pelaguu.blogspot.com

perjantai 3. helmikuuta 2017

4 kuvaa vuodesta -haaste

Ajattelin nyt tarttua tähän Savea ja Papuja -blogin lähettämään 4 kuvaa vuodesta -haasteeseen. Kiitos vain Savea ja papuja! Tämä haaste tuntui kyllä alkuun kinkkiseltä. Ja haaste on kiertänyt blogeissa jo ja aina vähän ehkä eri mudossa. Joissakin se ilmeisesti on sellainen, että pitäisi olla samasta kohtaa eri vuodenaikoina kuva. No minähän ajattelin heti alkuunsa, että mulla ei oo semmosia kuvia. Ja mietin että mistäs minä kuvat sitten repäsen.. hmm. Hetken mietittyäni ja kaiveltuani kuva-arkistoja löysin kuin löysinkin samasta kohdasta eri vuodenaikoina otetut kuvat, takapihan terassista siis. Toinen mahdollisuus olisi ollut Junginlampi eri vuodenaikoina, mutta niitä hakiessa olisi ollut isompi homma jätän sen toiseen kertaan ja on täysin mahdollista että sieltä ei ole talvi kuvaa, kun sinne ei pääse talvella, se on latujen takana ja hiihtoa en valitettavasti enää tätä nykyä harrasta.


Aloitetaan kevät kuvalla
(kuva vuodelta 2015)

Keväthän on aika pitkälle täällä, sitä että on lunta ja talvi.
Mutta toiveita kesästäkin jo sitten loppukeväällä saadaan. Tässä kuvassa ollaan jo loppukevään puolella.Kesä 2015Syksy 2015

Syksy on toki paljon muutakin kuin lunta, lunta ja lunta. :D
Se on kaunista ruskaa, mutta sellaista ruskakuvaa ei nyt löytynyt
takapihaltani, joten tyydymme tähän. Syksy on ihan parasta aikaa
ja tykkään syksystä ja hyvinkin se voi olla lumetonkin. Ja monasti sitä onkin, paitsi loppusyksystä tietenkin, kun tuntuu että ei kiitos lunta vielä, mutta niin sitä vaan kaikkeen tottuu kun aikaa menee.
Se siirtymävaihe on itselleni ainakin kaikista hankalinta aikaa ja vaatii pitkään totuttelua vaihtaa äkkiä toisesta toiseen.)Talvi 

(kuva on otettu kevät-talvella, siis sydäntalvella kun lunta on paljon. Mutta vuotta en nyt löytänyt
veikkasin kuitenkin, että 2015 tai 2014. 2016 oli erilaiset kausivalot.
Lunta ei ole vielä kovin paljon, aina alkutalvesta sitä ruukaa olla muutenkin vähän,
ennen kuin sataa sitten kunnon kinokset, kuten tässä kuvassa.
Mutta tämäkin kuva on varmasti otettu tammikuun lopulla ja lunta on aika paljon jo,
nyt lunta on paljon paljon vähemmän.. voisin vaikka joskus laittaa kuvan siitäkin,
mutta aika sama lumitilanne on kuin tässä joulukuun postauksessa)
Tämän on varmasti jo kiertänyt niin monen blogin, että en haasta nyt ketään. Tulevana sunnuntaina on muuten Runebergin päivä. Leivoin sen kunniaksi perinteisten torttujen sijaan aivan uudella reseptillä Runebergin kääretortun. Mitä mieltä sinä olet näistä muunnoksista, sallitko ne vai pitääkö olla se ihan perinteinen Runebergin torttu? En ole ihan varma itse siitä, että pitääkö olla se perinteinen, mutta mukava on kokeilla uusia reseptejä. Mutta maistamisen jälkeen voin todeta, että ei ole tavallisen Runebergin tortun voittanutta! Jos kuitenkin haluat kokeilla Runebergin kääretortun ohjetta se löytyy täältä.

Hyvää Suomen luonnon päivää huomenna ja Runebergin päivää sitten sunnuntaina! Rentouttavaa viikonloppua! Ajattelitko ulkoilla tulevana viikonloppuna ja mennä luontoon?

16 kommenttia:

 1. Näin se vuosi vierähti :)
  Kiva vastaus haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se sitten teki! Ja uusi on jo kierroksessa, aivankin erilainen kuin edeltäjänsä.

   Poista
 2. Mukava katsella kuvia samasta paikasta eri aikoina.
  Runebergin kääretorttua en ole koskaan syönyt. Onko siinä samat ainekset ja maut, kuin perinteisessä? Tykkään kovasti Runebergeistä, mutta sen verran ajattelin oikaista, että teen yhden ison tortun/kakun, josta kukin saa palasensa leikata.
  Eiköhän sitä ainakin pieni lenkki viikonvaihteessakin tule tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, kirjoitin pitkän kommenttiin ja sitten se katosi. Juu, huomasin myös kakun ohjeen kun otin kääretortun ohjeen K.ruoka lehdestä, aika uusia oivalluksia ilmeisesti. Kyllä se minusta oli aika pitkälle samanlainen kuin tavallinen kääretorttu. Vehnäjauhoja siihen ei tullut, mutta perunajauhoja ja samoja aineita mitä tulee tavallisiin Runebergin torttuihin. Kääretortu ei ole tätä nykyä enää kovin minun suosikkini, mutta päätin kokeilla ja kyllä se makukin muistutti enemmän kääretorttua kuin Runebergin torttua.

   Poista
 3. Kauniit kuvat, kiva kun ne on otettu samasta paikasta. Kiva vastaus kivaan haasteeseen. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se oli minusta helpompi niin että otan kuvat samasta paikasta, olisi ollut enemmän pähkäilemistä jos olisi eri kuvia eri paikoista. Mutta minusta on kiva näin ja juurikin niin että eri vuodenaikoina.

   Poista
 4. Niin on kiva nähä eri vuodenaikoja ja niiden muutosta.
  Ehkä tekisin vaan torttuvuokaan sellaisen matalan ruunebergin, en vaan muistanut ostaa mantelijauhetta, enkä vadelmahilloa. Mutta mutta jos laittas vadelmia pakkasesta siihen päälle. No katotaan jos taas sävellän oman sörsselin, kuten ennenkin, kun ei ole kaikkia tarpeita useinkaan.
  Juu, pitää yrittää lenkkeillä jonkunverran, vähän joka päivä.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin lenkkeilen vähän joka päivä. Tänä viikonloppuna en pääse luontoon liikkumaan, parempia kelejä odotellessa. En oikein tykännyt Runebergin kääretortusta, kysyin jo mieheltänikin että saanko tehdä uuden tortun maanantaina, sellaisen perinteisen? :) Kiitos samoin!

   Poista
 5. Kivat kuvat vuodenkulusta puutarhasi terassilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos puutarhamyyrä! Joka vuosi erilaista, joka vuodenaika erilainen.

   Poista
 6. Kauniilta näyttää terassisi eri vuodenaikoina! Ihanat kuvat! Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen onnekas kun löysin edullisesti nuo perunalaatikot ja tuon puulaatikon. Tykkään niistä kyllä kovasti ja ne sopivat ihan hyvin tuohon. Kiitos!

   Poista
 7. Hienoa, kun löysit kuvat samasta paikasta. Vuodenkierto näkyy näin paremmin. Taisin silmäillä samaa reseptiä kuin sinä, mutta ehkä jätän väliin, kun normi torttukaan ei ole lempparini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi löysin. Alkuun tuntui kyllä ettei löydy ja sitten sitä mietti että mitäs kuvia sitä sitten laittaisi jos näitä ei olisi löytänyt. Normi torttu on hyvää ilman sitä kostutusta.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥