pelaguu.blogspot.com

tiistai 14. helmikuuta 2017

Kuusamo-opiston lumiveistopiha 2017

Tänäkin vuonna, kuten ilmeisesti jo parina aiempanakin vuonna, Kuusamo-opiston pihapiiriin Kuusamoon rakentui Kuusamo-opiston valokuvausryhmän ja muiden tahojen yhdessä rakentamaa lumiveistospiha. Poikkesin lumiveistospihalla, kuten viimekin vuonna. Tänä vuonna ehdin käymään vielä iltavalaistuksen aikaankin. Tosin helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna, Runebergin päivänä, alkoi olla jo niin valoisaa illastakin, että paljoa se ei juuri valo valaistuksiin loistanut, mutta vähän kuitenkin. Oli myös viimeinen päivä nähdä Polarnightlight -festival taidenäyttelyn valotaideteokset, sielläkin siis poikkesimme ja olin iloinen, että poikkesimmekin, siitä lisää seuraavassa postauksessa, nyt kuvia Kuusamo-opiston lumiveistopihalta vuodelta 2017.

Mielestäni viime vuonna oli parempi lumiveistopiha. Ilmeisesti kuitenkin, joka vuosi mukana kulkee lumeen upotetut valokuvat. Veistokset ovat vain erilaisia joka vuosi, tietenkin. Ja kuvatkin ovat erit.


Miltähän tämä näyttäisi ilmasta käsin?


Lumiveistokset Runebergin päivän hämärtyvässä illassa.

Kuin puuron keskellä keltainen voi,
kuin harsokasteinen aamunkoi,
kuin kermavaahto kielenpäällä,
kuin liukuisi siivin kirkkaalla jäällä.
Sellainen olet Sinä ystävä kiltti,
lämmin kuin aito lapsuuden viltti.Hyvää ystävänpäivää ja uutta viikkoa kaikille!

Tein ystävänpäiväleivoksia, mutta niistä ei tullutkaan kovin hyviä, eivätkä ne ole kovin esittelykelpoisia. Mutta jospa se maku paranisi vanhetessaan, kuten sitten lopulta teki Runebergin kääretortun kanssakin, se olikin lopulta ihan hyvää!

16 kommenttia:

 1. Meilläpäin ei ole paljoa lunta ja uhkaavasti näkyy sulavan pihaltakin. Varmaan joku takatalvi kuitenkin vielä tulee...
  Harvoin näkee lumiveistoksia, viimeksi Kemin lumilinnalla vuonna jotakin...
  Hyvää Ystävänpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täälläkin on tavallista vähemmän lunta nyt ja luin jostain että nämä veistokset olivat jäänet mataliksi, kun oli niin vähän lunta. Mekin olemme käyneet Kemin lumilinnassa, mutta siitä on aikaa, silloin en vielä blogannut. Se on hieno paikka.

   Poista
 2. Upean näköisiä ja kateeksi käy, sillä meillä ei juurikaan lunta ole!
  Oikein hyvää ystävänpäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin! Harmi, täälläkin tosiaan on minusta vähempi lunta nyt ko normaalisti. Mutta ihan jo nokkokin.

   Poista
 3. Upeita kuvia.
  Ihanaa Ystävänpäivän Iltaa Sinulle.

  VastaaPoista
 4. Olisipa mielenkintoista nähdä paikanpäällä nuo lumiteokset!
  Meilläpäin oli niin vähän lunta että suunnitltuja asioita ei voitukkaan toteuttaa.
  Kiitos samoin Siulle, hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 5. Voi kun hienoja lumiveistoksia. Kestävät siellä Lapissa pidempään kunnes auringon lämpö ne sulattaa mutta jäävät monelle elämään kuvina.
  Mukavaa ystävänpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivottavasti kestää hyvin ja pitkään. Mutta toisaalta toivon että kun kevättä alkaa tekemään niin ei jaksa odottaa että lumet sulaisi. Kiitos!

   Poista
 6. Komean näköisiä veistoksia. Tuo pilvinen sää ei vain oikein tuonut niiden piirteitä esille. Kiva, kun pääsin blogisi kautta niitä ihastelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti jättää kamerastakin kirkkaudensäätö vähän tummemmaksi, nuissa kala ja joutsen kuvissa, erottuu paremmin. Noihin muihin säädin kirkkaammaksi ja käskin miehen kuvaan, että jos erottuis paremmin muodot.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥