pelaguu.blogspot.com

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Hyviä vinkkejä kevättöihin!!

Täällä ollaan. Pääsiäispyhät meni ulkoilessa, hyviäkin säitä sinne mahtui, ettei juuri kirjan kantta ehtinyt aukaista. Tarkoitus oli tänään tarttua kahteen minulle osoitettuun 11 kysymyksen haasteeseen, mutta jospa huomena sitten ehtis, tänään tulikin muuta. :)

Nämä vinkit kevättöihin lainattu Et.lehden sivulta! :)


Älä tee näitä virheitä x 5:

 • 1. Lämmittelyn unohtaminen. Etenkin aamulla on tärkeää lämmitellä ennen töiden aloittamista, sillä silloin välilevyjen paine on suurimmillaan. Jo kolmen minuutin lämmittely riittää.
 • 2. Liika riuhtominen. Haravoidessa on tärkeää käyttää koko vartaloa jaloista alkaen. Muista vaihtaa välillä toinen jalka eteen ja käsiote toiselle puolelle.
 • 3. Väärä nostotapa. Käytä nostaessasi jalkoja, älä selkää. On parempi kantaa kaksi sopivaa kuormaa kuin yksi liian painava.
  Lue myös: Selätä selkäkipu heti – 8 keinoa
 • 4. Pitkään jatkuva kumartelu. Rikkaruohoja nyppiessä tai kukkia istuttaessa kannattaa laskeutua polviasentoon tai istahtaa matalalle jakkaralle. Hyvä idea on voi olla istuttaa kasvit korotettuihin kukkapenkkeihin.
 • 5. Taukojen unohtaminen. Vanha viisaus opettaa, ettei matka tapa vaan vauhti. Jaa työt useammalle päivälle ja pidä taukoja päivän mittaan. Niiden aikana on hyvä venytellä kylkiä kurkottamalla kättä yläviistoon syvään hengittäen.
 • et.fi
Kuva lainattu netistä (sprin.org.uk)


Hyviä kevätpuuhia sinne Etelään, unohtamatta oikeaa työtapaa ja välissä pitää muistaa huokassa, vaikka sitten siihen puutarhajakkaralle! :) Moi, moi!!

6 kommenttia:

 1. Tänään olen vieraillut selkäkanava.fi sivuilla. Tein palleahengitysharjoiyuksia, kun olen saanut selkäni ihan jumiin. Puutarhassa kyykistely lienee yksi syy alaselkävaivoihin. Kyseinenen sivusto kyllä upea tietopaketti selän hoitoon!

  VastaaPoista
 2. Hyvät neuvot! Minulla tahtoo jäädä lämmittelyt tekemättä;)

  VastaaPoista
 3. Minullakin unohtuu lämmittely

  VastaaPoista
 4. Multa unohtuu usein nuo tauot ;) Blogissani on sinulle haaste, käy kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi!!! Ja kiitosta.. Etellisiin ei ehi vastailla niin uutta pukkaa, autsis! Enkä mä ehtinyt sua haastaa, kun en heti löytänytkään blogiasia, mutta eipä tuo mittaan kun sinut olikin jo haastettu! Hyvä juttu! Koppaanpa senkin mukaan, kiitti! :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥