pelaguu.blogspot.com

tiistai 18. marraskuuta 2014

Joulun odotus -arvonta

Mistä sinun joulun odotuksesi alkaa? Alkaako se juuri paistetun piparin tuoksusta, jouluvalojen sytytyksestä...

Vaikka en niin jouluihminen olekaan.. Itselläni se taitaa alkaa näillä paikkein. Ja siitä kun leivon ensimmäisen satsin joulutorttuja. Glögiä pipareiden kanssa voi myös jo maistella. Joululahjahankinnat lapsille alkavat jo hyvissä ajoin marraskuussa. Joululaulut tulevat sitten joulukuussa. Torttuja ja pipareita leivotaan joululauluja kuunnelleen. Jouluikkunoita katsastellen.

Missä vaiheessa koristelet kotisi jouluksi? Minulla se taitaa mennä sinne ensimmäiseen adventtiin, fiiliksen mukaan. Joulukoristeisiini, eikä pelkästän joulun aikaan vaan jatkuvaan vaihdan teeman, vuoden ajan, verhojen mukaan sopivat kahvi- tai ruokaservetit pöytään. Ja ne ovat siinä kokoajan odottamassa vieraita ja kahvihetkiä.

Joulu - se kestää niin vähän aikaa, että jouluverhot tekisi jo kohta mieli vaihtaa. Kun tarkemmin pohdin, tuleeko joulu sitten liian aikaisin? Voisiko kaikkeen kyllästyä, jos joulu olisi kokoajan. Eihän se varmaan tuntuisi ollenkaan samalta. Jouluverhot vaihdetaan joulukuussa, ne ovat kuukauden.Mistä sinun joulun odotuksesi alkaa 

ja 

mitä siihen kuuluu? 


Joulu on antamisen ja saamisen aikaa.
Vaikka se antaminen ei tarvitse aina olla jotain materiaa,
voi tuottaa jollekin hyvän mielen
tekemällä jokin hyvän asian läheiselle.

Auttaa vanhempaasi joulusiivouksessa, 
ruokalahja on aina hyvä lahja..

Jotta joulunodotus olisi paljon jännempää,
ja siksi koska itse pidän hyvän mielen antamisesta,
järjestän kolme viikkoa kestävän 


Joulun odotus -arvonnan

kaikille blogini lukijoille!!


Arvonta kestää kolmisen viikkoa,

7.12.2014 klo 24 asti 

on aikaa osallistua arvontaan.

Kommentoimalla tähän postaukseen, olet mukana arvonnassa.
Anonyymit: Olisi mukava, jos laittaisit esim. s.postiosoitteesi tai 
jonkin tunnistettavan merkinnän jotta tavoitan sinut, jos 
voitat jotain.


Palkinto koostuu iki-ihanista

Ambienten -kahviserveteistä, 2 pitkästä kynttilästä 
(väri: valkoinen)
ja suloisista purppuran värisistä
"Little Beauty" -tulppaaneista.

"Little Beauty" -tulppaanit ovat kotoisin Kaakkois-Turkista Pohjois-Iraniin ulottuvalta alueelta. Ne kasvavat kivikkoisilla vuorenrinteillä. Sopii hyvin esim. lämpimiin kivikkopuutarhoihin. Viihtyy parhaiten hyvin läpäisevässä, runsasmultaisessa ja hiekansekaisessa, lievästi ravinteikkaassa maassa.Arvonta päättyy siis kolmen viikon päästä, jotta sinulla olisi aikaa nauttia
palkinnoista joulun aikaan.

Voit jakaa oheisen kuvan blogissasi,
mutta se ei tuo tällä kertaa yhtään lisä arpoja.

Tähän arvontaan
kaikki osallistuu yhdellä arvalla!


ONNEA ARVONTAAN!Ps: On mahdollista, että lisään vielä 
yhden pienen jutun palkintoihin,
kunhan saan sen valmiiksi.. ;)

HUOM!
On myös mahdollista, että mikäli en tuohon
 aikaan mennessä saa tarpeeksi osallistuja
jatkan arvonta-aikaa viikolla!


34 kommenttia:

 1. Minulla joulu alkaa yleensä vasta aattoa edeltävällä viikolla. Siivoukset teen pikkuhiljaa huone kerrallaan, mutta koristelut jätän mahdollisimman lähelle aattoa. Nykyisin en enää paljon tee leipomuksia, sillä noudatamme koko perhe vähähiilihydraattista ruokavaliota, mutta piparit ja tortut kuuluvat edelleen jouluumme. Jouluinen musiikki, kukat ja tuoksut, sekä puhdas koti tuovat minulle joulumielen ja tietysti mieluisampana asiana perheen kokoontuminen joulunviettoon.

  VastaaPoista
 2. Minulla joulu ei ala, se vain hiipii... Ensin kaivan jotain jouluaiheista, usein kynttilöitä ja joulu-/talvivaloja. Valokuvaan niitä pimeiden iltojen iloksi ja vähitellen ne löytävät paikkansa jostain päin huushollia. Joululahjoja teen itse sen verran kuin milloinkin ehdin ja jaksan. Ja niiden tekemisen aloitan silloin, kun tuntuu siltä. Ihan fiilispohjalla siis :-)

  Joulu täydentyy ja muhevoituu joulun pyhiin asti. Joululahjojen antamisen / valmistamisen, jouluvalojen ja kynttilöiden lisäksi ohjelmaan kuuluu koristeita, jossain vaiheessa joulumusiikkia, joulun tuoksuja ja kiireettömyyttä. Ja viimeistään joulun lähellä mahdollisimman paljon lähimpien seuraa. Vähän ennen joulua viedään lahjat ystäville ja lasten kummeille.

  Joulu jatkuu meillä varsinaisia pyhiä hieman kevyempänä pitkälti tammikuun puolelle asti. Ei mitään kiirettä senkään kanssa ;-)

  Ja tietenkin: jouluruuat: perinteisiin kuuluu, että jokainen saa 'tilata' joulupöytään omia herkkujaan. Joulumenu ei siis ole koskaan aivan samanlainen eikä välttämättä ulkopuolisten mielestä ollenkaan perinteinen. Mutta meille sekin on joulua...

  VastaaPoista
 3. Vielä sitä joulua ei oikeastaan osaa "odottaa"... mutta mielessä se alkaa olemaan. Itsetehtyjen lahjojen ja korttien muodossa se alkaa pikkuhiljaa tänne hiipiä...

  Arvonnassa mukana :)

  VastaaPoista
 4. Olen tehnyt joulukortteja, mikä on saavutus meikäläiselle! Joulun tuovat ulko-ja sisävalot, ikiaikaiset joulukoristeet ja -tavarat, tuoksut, joululaulut, pikkuväen tonttulakkien kilinä,
  Ja arvonnassa mukana totta kai:)

  VastaaPoista
 5. En koe olevani erityisesti jouluihminen, mutta tykkään järjestellä kaikenlaista ja yleensä olen ajoissa. Nyt joulu tuntuu tulevan jotenkin liian nopeasti, enkä ole päässyt laisinkaan "vauhtiin". Joulu - tai siis ulkoistusvalojen laittamisella homma käynnistyy ja niitä ryhdyn laittamaan viikon vaihteessa - tai seuraavan viikon lopulla. Silloinhan on jo pikkujoulu.
  Mukana arvonnassa. Linkitän arvonta kuvasi blogiini, kun olen isolla koneella. Tabletilla se on liian hankalaa.

  VastaaPoista
 6. Kyllä se hiipii meillekin. Kerta toisensa jälkeen paistan pipareita. Torttuja paistan vähän kerrallaan. Nyt vähemmän, kun ei ole lapsia enää tässä syömässä niitä. Ruokien varaamisella vähitellen (mies hössää niitä pakkaseen, koska ei halua mennä kauppaan ruuhkien aikaan).
  Tänään aloitin joulukorttien tekoa :) Lahjoja emme enää yleensä hanki, koska ei ole pieniä lapsia. Paitsi ehkä jokunen paketti voisi olla jokaiselle.
  Itsenäisyyspäiväksi laitan yleensä ulkovaloja ja lisään niitä sitten vähitellen. Jouluna pitää olla riittävästi erilaisia suklaita, perinteiset syömiset, kinkkua, karjalanpiirakoita ja luumurahkaa.

  Varovaisesti alan oottamaan joulua, vielä paljon työpäiviä ennen joulua ja aina muistan niitä jouluja, kun piti olla töissä. Silloin en odottanut joulua, eikä siitä voinut nauttia, koska ei saanut olla kotona aattonakaan kuin muutaman tunnin ja näin pilata koko perheen joulun. Valitettavasti mulla on näitä negatiivisiakin muistoja :)

  VastaaPoista
 7. En vielä ajattele joulua. Tai ehkä sen verran, että metsätöissä ollessani olen katsellut sopivaa kuusta pihaan joulupuuksi, johon ulkokynttilät. Jouluodotukseni alkaa tavallisesti itsenäisyyspäivän aattona, jolloin sytytän kynttilät. Tosin pöydällä jo nytkin palaa usein kynttilä.
  Meillä tulee olemaan perhejoulu, lahjoja ei osteta, itsetehtynä vain jotain. Vasta joulun alla teen alusta alkain laatikot, paistan tortut ja piparit. Pojan perhe hoitaa kinkun.
  Joululaulujen kuuntelu, joulukukat, kiireetön fiilistely kuuluu jouluuni. Kuten Emilie, olen yli 30-vuotisen työrupeamani aikana ollut puolet jouluista töissä, joskus meni joulu täysin ohi, niin nyt osaan ottaa kaiken takaisin.
  Tavallaan joulutunnelmaan pääsen joulun alla käymällä jossain kirkkokonsertissa.

  VastaaPoista
 8. En ole oikein jouluihmisiä. Turhan usein on joulu kulunut siihen, että joutuu kiiruhtamaan sukulaispaikasta toiseen. Mutta kynttilöitä, muutaman joulukoristeen ja joulukukkia laitan.

  VastaaPoista
 9. Joulunodotukseni alkaa hyvissä ajoin marraskuussa =). Ensimmäiseksi laitetaan jouluvaloja, juodaan glögiä ja ostellaan lapsille joulukalenterit valmiiksi odottamaan.
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Joulu alkaa jouluvalojen laitosta ja hyasintin tuoksusta.. salli.moilanen36@gmail.com yhdellä olen mukana

  VastaaPoista
 11. Vielä en ole ehtinyt joulun juurikaan ajatella. Valmistelut on aloitettu siinä mielessä, että tilasin äidiltäni lanttulaatikot kun hän tekee niin hyvää... Että onhan ne jouluvalmistelut siis ikään kuin aloitettu :-)

  Kiitos hienosta blogista. Liityin juuri lukijaksi. Mahtavia kuvia ja tuttujakin maisemia kun olen siellä teidän "kylässä" asustellut reilut 20 vuotta sitten. Ihanaa katsella niitä maisemia. Tulee kova ikävä. Täytyykin tulla käymään jossain välissä.

  Blogissani on sähköposti, jota kautta tavoitat jos onnetar suosii.

  VastaaPoista
 12. Jouluvalojen laittaminen aloittaa joulun odottamisen, mutta ennen kaikkea joululahjojen miettiminen ja paketoiminen hyvissä ajoin on lempipuuhaani. Ehdottomasti myös hyasintteja pitää olla muutama. Eikä (suklaa)joulukalenteria tietenkään pidä unohtaa. ;)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Olen joulun suhteen hyvinkin ailahtelevainen, joskus odotan ja valmistelen innolla, joskus ei koko joulu innosta ollenkaan, paitsi sitten aivan viime tipassa viikko ennen joulua. Aloittelen yleensä ulkoa, asettelen valot paikoilleen tai vaan yhden valosysteemin marraskuun puolella, siitä siirryn sisäsomistuksiin itsenäisyyspäivän tienoilla. Jos innostun kovasti, saatan alkaa leipomaan valmiiksi, no kakkuja teen joka jouluksi hyvissä ajoin maustumaan. Kun meillä ei ole omaa jälkikasvua, olemme ehkä hieman vieraantuneet ns. perhejouluista ja ylenpalttisesta järjestelystä. Joulu kiteytyy hyviin ruokiin ja kynttilöiden polttamiseen, rauhoittumiseen ja oloiluun.

  VastaaPoista
 14. Oikeastaan en välittäisi ollenkaan joulusta. Joulun järjestämisen ilo loppui silloin kun lapset kasvoivat ja elämäntilanne muuttui muutenkin. Voisin hyvin sivuuttaa joulun kynttilöitä poltellen ja yhden jouluaterian valmistaen. Mutta lähipiirissä on henkilöitä, joille joulu on tärkeä. Heidän vuokseen edelleen yritän tehdä joulua.

  VastaaPoista
 15. Töissä joulujutut alkaa jo marraskuun puolivälissä. Ehkä siitä johtuen oma joulunodotus alkaa vasta ihan aaton alla. Ensimmäiset joulutortut tein jo pari viikkoa sitten ja paperiset valotähdet sytyttelin viikko sitten ensimmäisen kerran. Niin ja ulko-oveenkin jouluisen kranssin laitoin jo. Jouluverhot aion vielä vaihtaa, mutta joulukoristeita meillä laitetaan lähinnä joulukuuseen.

  VastaaPoista
 16. Pienimuotoinen on meidän joulumme. Mitä vanhemmaksi tulee sitä vähemmän hössöttää eikä ole lapsenlapsia, joille sitä joulua valmistelisi enemmän. Joulun alla minua ei saa millään lähtemään markettien ruuhkiin ja eipä tarvitsekaan, kun lahjoja emme ostele. Jouluruuat ja -kukat tietenkin haetaan kaupoilta mutta nekin saamme tästä lähiseudulta.
  On pientä lipsumista mutta se liittyy juuri siihen hyvän mielen tuottamiseen ihmisille, joilla raha on tiukalla. Heille lämmin ateria tai villasukat tuovat joulumielen. Täällä maaseudulla naapurit vielä välittävät toisistaan.

  VastaaPoista
 17. Sellainen joulu kun lapset olivat pieniä on mennyt,,mutta aattoiltana kokoonnutaan kaikki jotka vain pääsee meille.Hautausmaalle viedään kynttilät. Aloitusta olen tehnyt jo nyt ulos asetelmien muodossa mutta adventtina yritän saada edes jouluvalot toimimaan.Kinkun paisto aloittaa varsinaisen joulun,elikkä aaton aattona .

  VastaaPoista
 18. Jouluhössötys vähenee iän lisääntyessä ja lasten lennettyä pesästä. Tykkään joulutunnelmasta, kun ei ole kiirettä eikä aikatauluja. Jouluvaloja olen jo viritellyt pihalle ja tehnyt valokransseja jlahjoiksi. Leipomukset ja koristelut aloitan vasta itsenäisyyspäivän aikoihin. Silloin leivon piparit. Tuntuu, että joulutkin menevät nykyisin tosi nopeasti, kuten viikot ja vuodet ylipäänsä. Jouluna on yritettävä ottaa hetkestä kiinni. Kiire pois!

  VastaaPoista
 19. Olen usein aika myöhään koristelemaan, mutta kivoista pikkujoulujuhlista mielelläni nautin aika pitkään ennen joulua :) Ehkä voisin tehdä kynttilöitä ja syötäviä lahjoja vähän ennen joulua :)

  voilooa@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Arvonnassa tietysti mukana!
  Mulla joulunodotus alkaa pikkuhiljaa, varmastikin jo marraskuussa. Ehkä jo siitä kun ostan ensimmäiset glögit kaupasta;)
  Nyt on jo jouluvaloja viritelty ja tänään löysin jouluradion...

  VastaaPoista
 21. Minun joulunodotus alkaa joulukorttien tekemisellä pyhäinpäivänä. Valoja tulee laiteltua jo syksyllä. Joulukoristeiden laittoa olen hieman siirtänyt 1.adventista itsenäisyyspäivän aikoihin. Perheessä emme oikeaastaan osta lahjoja, kuin tyttärelle. Panostamme enemmän ruokaan ja yhdessäoloon.

  VastaaPoista
 22. Hei!

  Arvonnassa mukana! :-) Joulutohina on jo tosissaan päällä, tänään ostin ekat joululahjatkin. :-)
  kati.kainulainen@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Joulu sapuu hiipien. Lahjat on jo melkein kaikki hankittuna, Lontoon pojalle lentoliput luoksemme hankittuna ja kynttilöitä polttelen ahkeraan. Eilen sain amarylliksen, sekin kuuluu jouluuni. Jouluvaloja vielä pähkäilen, puutarhassa talvivalot ovat olleet jo hyvän aikaa.
  Mukaan arvontaan tietysti.

  VastaaPoista
 24. Höh, luulin jo laittaneeni sinulle kirjoituksen, mutta se taisi hävitä sinne Namibian hiekkaan...
  Mulle joulunodotus alkaa kyntteliköillä, tähdillä ikkunoissa, glögillä ja ekoilla pipareilla ja tortuilla siinä marraskuun puolivälissä. Viimeistään 28.11, joka on syntymäpäiväni. Ja nyt olenkin matkan takia kynttilöineni myöhässä, huomenna kaivan ne kiireesti esille! Osan joululahjoista olen jo hommannut, ostelen niitä pitkin vuotta enkä halua juosta tuolla tungoksessa hiki päässä lahjoja etsimässä. Ekat hyasintit ja jouluruusut olis kivaa jo ostaa,kunhan pääsen kauppoihin.

  VastaaPoista
 25. Mukana arvonnassa!
  Vielä kun saataisiin lunta maahan, niin joulumieli valtaa tosissaan!
  marvu954(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Minun joulunodotukseni alkaa jo marraskuussa, en pidä viimeisellä jouluviikolla ruuhkaisissa ostokeskuksissa pyörimistä joten tilaan lahjat kotiin. Nyt kun on joulukuu on kohta alussa, joulumieli tulee jouluisista mauista ja tuoksuista, tänäänkin sain maistaa jouluista vaaleata maustekakkua. Lumi on tosi tärkeä oman joulumieleni kannalta, heti tulisi jouluisempi olo jos maa olisi valkoinen :). Sitä odotellessa...

  VastaaPoista
 27. Meillä Joulun odotus alkaa jo lokakuussa,kun kotia aletaan pikkuhiljaa koritelemaan,ripustamaan valoja ulos ja sisälle.Keittiön verhot vaihdan jo lokakuussa kuin myös joulumatot.Meillä ei enää ole mitään lahjahässäkkää onneksi,kun lapset on jo isoja.Tietysti Jouluun kuuluu kaikki ne ihanat tuoksut ja jouluiset maut.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Meille joulu hiipii pikkuhiljaa, ensin kynttilöitä ja valoja, sitten tonttu sinne, toinen tänne, joulukukat... joskus kasvatetaan itse, toisinaan ostetaan valmiina. Ensimmäiset joulutortut paistuu itsenäisyyspäiväksi ja siitä eteenpäin valmistellaankin sitten yhdessä leipoen sekä muita jouluherkkuja esivalmistellen ja tietysti salaisuuksia pakettiin käärien ja taustalla soivat joululaulut :D

  VastaaPoista
 29. Mukana arvonnassa, joulun valmistelut on jo aloitettu leipomisilla.
  mussaka(at)luukku.com

  VastaaPoista
 30. Mukaan arvontaan!
  wonderwhy@netti.fi

  VastaaPoista
 31. Mukana. Kohta vaihdetaan jouluverhot ja paistetaan ensimmäiset tortut.
  Mallukka
  marja-anneli@luukku.com

  VastaaPoista
 32. Marraskuussa laittelen valoja ulos ja joulukuussa talon sisälle. Siitä sitten lisäilen koristeluja vähitellen joulua kohti. Ekat joulutortut itsenäisyyspäivän kunniaksi ja pipareita vähän myöhemmin.

  VastaaPoista
 33. MoikkisTänään koristellut oikein olan takkaa :) Linkitin omaani ja osoitettasi kaipailen!
  T:BIKKE

  VastaaPoista
 34. Alkaa varmaan kun muut tarjoaavat joulutorttuja, glögia jne ja koristelevat valoilla... mä en ole tullut ihan siihen asti vielä :)

  voilooa@gmail.com

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥