pelaguu.blogspot.com

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Mietteitä keväästä..

Kevät ei tunnu etenevän, ihan niinku ois jämähetty paikoilleen. Eihän se joka vuosi voi olla samanlaista, mutta tuntuu, että nämä lumet ovat vielä pitkälle toukokuuhun ja sekös tuntuu mälsältä.. Suunnittelin jopa etelän reissua tai no pikaseen käväs mielessä, tuskin tulee kuitenkaan lähettyä, intoa ei tunnu riittävän tarpeeksi siihenkään. Jotta jospa se innostus löytys vielä jostain tähän loppu talveen.. Toisaalta, mieheni oli jo nähnyt joutsenparitsan, olivat olleet vain ohimenomatkalla itään, Venäjälle ehkä, kun olivat vain lentäneet pilkkijän yli. Muitakin keväisiä pihapiirin lintuja on tullut ruokailemaan lintulaudalle, jokin aika sitten jopa pihallemme olevaa lintupönttöä kävi joku lintu kurkistelemassa, vaan eipä tainnutkaan vielä kelvata kun ei oo sen jälkeen näkynyt.

Vaan eivätpä ne vuodet voi olla velijä keskenään. Lähinnä muistelin viime vuotta, kevät tuli rytinällä.. Vaikkakaan en nyt löytänyt siihen liittyvää hyvää postausta.. Pilkille päästiin vielä huhtikuun lopulla, vaikka oli jo aika sulaa. Minun muisteluissa ei juurikaan pidemmälle yletä, toissa vuotta ei muista sitten millään, siksipä onki niin mukava kun voin itekki tarvittaessa tarkastaa nämä menneen vuoden sääasiat täältä! :)


Etupiha.
Hitaasti mutta varmasti.. Kuitenkin tuntuu, että joka aamu enemmän ja enemmän
ovat lumet tästä sulanneet. Pian tuolta pilkistää, toivottavasti, krookukset ja ja... :)
Takapihassa ei ole vielä toivoakaan. Siellä tilanne ei ole muuttunut sitten viime kerran jälkeen mihinkään.Tänä aamuna hippastiin koiran kans aamulenkiltä nämä kuvat.
Viime yönä ei ole ollut juurikaan pakkasta, hanki kestää silti koiran
kävellä. Olisihan tuo riemua kiitää pitkin hankia, koira
vaan tulis takas kotiin ehkä joskus.. :)Hihtamaankin vielä pääsee..Jonkun tekemä lumikenkäura oli eilen vielä aivan selvä,
nyt se on jo alkanut häipyä..Salpalinja on lumen peitossa.
Pahoittelut seuraavien kuvien huonosta laadusta,
nämä on niitä hetkiä kun aamulla aattelet, että et tartte kameraa
ja mukana on vain puhelimen kamera.


No tämä on iltakävelyreitin varrella, siellä täällä pilkistelee
jo maata. Pälviäkin siis on, siellä minne aurinko pääsee lämpimästi paistamaan.Viikko sitten pitkänperjantain iltana, oltiin tulossa reissusta kotiin,
sattumalta, kun kohtalon johdattamana satuin katsahtamaan auton ikkunasta oikealle, ohi vilistävää
metsä- ja peltomaisemaa, ja huomasin aivan tienlaidassa sähkölinjalla istuvan pöllön.
Huudahdin miehelle, että. "Pöllö, pysäytä!" Olihan tuo vähän ihmeissään, että vitsaillekko?!
En vitsaillu, se oli ihka oikea lapinpöllö, ja elämäni ensimmäinen luonnossa nähty pöllö. 
Huikea kokemus! :) Pöllö ei välittänyt kuvaajista mitään, pyöritteli vain päätään puolelta toiselle kovin pöllömäisesti. Aiemmin kylvämäni siemenet ovat jo aika päiviä sitten itäneet. Ja ehtineet jo kertaalleen röpsähtääkin.. Jotten luulenpa tai katotaan nyt, mutta näistä ei taida myöhemmin olla enää sanottavaa.. Kävin viikonloppuna lapsuudenkodissani koulimassa tomaatintaimit ja yritän nyt painaa oppini sieltä jälleen, jotka ovat päässeetkin välissä selkeästi unohtumaan... ;), päähän. Hmm, nämä omat kylvökset taitavat olla, nyt noin muutenki ihan liian aikaisin laitettu, kun kevät näyttää viipyvän... joten senki puolesta, laitetaan tämä koko homma uusiksi sitten loppukuusta. Ainoa jos pelastais kehäkukan taimet (kuvassa vasemmalla) ja laittais niille suosiolla, mikäli muistas, Bulmatin kastelujärjestelmän, ostinhan sitä varten viime vuonna uudenkin setin. Näyttää, että pelkkä suihkutus ei riitä. Kuvassa oikealla kesämalvikkikylvös, alkaa olla jo kuihtumaan päin seki. Kaikki muut on kuihtuneet pois.Kuulkaas, kun vielä sellaisen asian halusin mainita, kun jäin niin miettimään ja hiukkasen harmittelin, kun tuli, joo myönnän.., hätäpäissään tehtyä se viime postauksen haaste. Jotta aattelin, että ketä haastoin, että kun olivat mullekki aika uusia, täysin uusia, niin säikähittäkö te haastetut? Toivon, että ette hirviästi! :) Ja enskerralla luppaan paneutua kysymyksiinkin paremmin, ettei ne ois niin henkilökohtasia! ;)

Tulipas tästäkin postauksesta nyt aivan kamalan apaattinen, kaipuu kevääseen on jo niin kova! Mutta jos se nyt, kuten se vähän näyttää, alkaa ilma lämmetä kovasti, niin saadaan kevät meillekin!


Sitä odotellessa,

 Keväistä viikkoa kaikille! :)

18 kommenttia:

 1. On varmasti mieleenpainuva kokemus nähdä lapinpöllö maisemassaan. Ja vielä kuvankin sait muistoksi.

  VastaaPoista
 2. Mun asterikylyvösten saldo, kokonaasta yks. Kuinkas siinä taas nii pääsi käymähä. En ymmärrä...
  Ei nuas kysymyksis mitää vaikiaa ollu.

  VastaaPoista
 3. Uskotaan että se kesä tulee vielä ja lumet sulaa. Ainahan ei voi olla niin aikasessa kuin viime keväänä.
  Kylläpä nuo taimet venähti mullakin liikaa valon puutteesta. Jos ei niistä tule mitäään pitää vaan kylvää uudelleen. Sisällä tahtoo olla liian lämmintä valoon nähden, mutta kyllähän sinä tiedät nää jutut paremmin :)
  Viileää on meilläkin ja lunta ja sitten vesilammikoita takapihalla. Mutta aina vähän ilahduttaa kun joku paikka kuivuu ja pääsee edes vähän haravoimaan. Sen verran että saa kompostiin kuiviketta ja sen toimimaan edes :)
  Hieno pöllö kuva. Joskus näkee jonkun pöllön lentävän, mutta harvoin saa kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli harvinaisen "säyseä", onkohan oikea termi tähän, no kuiten.. En nyt tiiä oonko parempi taimiasioissa vaikka puutarhuri oonki.. Juu, kyllä se kesä tulee, ei vaan jaksa odottaa! :D

   Poista
 4. Äläpäs suotta alakuloon vaivu, kyllä nämä lumet sulaa. Joka kevät on käynyt niin. Täällä meidän kulmilla ei näy yhtikäs missään vielä lumetonta maata. Toki soratiellä hieman, mutta loskaa sitäkin enemmän.
  Tietysti sinulla kasviesi takia tekee mieli kevääseen pikimmiten, minulla ei ole kiirettä sen puoleen. Minä meinaan vielä hiihdellä, pilkkiä, lumikenkäillä ja käydä vilkaisemaasa ihan Lappiakin.
  Hieno pöllö. Semmoista ihailin eläinpuistossa, en ole luonnossa kohdannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa että siellä on enempi lunta! Kuulostaa mukavalta sinun suunnitelmat. Koska vaan juurikin inhottava aika tässä keväässä, rospuutto. :) Juu pilkkiä pitää vielä, eiköhän tää tästä! :) Harvinaista taitaa olla nähä pöllö luonnossa.

   Poista
 5. Runsaasti on teillä vielä lunta. Meillä täällä Itä-Suomessakin vielä lunta, mutta ei läheskään noin paljon. Luulen, että parin viikon päästä meillä jo kukkii kesäkukat. Mutta kyllä se kevät sinnekin tulee. Hieno pöllö! Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huh, aika pian jo kesäkukkia! Lunta piisaa, mutta lupaili jo vesisateita ja lämmintäkin on.

   Poista
 6. Heeiii, en säikähtäny haastetta ja eilen siihen vastailinkin. Huomasin vain että sopivien kuvien penkominen täältä koneen syövereistä onkin aika haastavaa :D Saman "lumiongelman" kanssa täälläkin painitaan. Pitäisi vaan jaksaa muistaa, että meidän kevätkesä tulee yleensä viikossa sitten kun se lähtee tulemaan. Ja parempi lumisateet nyt kuin kesäkuussa. Tsemppiä, ootellaan :D

  VastaaPoista
 7. Heeiii, en säikähtäny haastetta ja eilen siihen vastailinkin. Huomasin vain että sopivien kuvien penkominen täältä koneen syövereistä onkin aika haastavaa :D Saman "lumiongelman" kanssa täälläkin painitaan. Pitäisi vaan jaksaa muistaa, että meidän kevätkesä tulee yleensä viikossa sitten kun se lähtee tulemaan. Ja parempi lumisateet nyt kuin kesäkuussa. Tsemppiä, ootellaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, hyvä! Hitsi ku illalla jäi pahasti kesken blogien lukeminen, ku puhelimesta loppu akku ja tuli siinä muutaki. Pittääpä lukassa! :) Kiitti! Tähän haasteeseen kuvat eivät olleet pakollisia. Ite yritin hakea jotain vastaukseen liittyvää kuvaa, haastavaa oli juu, yritti miettiä missä ois mitäki.. Jne. :)

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Ups, tulipa kirjoitusvirheitä. Piti kirjoittaa, että pöllön kohtaaminen on aina upea kokemus. Lapin pöllöä en ole koskaan onnistunut näkemään, mutta muita kylläkin ja sen kuuluisan cityhuuhkaja Bubin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuo haittaa. :) Cityhuuhkaja on mulla näkemättä, kuullut oon kyllä.

   Poista
 10. Minä olin iloinen kun haastoit! Kiitos, kysymykset oli tosi ihania eikä yhtään liian henkilökohtaisia! Voi, että teillä on vielä aika hirmusti tuota lunta, toivottavasti sulaisi pian ja pääsisit puutarhapuuhiin. Suloinen koira sinulla :)

  VastaaPoista
 11. Minäkin tykkäsin kysymyksistäsi, niihin oli hauska vastailla :). Onpa komea lapinpöllö! Itse olen nähnyt kerran vain pienen kiukkuisen varpuspöllön hartiat kyyryssä istumassa puhelinpylväällä, sitä ahdisteli talitinttiparvi. Pöllön näkeminen on elämys. Tuli muuten mieleen kun siskon turkkilainen ystävä kauhistui nähdessään siskon näytönsäästäjässä pöllön. Vieläkin pöllöjä taikauskoisesti vihataan, tosi tyhmää.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille muillekin! Kylläpä se kevät sieltä tulee. Ja kun tulee niin yleensä tosiaan rytinällä, viikossa parissa.. :) Riippuu keväästä!

  VastaaPoista
 13. Minäkin aina muistelen viime kevättä ja sitten muistutan itseäni, että viime kevät se vasta olikin poikkeuksellinen! Tähän aikaan vuodesta oli pihamaa jo haravoitu ja grillikausi avattu, nyt vielä takapiha pientä lämpärettä lukuunottamatta lumen peitossa. Nyt onneksi sataa vettä ja lumi sulaa suhisten :D

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥