pelaguu.blogspot.com

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kevään korvalla...

Viime yönä, kuten muutamana aiempanakin yönä, on ollut kipakka -10 asteen pakkanen. Töissä yönä olimme Suomen kylmin paikka -11,6. Teräshanki kestää kävellä. Niinpä me sitten koiran kanssa aamukävelyllä teimmekin. Kävelimme ristiin rastiin, sinne ja tänne pitkin lähimetsää.. Oli helppo kulkea, niin koiran kuin minunkin. Olisihan tuota kävellyt pidempäänkin, vaan päivän askareet kutsuivat.

Viime päivien pakkasyöt ja niiden kuorruttamat hanket pitävät talven tiukasti otteessaan. Vaikka toivoisimme jo kovasti muuta. Päivällä paistava aurinko yrittää pehmittää pakkaspojan puraisemia hankia.
Arvelluttaa mennä..Harakkojen ja variksojen raakkumista kuunneltiin...Laturisteys Kuunneltiin myös kirkon kellojen sointia ja suksien suihketta.

Juuri kun olin ottamassa tätä seuraavaa kuvaa,
kirkon kellot alkoivat soida.
Ja ohittaessamme laturisteyksen, takanamme alkoi kuulua suksien suihketta lunta vasten.

Elämä ja kuolema kohtasivat ääninä lähimetsässä.
Herätti ajatuksia. Sukset ja lumi pitävät liikkeessä, elämässä.
Kirkon kellot ilmoittavat, jonkun ihmisen edesmenneen.Puunrunko täynnä pieniä sieniä. 

Vastavaloon huono valotus muuten..
Eilen poikkesimme linnunpönttöjakotilaisuudessa kirkolla. Kaupan pihalle oli tuotu viime viikolla eri metsästysseurojen ja kuntalaisten yhdessä tekemiä linnunpönttöjä. Linnunpönttöjako oli Suomen Metsästäjäliiton järjestämä.  Metsästäjäliiton piirit järjestävät eri puolella Suomea pönttöpäiviä, joissa voi käydä sorvamassa ja nikkaroimassa linnunpönttöjä ja niitä jaetaan sitten ilmaisiksiIlmaiset linnunpöntöt tekivät ns. kauppansa. Ottajia pöntöille oli. Loput pöntöt, mitkä täällä eivät menneet kaupaksi, jaetaan Rovaniemellä.

Pönttöjä oli jaossa niin telkille kuin pikkulinnuillekin. Me otettiin kaksi pikkulintujen pönttöä (eivät ole kuvan pöntöt :), niissäkin oli kahta kokoa. Järripeipoille ja sinitiaiselle. Tarkoitus olisi toimittaa ne vielä eteenpäin, lapsuudenkotiini. :) Tänään koulin kehäkukat, ne rupuset mitä niistä oli enää jäljellä. Ja laitoin uusia kasvamaan. Kylvin myös pioniunikkoa ja kuten moni muukin näyttää tehneen, tein viime hetken neilikansiemen löydön Lidlstä jokin aikaa sitten ja laitoin nekin itämään, siinä mukana tulleeseen viljelyalustaan. Tein myös sellaisen päätöksen, että taidan odotella loppujen kanssa kesään ja kokeilen suorakylvöä ulos!Ihan sellaista "Surun päivä" postausta en kehdannut tästä tehdä. Kun viimeksi oli riemun päivä, kun näin krookuksien ja narssissien nousevan. Muutamaa päivää myöhemmin kun vain pääsinkin sanomasta, myyrät olivat käyneet herkuttelemassa vihreillä varsilla. Yhteen oli tulossa hento sininen pieni kukan nuppuja ja sitä kun aina tulee muka jotakin muuta kiirellisempää.., niin että olisin ennättänyt laittamaan sinne vielä koivutisleetä myyrien estämiseksi.. niin kappas sekin oli narskuteltu parempiin suihin!! :/ No omaa laiskuttakin varmasti. Nyt siellä oli viime yönä lisku pyytämässä, tuloksetta. Näytti silti, että liskun vierestä oli narskuteltu vihreitä alkuja lisää, ellei sitten pakkaset ole käyneet. Vaan enpä tiedä auttaako noihin enää mikään. Onko jo myöhäistä kokeilla tisleetä? Voiko niitä kukkaparkoja enää pelastaa... :(

Näky on niin kovin lohduton..Mieleni kaipaa jo kovasti kevääseen ja kesään.. Vähälumisempaan aikaan. Mieleni ja sydämeni on alkanut kaivata myös jonnekin matkalle. Vaan budjettisyistä se ei ole mahdollista. Mieleni on, lukemieni Hollanti -postauksienkin myötä, alkanut kaipaamaan takaisin Hollantiin!
Mahdollisesti juurikin kevät aikaan, vaan eipä tuolla olisi suurta merkitystä ehkä kuitenkaan,
koska eräs Hollantilainen ystäväni asuu siellä ja näemme aivan liian harvoin. 
Hänen näkemisensä sopisi minulle milloin vain. Ehkä olisikin jo aika tavata.
Hollannissa tai miksei täälläkin! :) 


Kaikesta huolimatta, 

hyvää sunnuntaipäivän jatkoa kaikille ja
 uutta alkavaa viikkoa!

: )

15 kommenttia:

 1. Hui, onpas talvista, mutta valo lisääntyy ja toivottovasti lämpökin :)
  Oletko asunut Hollannissa, käsitinkö oikein? Siellä on kyllä kevätaika ihana ja aikainen. Asuin itse joskus siellä, tosin syyskuusta joulukuuhun. Ehkä ei ihan paras aika. Keväällä on tullut käväistyä siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole asunut. Voisi ehkä joskus olla mukava asua. Häämatkalla käyty.

   Poista
 2. Pikkuisen on siellä kylmää. Tosin tänään katselin kuvia keväältä 2013 ja meillä oli pihassa näin huhtikuun lopulla vielä runsaasti lunta. Kevätkukatkin kukkivat huomattavasti myöhemmin kuin tänä keväänä. Niin näyttävät erilaisilta nämä kevätsäätkin.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti kelit lämpenevät, niin sielläkin lumet saisivat jo kyytiä

  VastaaPoista
 4. Samalla mallilla kevään edistyminen siellä, mitä täälläkin.
  Keväthommissa olen kuitenkin ollut, sillä pudistin linnunpöntöt ja laitoin uusia.
  Ei huolestuta, kyllä kesä tulee.

  VastaaPoista
 5. Varmasti kaipasi jo lumetonta aikaa, saatan uskoa sen! Myyrät on kyllä kans yksiä riesoja, pitää tulla syömään hienot kasvit :/ Onko teillä siellä pohjoisessa muuten lehtokotiloita ollenkaan? Siinä kans yks vitsaus. Mut eipä huolita niistäkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma noista kotiloista. En muista koskaan kuulleeni. En osaa sanoa. Onhan ne varmasti inhottava riesa.

   Poista
 6. Eipä ihmekään jos kevättä ja lumetonta aikaa jo kaipaa. Talvet ovat aivan liian pitkiä, varsinkin noin pohjoisessa. Täälläkin ovat jo liian pitkiä, puolivälissä Suomea. Monesti tekis mieli muutta etelämmäksi, mutta onhan sielläkin omat ongelmansa Toivotaan ja uskotaan ilman lämpiämistä.

  VastaaPoista
 7. Onpa ollut kylmää! Toivotaan lämpenemistä pian pian, kun toukokuu kohta alkaa.

  VastaaPoista
 8. Hui, kun teillä on vielä talvista! Tosin meillä oli eilen niin harmaata ja sateista, että ei siinä paljon iloiteltu :-(

  Harmi, että myyrä on käynyt aterioimassa... Mukavaa kevään jatkoa silti!

  VastaaPoista
 9. Suomi on pitkä maa. Juurikin kommentoin sinivuokkojen ja muiden kukkien täyttämää blogia. Ja siellä lunta vielä paljon.
  Kiva idea tuo linnunpönttöhomma.

  VastaaPoista
 10. Voi hyvä ihme tuota lumen määrää. En yhtään ihmettele, että kaipaat jo kesää. Mutta kauniitahan nuo maisemat ovat, ja linnunpöntöt myös :). Mutta pitääkö pioniunikko esikasvattaa? Minulla on siemenpussi ja kuvittelin laittavani suoraan ulos, kääk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt miettiä ihan samaa pioniunikon esikasvatuksesta.. Jotenkin oon aatellu että täällä pohjoisessa ne pitää esikasvattaa. Mut aattelin kokeilla kaikissa myös suorakylvöä. Ja uskon että ei sinunkaan tarvi esikasvattaa. Kuulin kuitenkin että täälä pohjoisessakin voi kaikki kaiketi suorakylvää. Laitoinpahan vasiten, kaikki pitää kokeilla.

   Poista
 11. Nytkö ne teräshanget vasta tulivat. Tässä vaiheessa toki toivoisi jo lumien hupenemista. Mutta komeat ulkoilukelit siellä on kuitenkin.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥