pelaguu.blogspot.com

torstai 9. tammikuuta 2014

Siekaköngäs

Kun joulunpyhät ja sairastelu alkoi kyllästyttää tie kutsui jälleen ja lähdimme ajelulle kohti pohjoista. Tosin kovin kauas kotoa emme päässeet, tarkoituksellakaan, vaan pysyimme kotikuntamme rajojen sisäpuolella. Matkamme suuntasi kohti Naruskaa, Naruskajoelle Siekaköngälle.

Joulunaikaan, kuten monilla muillakin paikkakunnilla, sää alkoi muuttua kerta heitolla. Alkoi sataa vettä, pakkasmittari laski lähelle nollaa ja jopa vähitellen plussan puolelle. Lumet sulasivat puista ja joka paikka oli kaljama jäällä, aivan kuin keväällä. Paikat olivat loskalla ja satoi vettä. Ensin oli mahtavat lumiset maisemat, nyt ne ovat muisto vain. Maisemat ovat täysin muuttuneet tuosta yläpalkin bannerikuvasta. Taisinkin jo jossain aiemmassa postauksessa tästä mainita. Mutta vallan kummasteltiin tuota ilmiötä. Nyt on onneksi jo helpottanut ja olemme saaneet jo lisää luntakin.

Tämä Siekaköngään reissu on juurikin noilta ajoilta. Myönnän, että ihan tarkkaan en tiedä, mutta ilmeisesti tähän aikaan Siekaköngäs ei pitäisi olla noin sula vaan paljon enemmän jäänpeitossa. Jää pettää.


 Jääkerroksia.


Pisaroita.


Vastarannalla on keittokatos.Miltähän siellä näyttää nyt?

Lisätietoa Siekaköngäästä

9 kommenttia:

 1. Kylläpä vesi virtailee Siekassakin. Kurkistuskuvat sillankaiteen alta on kivoja.

  VastaaPoista
 2. Terveppä terve...
  Mukavan sarjan kuvasit Naruskajoelta...
  Katselin ihaillen....
  Hienoa - liityit 'Eko-Kuviin' - Paljon Kiitoksia..
  Tervetuloa vain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo monesti olen miettinyt liittymistä lueskelen aina silloin tällöin. Kiitos samoin.

   Poista
 3. Kyllä sitä tähän aikaan vuodesta mieluummin talvisia maisemia katselee! Täälläkin näyttivät tienvarsipajukot vuoden vaihteessa siltä kuin puhkeaisivat pajunkissoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen kuullut. Olen myös kuullut että jänöt vaihtaa väriäja kukkia puskee pintaan.Myös madot nousevat maanpinnalle ovat ihan hämillään siellä etelässä siis.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥