pelaguu.blogspot.com

tiistai 15. syyskuuta 2015

Ruuhijoen luontopolku, osa1

Palataan reilun kolmen viikon takaisin tunnelmiin elokuiseen iltaan, kun ruskasta ei ollut vielä tietoa ja kesäkin yritteli vielä kolkutella nurkissa. Tämän kesän aikana oli ollut aikomuksena kulkea Sallan kirkonkylälle avattu uusi Ruuhijoen luontopolku. Helppokulkuinen soratie kulkee koko matkan Ruuhijoen kyljessä.. Talvisin luontopolku on moottorikelkkareittinä. Kuljimme elokuisena iltana iltakävelyllä ensimmäisen pätkän polkua ja toisen osan jätin sitten myöhemmäksi, jonka kuljin koiran kanssa viime viikolla syksyinenäpäivänä aamulenkillä. Polkua pitkin pääsee aina Sallan hautuumaan kohdalta, josta reitti alkaa/päättyy, kuinkapäin sen vain haluaa kulkea, Sallan kirkonkylälle asti, tai sitten tosiaan toisin päin. Me kuljimme juurikin hautuumaalta kirkonkylälle päin tämän yllättävän kauniinkin reitin. Yllätyimme siis tosiaan kuinka kaunis jokimaisemapolku on ja kuinka lähellä se loppujen lopuksi meitä olikaan.


Alkumatkan puoliväliin on rakennettu kota tulistelupaikkoineen ja ulkohuussit.


Kodan jälkeen voi ylittää Ruuhijoen ja jatkaa aina Sallatunturiin asti.

Ei näy kaloja..

Aivan kielenpäässä on tämän vaaleanpunaiseenkin vivahtavan kukan nimi, mutta ei juolahda mieleen.. Tiedätkö sinä?Tässä meidän reitin puoliväli ja tästä jatkoimme kaunista koivukujaa pitkin kohti asfvalttikatuja ja kotiin.. 

Jokin vanha vesipumppu tai vastaava.Tässä kuvassa ei aivan näy koivukujan kauneus, muuta kuvaa ei näköjään tuolta tullut otettua.Ruuhijoen luontopolusta karttakuva löytyy Citynomadi -sivustolta. Luontopolun toiseen ja jälkimmäisen osaan palaan myöhemmin. Nyt hyvää alkanutta syksyyn puoliväliä kaikille! :)

16 kommenttia:

 1. Oi mitä kuvia jälleen kerran. Ihania. Ihan tekisi mieli päästä muualle kuin klo 8-16 istumaan kylmään toimistohuoneeseen tietokoneen äärelle. Mielenkiinnolla odotan Ruuhijoen luontopolku, osa2:sta. Hyvää syksyä myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Suvituulia! Olisipa tämä minun työ.. Tai puolensa siinäkin. Mutta vapaa-ajalla nämäkin retket teen ja tykkään kyllä kovasti liikkua luonnossa.

   Poista
 2. Kauniit kuvat, hienot heijastukset veden pinnalla.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia luonnosta jälleen. Oikeaa vihreää väriterapiaa. Tuo sinun vaelluskaverisi on niin suloinen, ihailenhäntä aina kunhän vain on kuvissa =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roosa-koira on kyllä ihan oma lukunsa. Voimakastahtoinen kaveri, kuvausretkillä ja muillaki.. Kiitos Katinka!

   Poista
 4. Helppokulkuinen näyttää olevan tuo polku. Voi keskittyä katselemaan jokimaisemia kun ei tarvitse katsella jalkoihin. Pulskaneilikan olet löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Leveä soratie jatkuu läpi kokomatkan. Kiitos Seita. Kasvi oli tutunnäköinen, mutta en saanut nimeä päähän.

   Poista
 5. Luonnon rauhaa. Tätä ei enää joka paikasta löydäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vaikka tässäkin kokoajan kuuluu kylänraitin äänet, mutta niin ihanan lähellä kuntakeskusta.

   Poista
 6. Vaihteleva polku/tie. Paljon nähtävää matkan varrella. Aurinkoinen sää antaa oman mukavan lisänsä reippailuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon oli kyllä nähtävää matkan varrella. Aurinkoinen ja lämmin sää on kaunimpi kuin tuo seuraavan osan tuhnu sää, mutta joskus on mentä silloin kun siltä tuntuu oli sää mikä hyvänsä. :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥