pelaguu.blogspot.com

torstai 16. lokakuuta 2014

Syystalvi

Lokakuukin on jo ennättänyt puoleen väliin. Paljon on ehtinyt myös tapahtua. Ympärillämme on ollut myös paljon surua.. Istahdan kiireestä hetkeksi koneen ääreen kertoakseni teille, että talvi on saapunut pohjolaan. Kyllä kait sitä nyt voi jo sanoa, että talvea tekee ja tuskin sulaa pois. Lumi on ollut maassa nyt viikonlopusta lähtien, hentonen vain sentien kerros - siellä täällä. Mutta lunta se on sekin. Kuulin lumen narskunan jo kenkieni alla. Samaan aikaan kun etelässä kukat kukkii ja syksy jatkuu huomaamatta, meillä on lähes täystalavi. Meijän paikkakunta oli toissayönä Suomen kylmin. Ja kylmät pakkasyöt jatkuu, viime yönä on ollut -14.

Vanhan kansan vuodenkierron mukaan toissapäivänä (14.10) on siirrytty talvipuoleen. Että eiköhän se talvi saa sitten jo tulla.

" Vanhan kansan vuodenkierto noudattaa vanhaa pohjoismaista vuoden jakoa, jossa vuosi jaetaan talvipuoleen ja kesäpuoleen. Puoliskojen keskikohdat ovat talvennapa tammikuun puolivälissä ja keskikesä heinäkuun puolivälissä. Vuosi jakautuu siis kaikkiaan neljään osaan. " Suomenusko FB sivu

" Lokakuun 14. päivä eli »talvipäivä» aloittaa vuoden talvipuoliskon. Vanhoissa kalenterisauvoissa sitä kuvastaa lehdetön puu, ensimmäisen talvipäivän merkki. Talvipuoliskon päättää huhtikuun 14. eli »suvipäivä». " Suomenusko FB sivu

" Talvipäivän ympärillä olevia 13., 14. ja 15. päivän lokakuisia öitä on kutsuttu »talviöiksi». Niiden vastaparina ovat huhtikuun puolivälin kolme »suviyötä». Talviöitä kuvataan suomalaisissa kalenterisauvoissa kolmella viirulla. " Suomenusko FB sivu

Toissayönä, tai jo alkuillasta saimme ihastella upeita revontulia. Ja nyt minäkin ennätin ne näkemään ennen nukkumaan menoa. Tosin valokuvaaminen meni vielä hiukan harjoitteluksi uudella kameralla. Säädötki kannattas kattoa jo lähtiissä valmiiksi.. ja seuraavaksi hankintalistalla on kamerajalusta. Mutta epäonnistumiset kuuluvat elämään ja niistäkin haluan kertoa huoletta, koska jos onnistumme aina ei meille jää oppimisen varaa. :) Mutta eihän se ollutkaan täysin epäonnistumisten repokuvaukset, koska opin jotain uutta taas valokuvaamisesta ja sain jotain tallennettuakin ja sain nähdä ja kokea ne upeat välkehdinnät taivaalla. Bloginkirjoittamiseni ja valokuvaamiseni kautta olen myös eräänlaisella opinmatkalla, kokoajan, läpi koko elämän.


Seuraavassa kuvia viikonlopulta, mieheni kotipaikkakunnalta, 
joka on tästä meiltä n. 120 km etelään.Muutaman päivän kuluttua, Mummolassa, täällä meijän pitäjässä.

Suojissa
 Pikku kettu poikkesi myös pihan poikki.


Itse poikkesin tänä aamuna lenkkipolun lammella. Junginlampi.


 Raikkaita syystalvenpäiviä teille lukijani,

muistakaa pitää huolta toisistanne ja itsestänne !

28 kommenttia:

 1. Teillä on kovasti jo talven tuntua, aikamoinen pakkanenkin jo. Meillä on vielä pysytellyt plussan puolella.
  Ruska näyttää vielä upeammalta lumen keskellä.
  Tämä kuvausharrastus on koko ajan melkoista oppimista ja juuri kai sen takia niin mielenkiintoista ja antoisaa. Hieno kuvakooste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun täytyy paljastaa, että mun uudessa kamerassa on poptaide kuvausmoodi.. sain sillä ja kuvia muokkaamalla hieman lisäväriä kuviin. Jotenkin ne sitä mielestäni nyt kaipasivat. Lisätehostetta, vaikka toki ne näyttävät jo itsessään niin raikkaan värisiltä lumen keskellä. Kiitos sinulle Vikki!

   Poista
 2. Jopas on vilpoisan näköistä siellä:) Oli täälläkin tänään lätäköt päivälläkin vielä jäässä, mut lunta ei ole. Pelottaa ihan liukkaudet, vaan autoille ollut jo liukasta aamulla.
  Kauniita kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! Kylmäähän se jo tähän aikaan on. Ja muutenkin tuntui kamalan kostealta ilmat kun oli ne "kovat" pakkaset, se jotenkin lisäsi pakkasentuntua.

   Poista
 3. Ihana kettu :-)
  Muuten on aika kolean näköisiä kuvia, ihan tuli vilu tänne asti... Vaan taitaa kylmyyskin olla pukeutumiskysymys :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on onneksi jo hieman lämmennyt. Mutta kyllä noina kylminä alkutalven päivinä tuntu että, ainakaan tämmöselle kylmäiselle ihmiselle, ei mikään toppatakki riitä. Se vaan taitaa olla niin, että se näin alkutalvesta tuntuu kylmemmältä ilmat, kunnes taas niihin totumme.

   Poista
 4. Taitaa todellakin olla talven aika, pakasia täällä hitusen etelämpänäkin liki -15 ja lunta sopivasti, vedet jäätyneet.
  Ruskakuvissa heleät värit.
  Kettua minäkin toivon pihaani tai edes niin että kuvaamaan pääsisin.
  Sinä sait kivan kettukuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokohan sielläkinpäin oli tullut enempi lunta...?! Kiitos! Kesykettu sattu kohalle, kerrankin. :) Tuurista mahtaa olla kiinni näiden luonnon eläimien tapaaminen.

   Poista
 5. Vilpoisuudesta en tiedä, mutta kuvasi ovat taas tosi upeita, kuten aina. Olet myös näköjään oikeaan aikaan kameroinesi liikkeellä, kun upea kettukin on osunut kamerasi linssiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kettu taisi vahingossa hiippailla pihan poikki, onneksi olin oikeaan aikaan sisällä ja sain näppästyä kuvan, kunnes taas jatkoi matkaa. Kesy kettu.

   Poista
 6. Tuo on kyllä hieno hetki kun yhtä aikaa on näkyvissä syksyn ruskavärit ja talven valkoisuus. Kontrastia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkin näkyy joissain puissa lehtiä, mutta kyllä aika harvinaista on. Kiitos!

   Poista
 7. Tuo vanhan kansan vuodenkierto kuulostaa ihan järkeenkäyvältä - toivottavasti vuodenajat tulevat edelleenkin samassa rytmissä. Aika jäätävää on ollut etelässäkin, talven tuntua on ilmassa, mutta kuuraa ei vielä maassa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se varmasti on. Niin ilmastonmuutos on tehnyt paljon... pikkuhiljaa sielläkin alkaa näkyä, mutta ihailen sitä kun siellä jatkuu syksykin niin pitkälle, on aikaa tehdä pihatöitä.

   Poista
 8. Tosi hienoja kuvia. Pidän erityisesti tuosta ensimmäisestä järvi kuvasta, jossa askeleet lumessa kulkevat kohti rantaa.
  Kylmää on nyt täälläkin, -4 astetta pakkasta viime yönä ja näköjään tulevanakin. Eihän se paljoa ole teidän pakkaseen verrattuna, mutta täällä ja tähän aikaan ei niin tavallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täälläkin on jo lauhtunut, kuten lupasi. Mutta ei onneksi kuitenkaan niin paljoa että tulis vesisateena, silti aina vähän lunta leijailee.

   Poista
 9. Voi kuinka kauniita kuvia. Ihana tunnelma!

  VastaaPoista
 10. Ihania alkutakven kuvia!
  Meillä sataa vettä, ja reilusti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi meillä ei sentään sada, nyt tarttis hitusen enempi tulla lunta.

   Poista
 11. Sykähdyttävän kaunis, peilityynen järven maisema. Niin tyyni, hiljainen, hyisen pysähtynyt, kuin seisakki aikamatkalla. Voin vain kuvitella, miten olet nauttinut hiljaisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! :) Juuri sillä hetkellä tarvinkin pientä henkähdystaukoa ja luonto antaa sitä minulle.

   Poista
 12. Huomasin että sinäkin luet suomenuskon sivuja,sama täällä siellä on paljon tietoa ja viisautta. Upeita kuvia otat uudella kamerallasi. Hyvää alkutalvea sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen viime aikoina alkanut seuraamaan. Olisi kiinnostavaa tilata myös niiden se kalenteri vuodelle 2015, mutta oli aika tyyris. Kiitos samoin sinulle!

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥