kasvaa, mutta lehmus on kaunis ja herkkälehtinen puu.

Metsälehmus - Tilia cordata
Jalo, tunnollinen, tasapainoinen Metsälehmus on jaloista lehtipuista yleisin. Metsälehmukset ovat tunnollisia ja tasapainoisia yksilöitä, jotka viihtyvät tuoreissa ja ravinteikkaissa ympäristöissä, mutta kaipaavat omaa rauhaa varjossa. Metsälehmukset ovat varsin pitkäikäisiä, eivätkä he turhaan esiinny ja tee itsestään numeroa. Metsälehmukset puhkeavat kukkaan vasta kesän ollessa jo pitkällä.UPM Metsämaailma nettisivuilla voit testata mikä puulaji sinä olet.

6 kommenttia:

 1. Metsälehmus täälläkin. Ja sehän sopii koska saunamökkitontillani kasvaa luonnonvaraisia metsälehmuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelämpänähän niitä varmasti on. En ole tainnut muutenkaan nähdä lehmusta. Tai varmaan etelässä olen, mutta en juuri sillä hetkellä ole sattunut ajattelemaan asiaa. Kuvaus kyllä varmaan joiltain osin sopii minuun..

   Poista
 2. Meillä kävi metsänsuojeluihminen alkukesästä katsomassa soveltuuko kaavailtu takametsä suojelualueeksi. Sieltä löytyi mm. harvinaisen suuri metsälehmus. Minulle osui kataja :)

  VastaaPoista
 3. Hauska juttu. Minä olen raita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on. Ja jännä kattoa kuin pitävät kuvaukset paikkaa.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥