pelaguu.blogspot.com

maanantai 6. helmikuuta 2017

Tammikuiset tulppaanit

Nyt se on taas alkanut leikkotulppaanien aika. Minäkin ostin tammikuun puolessa välissä "kevään" ensimmäiset leikkotulppaanit. Vaikka ihan vielä ei ole kevät, niin ovat ne merkkejä alkavasta ja lähestyvästä keväästä. Meillähän ei ole tässä kovin lähellä kukkakauppaa mistä voisin niitä hakea, joten markettien valikoimat ovat aika tuttuja jo. Yleensä mukaani tarttuu ruokaostosten yhteydessä kaksi nippua tarjoushintaan, mutta nyt huomasin mielestäni aivan uuden jutun toisessa marketissa. 15 tulppaania 3 eri väriä, kun aiemmin on voinut, eri kaupassa tosin, ottaa kaksi väriä ja kaksi nippua. Tämä oli iloinen ja piristävä yllätys. Tykkäsin näistä jopa enemmän kuin siitä kahden eri värin yhdistelmästä. Arkailin ensin keltaista väriä, mutta otin sen kuitenkin ja hyvä että otin, tykkäsin kyllä tästä, kuin toinen vaihtoehto olisi ollut valkoinen, lila ja juurikin tuo oranssehtava tulppu. Ja minusta tuntuu, että ne toisen marketin kahden värin niput on jo heti nuopollaan ja suuntaavat minne sattuu kun tulee kotiin. Monesti valitettavasti olen törmännyt siihen, että vesi on loppu sangosta kaupassa. Mutta nämä säilyi yllättävän pitkään terhaikkoina ja pystypäin. Hienoa!

Pitäisi aina ajatella: Eilen sitä ei vielä ollut ja huomenna se on jo ohi.
 Silloin ei antaisi läsnäolevan hetken tuottaa huolta.

- Friedrich Hebbel 

Hetkessä elämisen taitoa opetellen.. Pelaguu.

Hyvää uutta viikkoa kaikille, eletään hetkessä!

16 kommenttia:

 1. Piristävät värit! Minä en niin keltaisesta välitä, mutta tulppaaneissa sen siedän, juurikin noiden lilojen ja oranssin kanssa se menee. Minulla oli isän kellarissa muutamia viime keväästä jääneitä (kukkineita) kukkasipuleita, jotka alkoi jo pukata vihreää. Istutin ne muutamaan ruukkuun ihan sikin sokin, on hauskaa seurata, mitä sieltä tulee! Ehkä jo maaliskuussa kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään välitä niin keltaisesta. Mutta tässä se olikin ihan piristävä. No sitä on kyllä sitten jännä seurata. Pitäisi joskus itsekin laittaa sipuleja ruukkuun ja kasvattaa sisällä, mitähän siitäkin tulisi! :D

   Poista
 2. Ihanan iloinen tulppukimppu!
  Ei niitä tulppuja kuulemma kaupoissa enää vedessä pidetäkään. Ihmettelin asiaa joskus vuosi sitten ja minua valistettiin tulppujen säilytystavoista. Kotona vasta leikataan uusi imupinta ja laitetaan kääreineen veteen puoleksi tunniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, no onpa kummallista. Tuota en ole kuullutkaan. Täytyypä pitää mielessä jatkossa. Kiitos!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tämä oli positiivinen yllätys! Kauniita ovat!

   Poista
 4. On ne niin kauniita! Voi kun pääsis tässä pakkasessa kauppaan, niin pitäis ostaa itelleki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että siellä on nyt kovat pakkaset. Tänne ne tulee ilmeisesti huomenna. Sitten pitäisi taas olla lauhempaa. Kiitos!

   Poista
 5. Ostin eilen melkein samanlaisen kimpun! Omassani tuon liilan tulpun tilalla on valkoinen:) Mukavasti piristää mieltä aina kun kimppua katsoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Mukavasti tuo eriä on ilmettä sisustukseenkin. Nyt ei näkynyt marketissa sekakimppua tälläistä, toisessa varmaan ois ollu kahen nipun tarjous, mutta nyt jäi käymättä.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, niin on minustakin! Ja helppo valita, kun on jo valmiiksi valittu tähän sekanippuun kolmea eri väriä. Kahen nipun tarjouksessa pitää ite valita ne värit ja se tuottaa usein päänvaivaa kun ei osaa päättää mitkä kaksi väriä ottaisi. Toki tämä kolmen sekanippu oli vähän kalliimpi.

   Poista
 7. Tähän aikaan vuodesta kaikkinainen väriterapia on hyväksi! Minäkin ostin tänään kauppareissulta värikkään tulppaanikimpun:)

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥