pelaguu.blogspot.com

tiistai 30. toukokuuta 2017

Rovaniemen suklaataivaassa - Cafe Choco Delissä

Toukokuun kolmas viikko vierähti Rovaniemellä. Ei paljon ehditty missään käymään, kun oli niin työn täyteinen viikko, mutta maanantaina iltapäivästä jäi sen verran aikaa, että pistäydyimme kaupungilla ja Kahvila Choco Delissä. Cafe Choco Deli on maailman pohjoisin suklaapuoti aivan Rovaniemen sydämessä. Olin lukenut aiemmin jostain, ja siitä taisi ollakin paljon aikaa lopulta, että kahvilassa olisi tarjolla myös savuporosuklaata ja sitä oli tarkoitus nyt maistaa, mutta tällä kertaa sitä ei löytynyt valikoimista. Ehkä paremmin sitten syksyllä, kun poronlihaa on taas paremmin saatavilla. On jännä yhdistelmä ajatuksenakin ja rohkea kokeilu tuo poron liha ja suklaa, mielenkiintoinen!

Choco Deli on suklaaseen erikoistunut kahvila-konditoria. Nämä Choco Delin suklaat ovat kuin taideteoksia, herkullisen näköisiä päältä ja suussa sulavia sisältä, kerrassaan upeita. Choco Delistä voi koota sellaisen suklaakonvehtirasian kuin itse haluaa. Tai sitten voit ostaa vain yhden suklaan, syödä paikan päällä tai ottaa mukaan. Suklaat ovat esillä vitriinissä. Tarjolla on myös leivoksia ja kahvia, sekä juhliin on mahdollisuus tilata kakkuja ja leivonnaisia ym. Sekä suklaakursseja. Se olisi mielenkiintoinen, ja oman postauksen arvoinen. Mutta sitä ei ole nyt näköpiirissä.

Suklaata ei voi kyllä vastustaa sen missään muodoissa. Olisi siis silti maistettava jotain näistä herkuista, vaikka ei ollutkaan odottamaani savuporosuklaata tarjolla, ja vietettävä pieni herkkuhetki. Minä otin mustaherukkasuklaata ja mieheni hilla-valkosuklaasuklaan. Nam! Mustaherukkasuklaassa oli hieman jugurttimainen koostumus sisältä, mutta ei kuitenkaan löysä, ehkä enemminkin rahkainen, mutta ei kuitenkaan hapan. Eivätkä suklaat olleet yhtään liika makeita, vaan juuri sopivia.
Sillä viikolla oli myös mieheni ja koiramme Roosan syntymäpäivät, joten senkin kunniaksi vietimme pienen herkkuhetken.


Yleisnäkymä kahvilan sisältäKakkuvalikoimaaSuklaa valikoimaa - Suklaa taivasMustaherukkasuklaa ja valkosuklaa-hillasuklaaNam - herkullisia sisältäkin..Muutamapa ei sitten ehdittykään, Rovaniemen reissulla käydä, mistä voisi postauksen tehdä. Joten sitten taas asiaa kun tulee asiaa. Vielä on niin kovin viileää että paljon vielä paikoin lunta, no on se kovasti sulannut, mutta hitaasti jatkaa sulamista, joten odotellaan jos se kevät ja kesäkin vielä saapuisi. Kukkapenkissä näkyy narssissien alkuja, ne ovat vielä kovin pieni, kun on niin viileeä ettei nekään oikein kasva. Eilen satoi lunta niin ettei sekaan mahtunut, onneksi suli kuitenkin heti pois. Ja tällä viikolla alkaa kesäkuu. Ihanaa kesäkuun odotusta kaikille! Minäkin jään odottelemaan lämpimämpiä kelejä, että saataisiin vielä ihailla kukkaloistoa tälle keväälle ja kesälle.

Ps: tämä ei ollut yhteistyöpostaus tai maksettu mainos. Tuppaa vain tulemaan mainostekstin tapaista minun kynästäni! ;)

14 kommenttia:

 1. Asuin Roissa 26 vuotta, mutta tuota liikettä ei tietty silloin ollut. Olen nähnyt tuon firman mainoksia fb:ssä ja ihan mahdottomasti tekee mieli aina maistella noita herkkuja. Kakutkin näyttävät todella upeilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Ne ovat kuin taideteoksia! Minäkin olen asunut Rovaniemellä n. 7 vuotta, mutta tämä kahvila onkin tullut vasta aivan äskettäin Rovaniemelle. Eikä ollut silloinkaan kun minä asuin siellä.

   Poista
 2. Tuo on ihana kahvila! Kerran tai pari olen siellä käynyt Rovaniemellä vieraillessani. Olisin tosin suklaan ylimpänä ystävänä kaivannut konvehteihin enemmän suklaata ja vähemmän täytettä, ovat minusta lähinnä täytepalloja, joissa on ohut suklaakuori. Hyviä silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta. Mutta kai siinä oli joku suklaasuklaavaihtoehto nyt, joku mokka ehkä, mutta se onkin kahvia.

   Poista
 3. Oi, millainen herkkusuun taivas!

  VastaaPoista
 4. Olipa herkullinen postaus:)
  Tämä kahvilan nimi tuntuu niin hurjan tutulle.
  Olsisiko ollut mukana telkkariohjelmassa, jossa kahvilat kilpailivat keskenään!

  VastaaPoista
 5. Mitä namupaloja! Ei saisi katsoa edes kuvia, kun yrittää keventää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se ehkä on. Tulee vain houkutuksia. :D

   Poista
 6. Kylläpä vesi herahti kielelle nammmmmm...

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥