pelaguu.blogspot.com

torstai 4. toukokuuta 2017

Ystäväkirja

Hei vaan, vapun jälkeinen arki on palannut luoksemme ja minun ei tarvinne kirjoittaa millainen vappusää meillä oli, kun sen olette saaneet lukea jo useammasta blogista. Eli siis aivan samanlainen sää oli täällä kuin muuallakin päin suomea. Retkeilty ei, kun oli niin huonot säät, ainoastaan lauantaina käytiin pilkillä ja siitäkään en sen kummempaa postausta tee. Sen sijaan ajattelin nyt tarttua blogeissa jo kiertäneeseen ystäväkirjahaasteeseen.

Ystäväkirjani

Nimeni on

Jonna


Jotkut kutsuvat minua..

Lapsena minulla oli lempinimiä. Kaikki kuitenkin kutsuvat paljolti minua aivan omalla etunimelläni. Voitte miettiä ehkä mitä kaikkia nimiä tuosta Jonnasta voi vääntää tai mikä olisi ehkä se yleisin. Sitäkin on aivan vasta käytetty, mutta juurikaan minusta ei käytetä lempinimiä. Ja sitä ei sitten taas käytetty oikeastaan lapsena, mitä nyt on joskus joku satunnaisesti käyttänyt. Ja niin tädiksikin minua kutsutaan. ♥  Ensin olin vähän arka täti -nimitykselle, mutta nyt se on aika ihana! Jonna-täti -nimitystä käyttävät myös, lähinnä perhepiirissä. :D Ja onhan sille aivan looginen selitys, minulla on neljä täditettävää, siskon ja veljen lapsia. ♥


Olen syntynyt

Muistini mukaan Kemijärvellä. Silloin siellä taisi vielä olla synnytysosasto, nykyään ei ole. Nykyään pitäisi mennä Rovaniemelle ja meiltä sinne on kahden tunnin matka, Kemijärvelle tunnin matka. Mutta kotikuntani on Salla. ❤ Sallassakin on joskus ollut synnytysosasto, mutta ei enää minun aikana ja syntyessäni.


Pienenä olin ihan varma, että minusta tulee..

En ollut ehkä niinkään varma, vaan haaveammattini oli varmaankin laulaja.


Mutta minusta tulikin..

Puutarhuri. Olen käynyt myös matkailualaa, eli ohjelmapalveluidentuottaja koulutuksen.


Kolme parasta piirrettä minussa

Hmm, vaikea. On vaikea löytää itsestä niitä hyviä puolia. :/ Ystävällinen, muut huomioon ottava, auttavainen.


Kaupunki

Amsterdam. ♥ Ihan paras. Muualla ulkomailla en ole käynytkään, jos Ruotsia ja Norjaa ei lasketa. Ja kotimaassa ei ole sellaista kaupunkia, jolle olisin sydämeni menettänyt. Toki tykkään kaikesta vanhasta miljööstä, niitä en ole paljon nähnyt, niitä olisi kiva nähdä lisää. Olen nähnyt vain Raahen wanhan kaupungin ja se oli kaunista. Linkki Raahen wanhan kaupungin postaukseen tästä.
Ja tietysti omasta kotikunnastani/asuinkunnastani pidän, mutta kun se ei ole kaupunki niin en voi sitä tähän laittaa.


Wanhaa Raahea
Biisi

Ei ole mitään tiettyä kappaletta. Johanna Kurkela on tällä hetkellä ykkönen. Sitten Chisu. Myös Anna Eriksson menee. Ja kaikki mitä Ylen Radio Suomesta tulee. :D Myös Bryan Adamsin Everything I Do I Do It For you on myös lähellä sydäntä.


Juoma

Ehdottomasti maito! Tykkäsin pienenä ternimaidosta, kai se on se sana. Eli suoraan siitä lehmänmaidosta, jota ei ole käsitelty. En tiiä meniskö nykyään. En ole maistanut. Vai maistoinkohan kerran kun olimme mieheni työporukalla reissulla ja yövyimme opetusmaatilalla?! Ja sitten vesi.


Sarja

Emmerdale. Katson myös Huippumalli haussa, Suomen Huippumallihaussa, Muodin huipulla, Iholla, Suomen kaunein koti, puutarhaohjelmat (suomalaiset). Oi ja miksi kaikkien hyvien ohjelmien pitää loppua niin äkkiä, kuten Tanssii tähtien kanssa!! Se oli ihan paras! ❤ Salatut elämät menee siinä sivussa, toisella silmällä, ei ole vaarallista jos joku jakso jää kattomatta, mutta Emmerdale pitää aina nauhottaa, jos on muuta. Sitten tulee katsottua Amazing race ja Selviytyjät. Näistä kahdesta parempi on Amazing race. Mutta kun sarjaa kysyttiin, niin se on ehdottomasti Emmerdale. Minä en osaa vastata lyhyesti, puhuessanikaan! :D Mutta silti, en ole puhelias. ;)


Kosmetiikkatuote

Käsirasva. Sitä kuluu, erityisesti talviaikaan.


Sovellus

Facebook. Eli älypuhelin löytyy ja siitä käytetyin sovellus on Facebook. Ja toisena Opera-selain, sitten myös Instagram ja Whatsapp. Ja blogger -sovellus ym. Mutta nuo käytetyimmät.


Instagrammaaja

Kyllä olen. Minulla on instagram-tili, mutta se on yksityinen, eikä se ole siis tämän blogin instagram -tili. Olen joskus miettinyt blogille omaa instagram -tiliä, mutta toistaiseksi, ne ovat nyt erillään, eikä minulla ole siis kuin yksityinen instagram -tili, blogilla ei ole, enkä ole niitä yhdistänytkään. Kuten Facebook -tilini, se on vain kavereille, tutuilleni..


Poimin tähän yhden kuvan instagramistani
ja se on oma ottamani, syksyllä marjan poiminta-aikaan.

Jos saisin lisää tunteja vuorokauteen

Hmm, tällä hetkellä en tarvi lisää tunteja vuorokauteen. :D Sitä vain odottaa, että entisetkin kuluisivat, kun tietää, että jotain kivaa on tuonnempana luvassa.


Parin lasillisen jälkeen perjantai-iltana, kuuntelen Spotifystä 

En kuuntele, enkä käytä Spotifyä. Enkä myöskään juurikaan juo alkoholia, jouluna yksi lasillinen, siinä se, ja olen siihen määrään erittäin tyytyväinen, en osaa juoda viinejä, eikä minun tarvitsekaan osata, minun on hyvä näin, paitsi tässähän ei sanottu, että mitä juomaa, pari lasillista vettä kenties?! ;) Olipas pitkä lause. :D Voisin kuvitella kuuntelevani Johanna Kurkelaa, riippuen fiiliksestä. Perjantai-iltani menee kuitenkin yleensä jonkun hyvän ohjelman parissa, jos sattuu tulemaan telkkarista ja Facebookkia sellaillen. :]


Pakkaan mukaan matkalle

Kamera, puhelin, passi, rahaa ja vaatteita


Mitä teet kotona, kun kukaan ei näe

Laulan. Olen niinkuin haluan! Ja teen mitä haluan, hahaah.. olen ehkä rennompi kun olen yksin kotona. Kun mies tulee kotiin, olen ehkä vähemmän puhelimen ruudun ääressä, kuin yksin ollessa olisin.


Viimeisin sisustusostokseni

Kangasta ostin. Näitä allaolevan kuvan kankaita löysin kirpparilta. Tätä kuvassa vasemmanpuoleista kangasta pitäisi vain löytää vähän lisää, siitä saisin sitten verhot tehtyä, nyt on aika niukka määrä tuota kangasta. Ja tyynynpäällisiä tai jotain muuta kuvassa oikeanpuolimmaisesta sisustukseen suunnittelin, ehkä ulos. ;) Tilaisin myös yhtä toista kangasta vasta, ja kokeilen saisinko siitäkin tehtyä verhot. Niin ja jos sitä pupua ei lasketa, onkohan se viimeisin minkä kotiutun.. se on vieläkin hyllyn reunalla, vaikka pääsiäiseen on kai tarkoitettu tai johonkin romanttiseen sisustukseen, mutta en ole sisustuksessani suuntautunut yhtään romanttiseen suuntaan, enkä pidä yltiö romanttisesta sisustuksesta, ainakaan sisällä.
Tässä pupu. Parempi kuva löytyy pääsiäispostauksesta.
Paras tapa tuhlata 50 euroa

On ostaa vaatteita! Voi niitä minulla ei tunnu olevan liikaa, kun en löydä oikein mitään sopivaa itselleni. On kummallista kun talviaikaan on paljon kuvastoissa neuleita, ja niitä minulla alkaakin jo olla, mutta välikauteen tarvisin tunikoita, kankaisia ja niitä en tahdo löytää sitten millään. Vaatteet olisi ensimmäinen käyttö-kohteeni rahalle, sitten tarttis myös kengät jne.


Ohjenuora elämässäni

Minulla ei ole mitään ohjenuoraa, mutta lainaan Saaripalstan Sailaa ja opettelen tähän, tämä niin osui omalle kohdalleni juuri nyt hyvin:

"Olen oppinut kaikenlaista, muun muassa sanomaan ei ja muutenkin kertomaan, jos joku asia tuntuu epämukavalta. Tämän opettelu jatkuu edelleen. Se on kuitenkin jo oleellisesti lisännyt hyvinvointiani. Samoin on tehnyt energiaa imevien ihmisten karsiminen. Tämä kaikki vaikuttaa itsekkäältä, mutta jos ei itse voi hyvin, ei sitten voi kukaan ympärilläkään. Mieliala nimittäin tarttuu. Siksi yritän ympäröidä itseni optimismilla ja hyvällä mielellä. "


Tämä kuva on ihan niitä ensimmäisiä kuvia, uudella kamerallani.
Ostin nykyisen kamerani vuonna 2014 ja kuva siis sieltä,
syksy 2014. Kuvan julkaiseminen on vain odottanut oikeaa hetkeä,
enkä tiedä onko se nytkään, mutta sopii tähän kai ihan hyvin.


Ihanaa, toivottavasti keväistä viikonloppua kaikille! Sääennuste näytti meillepäin sateita koko viikonlopuksi. Se tietää siis kotihommia. Niin ja ottakaahan tästä mukaan Ystäväkirja -haastetta, olisi enemmän kuin mukava kuulla muidenkin vastauksia.

9 kommenttia:

 1. Kiva tämä haaste, tutustuu toisiin bloggareihin paremmin :). Emmerdale on minunkin suosikkini! Se on tullut melkein instituutioksi MTV3:lla, se on tullut niin monta vuotta jo. Kivoja nuo kankaat. Minäkään en oikein välitä romantiikasta sisustuksessa, värejä mielestäni on hyvä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, raotetaan vähän verhoa lisää itseemme muille. Silloin aikanaan kun tunteita ja tuoksuja tuli niin ajattelin että se ei lopu koskaan, niin se on vain sekin loppunut, koskahan tulee takaisin? Tosin muistin että joskus Emmerdalekin saa jäädä välistä, toisinaan jos on muuta niin nauhotan, mutta toisinaan saattaa jäädäkin. Sitäkin katsoin ja voisi tulla joskus takaisin. Kiitos, saa nähdä mitä niistä kankaista lopulta loihdin, vai loihdinko mitään, jos jää vain suunnittelu asteelle, sen aika näyttää.

   Poista
 2. Mukava lukea näitä Ystäväkirja-postauksia. Hauskaa todeta, että käsivoide on niin monelle se ensimmäisenä mieleen tuleva kosmetiikkatuote.
  Sinä taidat kuulua niihin, joilla on hyvä kirppissilmä, kun olet löytänyt noin kivoja kankaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tuosta kirppissilmästä en niinkään tiedä, vertaan anoppiini, joka on aivan ilmiömäinen löytämään kaikkea hyvää kirppiksiltä. Joskus mullakin käy tuuri, mutta harvemmin. Käsirasva, mutta myös huulirasva on käytössä ja nyt tuli mieleen vielä shampookin mikä on aika elintärkeä.

   Poista
 3. Kiva haaste,maitdosta tosin käytetään nykyään nimeä raakamaito jos se on tullut suoraan lehmästä,eikä sitä ole käsitelty.Kivaa että Emmerdale on sinunkin suosikkisi,olin kovin pettynyt eilen kun tilalla olikin Suomen ja Valko Venäjän peli.Keväistä viikonloppua sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni tuntuu olleen pettynyt. Minä tiesin että ei tule Emmerdalea ja katsottiin jääkiekkoa. Ahaa, kiitos maitotiedosta.

   Poista
  2. Ja kai sekin on nykyään tarkempaa että sitä raakamaitoa ei saa myydä suoraan tilalta, tai vastaavaa, ainakin mielestäni se on tiukempaa.

   Poista
 4. Emmerdale-fani ilmoittautuu täältäkin.. ja yksin ollessa laulelija.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥