pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Kukkii jo!!

Viime viikonloppu ja ne pari päivää olivat ihan ratkaisevia tässä kevään.. no kesän tulossa. Olimme silloin reissussa ja kun tulimme kotiin niin takapihan sipulikukkapenkki pilkisteli jo lumen alta, vaikka ilma ei ollut vielä mitenkään lämmin silloin, vaan aika vilpoisa ja koko takapiha oli kuitenkin vielä lumen alla, mutta sulamista oli selvästi tapahtunut. Sitä ennen ei vielä pilkistänyt, ja nyt ne lumien sulamiset ovat vain kiihdyttäneet tahtia takapihalla. Metsissä lumet ovat sulaneet jo aikaa sitten, mutta en ole ehtinyt joka risauksesta tänne päivittää. Joten kerronpa nyt, että kesä on melkein tullut meillekin! Vai oisko tämä nyt sitten vielä kevättä. Mutta ainakin meillä on nyt lämmintä!! Jee, siis oikeasti tänä aamuna oli jo lämmin ja niin kesäinen ilma, kun koiran kanssa käveltiin aamulenkillä. Tuli ihan hiki mustassa tuulitakissani. Linnut lauloivat ja aurinko porotti, olisikohan varjossa n. +15 astetta. Koivun oksissa näytti olevan jo silmuja, että pian on jo hiirenkorvia puissa. Oikea ensimmäinen kesäpäivä tälle kesälle. Ja niin lupaavalta näytti jatkossakin sääennuste, että uskaltaa jo ostaa kesäkukkia ulos. Ei hallaöitä ja lämmintä kesäsäätä päivälläkin.

Haravointi on vielä vähän vaiheessa, mutta ehkäpä se tässä jostakin se innostuksen kärpänen puraisee, kun on ikkunatkin vielä pesemättä tälle keväälle, osa.. ehkäpä jossain vaiheessa. Paljoa ei ole haravointiakaan kyllä oikeastaan, kun myyrät eivät ole tehneet yhtään tuhojaan nurmikolla. Sempä vuoksi minulla kukkii krookuksetkin!! Jee, ensimmäistä kesää ne ovat päässeet kukkaan asti, kun myyrät eivät ole napsimassa kukkavarsia suihinsa, niin kuin joka kevät tähän asti. Täytyy ihan katsoa viime syksyn postauksesta, että mitäs sipuleita sitä on tullut istutettua, kun ei muista. Ja olinkin hieman pettynyt, kun aika vaatimattomat olivat sipuliostokseni viime vuonna, myyrien pelossa, en panostanut sipuleihin tänä vuonna - niin siis viime vuonna. Nyt vain toivon, että sieltä jotain muutakin putkahtelisi. Voi kun voisikin aina ennustaa nämä myyrävuodet etukäteen, tai tietää jotenkin minkälainen myyrävuosi tulee, niin tietäisi istuttaa ja uskaltaisi istuttaa hienojakin sipuleita penkkeihin, minulla kun tahtoo mennä joka vuosi myyrien suihin niin en ole kehdannut enää kovin paljoa niihin panostaa. Mutta tänä keväänä kokeilin myös istuttaa sipuleita ruukkuun, tai sellaiseen maljaan tai mikä tuo nyt olisikaan. Löysin alkuvuodesta "kaappiini" kätköistä pikkusipuleita, pussissa ei ollut enää etikettiä paikalla että mitä ne olivat, mutta niissä oli pienet alut, eikä ne vaikuttaneet kuivuneilta ja tyhjiltä, joten päätin kokeilla istuttaa ne ruukkuun. Ne sipulit olivat jääneet syksyltä, kun ne eivät mahtuneet enää penkiin. Istutin ne toukokuun alkupuolella, olin menettänyt toivoni heti kahden viikon kolmen viikon jälkeen, mutta nyt, kun olin aikeissani jo kaivaa sipulit pois ja kylvää siihen jotain muuta, niin huomasinkin ikkunan kukkalaudalla vihertävää, yksi sipuleista oli alkanut kasvamaan! Hienoa! Jäänpä odottelemaan, että mitä sille istutukselle lopulta tapahtuu.


Etupihalla kukkii vasta yksi krookusTakapihalla useampi
Poimulehti nouseeKevätkaihonkukka nouseeLisää kauniita keltaisia krookuksia
Pussissa oli sekoitus keltaisia ja liloja krookuksia. Lilat
eivät ole vielä aivan kukassa.

Tulppaanejakin nousee ihan kiitettävästi.Nurmikolta löytyi vielä yksi kevättähtikin.Vielä etupihalta
Tässä minun sisäsipulikasvatusPahoittelen huonoa, hätäisesti tehtyä tarkennustaSiinä on nyt viimeiset lumen riippeet takapihalta. Ja muualla ei sitten oikeastaan enää olekaan lunta. Odotan vain että jotain tuolta mullan alta vielä nousee kukkapenkistä, vasta niin uusia istutuksia siellä etteivät ole oikein vielä lähteneet kunnolla kasvuun, lannoittaakin varmaan pitäisi.. :]
Taustalla sipulipenkki. Linnunpönttöönkin on tullut asukkaat, linnunpönttö näkyy taustalla puussa.Lopuksi kuvia aamulenkin varrelta, tältä aamulta.
Minun kamera ei suostunut nyt zoomaamaan koivun silmuihin, niin laitan nyt tälläisen kuvan.Ja kukas ruusunnuppu se siinä? Kyllästyi odottelemaan kun yritin zoomailla koivun lehden silmuihin, sitten kun olisin halunut jatkaa matkaa ei meinannut suostua, siinä oli niin mukavan lämmin ruohomättään päällä paistatella päivää.Nyt kuitenkin pitää jo suunnata kukkatorille ostamaan kesäkukkia, kun vain osaisi taas päättää mitä ostaa! Vaikka sainkin jo hyviä vinkkejä kun minulla oli se arvonta ja joitain ideoita olen sieltä jo poiminutkin. Vielä on vain vähän pähkäämistä niiden kanssa. Voitin muuten Facebookin yhden lähitaimiston arvonnassa kaksi vapaavalintaista kukka-amppelia, mitähän osaisin sieltä valita? Vinkkejä kiitos saa taas antaa! Melkein on syntiä istua näin kauniina ja lämpimänä päivänä sisällä, ulos siis! Ihanaa kesän odotusta! Niin no odotusta, meillä se vielä on vähän odotusta.. Ihanaa kukkarikasta kesää kaikille!

16 kommenttia:

 1. Vihdoinkin lumet sulivat ja antoivat vuoron kukkasille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoinkin! Osa menetti jo toivonsa, mutta niin vain kävi että kesä tuli vaikka näytti toivottomalta kun monena päivänä satoi vielä lunta ja se jäi maahan.

   Poista
 2. Hienoa, että kesä saapui teillekin. Jännää, että vielä teillä kaikki on kovasti jäljessä kasvussa ja kukinnassa, mutta pian otatte taas etelän kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ainahan se, mutta nyt ollaan aika paljon, poikkeuksellisen paljon myöhässä. Kiitos!

   Poista
 3. Ihanaa, että teilläkin on vihdoin kesän vuoro! Tämä on vaan niin upeaa aikaa :-)

  VastaaPoista
 4. Kesä tuli ja kukat nousevat kukkimaan kaunista.

  VastaaPoista
 5. Krookuksesi ovat kuin keltaisia aurinkoja tämän aamun harmaudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi harmi jos siellä on harmaata, täällä upea aurinkoinen ja lämmin päivä.

   Poista
 6. Ihanaa, että saadaan kesä myös tänne Keski- ja Pohjois-Suomeen. On näitä kukkasia odotettu....

  VastaaPoista
 7. Siitä se pohjoisen lyhyt mutta kaunis kesä alkaa.

  VastaaPoista
 8. Voi että... teillä on todella lyhyt kesä, kun nyt on vasta kevät menossa. Mutta eikös siellä sitten kaikki tapahdukin vauhdilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se tekee. Lyhyt ja vähäluminen vai miten se meni. :D Rikkaus on yötön yö ja monet muut. Kohtahan se päiväkin taas alkaa lyhenemään.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥