pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Syksyisiä asetelmia

Ja haikeutta talven odotuksesta. Talvi tekee.. tai ainakin se yrittää kovasti tehdä tuloaan ulkosalla. Ja kun sää viime päivinä on ollut niin moninainen, että tähän hetkeen sopii hyvin syksyisten asetelmien esittelyt, joita tein ulos tähän syksyyn, säilyvät siinä tosin koko talviajan. Kun marjat kuihtuu, havujen vihreys kuitenkin jää. Tosin mustikassa marjat ovat säilyneet vieläkin eivätkä ole pudonneet.

Näistä etupihan asetelmista saittekin jo pienen maistiaisen siinä pyhäinpäivän postauksessa. Asetelmissa käytin kaikkea mitä metsästä löysin. Sammalta, havun- ja katajanoksia, käpyjä, pihlajanoksia marjoineen.. Ja peittelin myös arimmat sipulipenkit havunoksilla ja laitoin tänä vuonna myös sen koivutisleen sitten näitten herkkien penkien ympärille. Jokavuosi jääny laittamatta. Siinä toivossa, että estäis myyriä viemästä kukkasipuleja. Kaksi myyrää on jo jäänyt liskuihin, uusia odotellessa..

Etupihan asetelmia. 
Tähän kesällä ostamaani ruukkuun voi laittaa kynttilän talviaikaan, 
nyt siinä on jo siniset jouluvalot, ympäriinsä kulkemassa.
(ei ole kuvaa, kun siinä ois ollu se halloweenlyhtykin...)Takapihalta löytyy myös kausivalot. Ja kuvissa esiintyy vielä ne oravien viemät halloweenlyhdyt. Tänä syksynä, en laittanut muita kanervia ulos kuin mitä on takapihalla "uusvanhassa" hedelmälaatikossa. Siitä olikin aeimmin jo juttua tuolla kun satoi sen ensilumen, jota tuli vähän säikähettyä, hehe.. ;)

Seuraavat kuvat ovat otettu tänään.Tosiaan sää on ollut melkein kaikkea mahollista viime päivinä, on ollut kaljamakeliä ja vesitihkuakin on satanut - lämmin sää sulattanut taas kaiken pois. Ja taas yritetään uudestaan. Viime yön ja päivän aikana satoi n. 3cm uutta valkoista puhdasta lunta. Ja enään en lähe povaamaan tai yhtään arvuuttelemaan onko tämä nyt pysyvää vai mitä... Pikku yöpakkasta on ainakin luvannut. Ja viikonloppuun hyvin vähäistä sadetta. Pikkuhiljaa se talvi tulee.

Jouluvaloja vai kausivaloiksi niitä vielä tähän aikaan kutsutaan, olen myös viritellyt niitä ulos. Takapihan tikkaisin ja etupihalle. Ne tuovat mukavaa valoa ja valoisuutta näihin marraskuun harmaisiin päiviin ja pimeisiin iltoihin, kun ei ole vielä kovin paljoa lunta valaisemassa.
Ps: Kun inkiväärijuoma pääsi loppumaan ja flunssan uuden tulemisen kanssa täällä tuskastellaan, niin testasin eilenillalla laittaa inkiväärinpaloja kuumaan kiehuvaan veteen, etten tehnyt sitä juomaa kattilassa keitelen... Ja tulos oli se, että on aivan eri makuista kuin se kattilassa keitetty inkiväärijuoma. Laimeaa ja hieman vaatimatonta. Tykkäsin paljon enemmän siitä kattilassa keitetystä. Se oli tujumpaakin! :) Tosin se riippuu kuinka paljon inkivääriä käyttää..


Talven tuiskuja odotellessa, kuullaan taas! : )

14 kommenttia:

 1. Ihanat ja kivat asetelmat olet tehnyt. Tykkään.

  VastaaPoista
 2. Kauniita ihanaisia... :-)

  Voivat olla muuten myös talvivaloja ja kaamosvaloja :-)

  VastaaPoista
 3. Täällä riittää lämpöä... siis tuolla ulkona, tällä hetkellä ei siis talvesta tietoakaan :) Ja pimeää, joten noita "pimeänajan" valoja on ripusteltu sisälle... ulos ei ole vielä tullut laitettua.

  VastaaPoista
 4. Kauniita on. Vähitellen se joulun aikakin lähestyy.

  VastaaPoista
 5. Monia kauniita asetelmia olet puuhaillut.

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon kaikille jälleen kommenteista. Ne lämmittävät aina mieltäni, on mukava, että ollette jälleen tykänneet. Täälläkin riitti lämmintä vielä muutamia päiviä sitten. Nyt jo pakkaset paukkuu. Ei pääse vähäinenkään lumi sulaamaan pois.

  VastaaPoista
 7. Miten upeita asetelmia saa ihan luonnon tarpeista kun on luovuutta ja taitoa.

  VastaaPoista
 8. Tosi upeita asetelmia olet tehnyt,osaat nauttia asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jollain muotoa joo.. Tykkään tehdä myös kukkasidontaa.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥