pelaguu.blogspot.com

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Pilkkipäivä Pyhäjärvellä

Joku aika sitten käytiin pilkillä tässä aivan lähistöllä, Pyhäjärvellä. Tänä vuonna ollaan käytykin aika kohtuu ahkeraan, millon missäkki ja etitty lähistöltä kalaisaa järveä taikka lampea. Tosin sitä vielä löytämättä. Kyllähän se on jotensaki niin, että sitä ei omaa kuntaa tunne niin kuin omia taskujaan....

Pyhäjärvi on kaunis, tuntureiden ympäröimä isohko järvi. Järveltä näkyy Sallan laskettelukeskuksen rinteet. Järven ympärillä on niin asutusta kuin mökkejäkin sekä Sallan Erä- ja kalamiesten metsästysseuran maja. Jonka kautta mekin kuljimme pilkillä. Tosin tiessä lukee, että yksityinen ja tien alkupäässä on puomi, joka on nyt ollut auki. Tietenkin yleistä kulkemista on varmaan syytä välttää. Pihapiirissä sijaitsevat Sallan Erän metsästysseuran majan lisäksi laavu ja kota, jotka nekään eivät ole yleisessä käytössä, vain seuran jäsenille!

Sattuipa taas kaunis, lämmin ja aurinkoinen päivä, tosin lumisateella en olisi lähtenyt. Seuraavassa kuvia kauniilta Pyhäjärveltä. Oltiin liikenteessä heti aamusta ja ensimmäisiä pilkkijöitä, pitkin päivää järvelle tuli tasaiseen tahtiin yhä vain enemmän ja enemmän väkeä, silti kaikille oli tilaa pilkkiä, aivan siis järven täydeltä ei väkeä kuitenkaan ollut. Koko päivä siellä meillä vierähti!


Nämä vain siis seuran jäsenten käytössä, kotaa vuokrataan!
Pyhärannalla.Pyhäjärvi, Iso Pyhätunturi ja Pieni Pyhätunturi.
Sallatunturien huiput tunnettiin aiemmin näillä nimillä.Menopeli.Meijän ruismoottorilla toimivasta menopelistä ei jää tämmöset jälet. ;)"Kiehiskuusi" laavulla ja vastarannan pönttö. Vastarannalta seuran majalle päin kuvattu.Koira tähyää muita pilkkijöitä, niilläkin taisi olla koira mukana.Saalis olisi saanut olla himpun verran iso kokoisempaa.. Näitä pikku tirri-ahvenia oli paljon, nykyjä kokoajan. Mutta pistettiin takas nämä kasvamaan, sitä mukaa ku niitä tuli.. Sääliksi kävi pikku tirruja, ja niiden leukaparkoja.Lokit lentelivät aamupäivällä järven yllä. Päiväksi se niiden kaakatus rauhoittui, aivan kuin kalan syönnin mukaan, iltapäivällä ne ilmestyivät taas taivaalle liitelemään ja kisailemaan.
Seuraavanakin päivänä käytiin pilkkireissulla mökkikylän lammella.. Onhan se kumma kun täällä lammella käydessä aina käy kova vinkka, niin viime vuonnakin. Aamu näytti vielä lupaavalta aurinkon suhteen, mutta päiväsellä alkoi jo kiskoa illaksi lupaamaa lumisadetta. Lammelle saapuessa sydämessäni läikähtää, täällä on hyvä olla, tänne minä kuulun. Paikka on sopivan rauhaisa ja tuttu jo lapsuudesta. Pyhäjärvi oli ekaa kertaa kokeilussa ikinä ja sitä en tuntenut kodikseni. Tämän tunsin vaikkakin kalansaalis on heikko ja tuuli kylmä, myös koiran mielestä. :)

Hyvää ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Hei!
  Voit siinä laavulla makkarat paistaa, tuumasi paikallinen metsämies.
  Kauniita kuvia järveltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näkyi siinä nytkin olevan iltapäivästä pois lähtiissä etelänturisteja.

   Poista
 2. Yksi matkakumppani olikin menossa Lappiin hiihtämään :) Kyllä siellä näkyy olevan hienot ulkoiluilmat. Täällä etelämmässäkin satelee välillä räntää, mutta eipä hiihdellä enää :) (Olen nyt Tampereella)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä vieläkin on. Vaikka kevät puskee kuitenkin kovaa vauhtia! :)

   Poista
 3. Pilkkireissulla kuluu hyvinkin koko päivä. Varsinkin, jos ilma on nätti. Tuliko lainkaan vettä jään päälle kävellessä? Kuvissa ei näytä sille.
  Täällä taisi pilkkikalastus loppua, ellei tule pakkasöitä. Jäitä piisaisi kyllä, mutta jäille pääseminen on työlästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä tuolloin. Mutta nyt on jo paikoin noussut vedet jään päälle.

   Poista
 4. Komiat ovat teidän retkeilymaisemat.
  Antti antoi ainakin yhden ahvenan.
  Leppoisaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Ahti oli suopealla päällä pikkukalojen suhteen. Kiitos Tarina! Mukavaa jos tulet lukemaan jatkossakin pohjoseman blogin turinoita.. :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥