pelaguu.blogspot.com

torstai 25. heinäkuuta 2013

Lychnis ark. 'Vesuvius' Leimurakkaus ja muutama muu

Alkukesästä aloitin rakentamaan uutta kivipenkkiä takapihalle. Ja nyt se kuta kuinkin on valmis. Lisäilin vielä lopuksi kariketta mullan pinnalle rikkaruohojen kasvun estämiseksi. Karikkeena käytiin polttopuiden teosta jääneitä tuohenriekaleita. Sinnepähän maatuvat. Toisaalta voisin kertoa tarkkaankin miten paljon käytin multaa, kiviä ja muita, mutta siihen en nyt rupea. Sen voin kertoa, että aluksi minulla oli muutama viisi isoa kiveä ja laskin mielessäni aamuyön pikkutunteina kun ei enää uni tullut silmään, että vielä tarvitsen 17 kiveä penkkiä ympäröimään. Ja sehän sattu nappiin, kerrankin.

Tuossa vesuviuksessa on aivan mahtavan tulenpunaiset kukat, ne ehkä jopa yllätti. Mutta positiivisesti. Myös kukan koko hieman yllätti, kun tänä kesänä ne eka kerran kukkivat. Olivat siis isompia kuin odotin.Katsotaan sitten ensi kesänä lisää kukkakuvia tästä kivipenkistä, nyt on kyllä aika kehnon näköinen jo.. Tuo penkin takus, "niittykukkia", jos omistaisin vaikka trimmerin, ne siitä kyllä lähtis, mutta näillä mennään nyt ja vuokrapihassa nyt ei kannatakaan ehkä sitä omaa trimmeria hankkia, kun varmasti saisin sen talon puolesta. Ja hommaahan tällä pihalla riittäs, kaikki vaan kun ei oo omaa, niin ei kehtaa sillai koskeakaan.

Tiedättekö mikä kukka tämä on? Itse en tiedä. Napsin sen parempaan talteen "sivupihan" puolelta. Siellä ei varsinaisesti mitään istutuksia olekaan, mutta nurmikon laidalla tämä kasvoi ja nyt väliaikaisesti istutin sen kivipenkkiin. Luulen kuitenkin, että se on joku luonnonkukka. Muistuttaa samanlaista keltaista kukkaa, jota onkin sitten enemmälti. Samanlaiset lehdetkin. Nimi sille vain on pahasti hukassa.


Seuraavaan mukavaan ja odotettuun tapahtumaan lasketaan päiviä.. ;) malttamattomana, kuulette siitä pian sen jälkeen kun se on tapahtunut. Lupaan sen!

5 kommenttia:

 1. Alimman kukan muoto on kuin valvatilla, mutta väri on erikoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois olla, hyvinkin. Valvatti on vaikeasti torjuttava rikkakasvi! Äkkiä pois kukkapenkistä.. :/

   Poista
 2. Ei oo valvatti ku oranssikeltano, googlaappa. Sopis siihen just. :)
  Kiva se on pieniki kukkapenkki, aina vähä piristää kun saa kukkasia katella ja kuvata, kivoja nuo sun kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Riitan puutarha blogissa oli tästä kokonainen juttukin. Täytyypi perehtyä asiaan kun pääsee koneelle. Mietinkin että olisiko joku risteymä esim. tai jokin värimuutos. Hyvä että löytyi oikea nimi kaverille.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä. Riitan puutarha blogissa oli tästä kokonainen juttukin. Täytyypi perehtyä asiaan kun pääsee koneelle. Mietinkin että olisiko joku risteymä esim. tai jokin värimuutos. Hyvä että löytyi oikea nimi kaverille.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥