pelaguu.blogspot.com

lauantai 25. tammikuuta 2014

Aurinkoa metsästämässä

Kävimme viime viikonloppuna läheisen laskettelukeskuksen kupeessa olevalla tunturilla pikaretkellä. No miten sitten voi lähteä pikaretkelle ja mikä se on, on toinen juttu. Ilman eväitä, ja parempia varusteita, seikkailimme pitkin tunturin vaaroja, joitain otoksia sieltä tarttui mukaan. Ainoastaan halo jäi, pienten epäonnisten sattumusten kautta tallentamatta kameraan. Matkalla tunturiin näimme sen kyllä. Valopilari osoitti ylöspäin kohti taivasta ja vasemmalle heijastui saatenkaari, ilmeisesti se olisi ollut niitä sivuaurinkoja. On siis turha etsiä kuvaa halosta näiden kuvien joukosta. Mutta aurinkoa sitäkin enemmän.

Pakkasta tuolloin oli reilusti yli -20, ylemmäksi noustessa pakkanen hieman hiipui, oli lauhempaa ja lumitykky puissa kertyi.

Lähdimme myös tänä aamuna aurinkoretkelle, tavoitteena haloilmiöt ja auringon kajo, mutta toisin kävi, perille päästyämme totesimme taivaan olevan aivan liian pilvessä. Vielä aamulla ja lähtiissä taivas näytti lupaavalta. Otimme siis käyttöön suunnitelma B:n ja lähdimme mökkikylämme joelle kuvailemaan sulaa ja koskikaroja. Näistä teen oman postauksen myöhemmin.

Näin aurinkopilareita myös viikolla, mutta mahdollisuus ei antanut niitä kuvata..

Hyvää viikonloppua kaikille! Aurinkoterveisin, PelaguuAlamme nousta kohti tunturin vaaroja.
Aurinko alkaa laskea.
16 kommenttia:

 1. Voi miten kaunista metsämaisemaa kuvissasi. Erityisesti jäin katselemaan tuota kuvaa, jossa kelon takana olevien mäntyjen rungoilla kajastaa aurinko. Kyllä suomen talvi on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pidän myös siitä kuvasta.. Suomen talvi on myös hyvin monimuotoinen, pitkään suomeen mahtuu kaikenlaista maan ja taivaan välillä.

   Poista
 2. Auringon kyllä löysit ja sait sen kuvattua, kuin tähden ikään. Luminen metsä on kaunista katsella ja mukavaa siellä on myös kulkea.
  Kiitos aurinkoterveisistä, meikän taivas on ollut pilvessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vaihteleva sää on täälläkin ollut. Ihan yllättävänkin. Kaikenlaista on mahtunut yhteen viikkoon ja melkein jopa yhteen päivään.

   Poista
 3. Nyt tekee mieli nähdä tykkyluminen metsä, mutta suunnitelmissa ei ole lapin matkaa täksi kevääksi. Pitää vain katsella kuviasi ja huokailla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa että tykkylumimetsä ei juuri itseäni hämmästytä hirveästi, arkipäivää.. Vaikka toki myönnän lumimetsä aurinkon kanssa on kaunis ja monimuotoinen eikä koskaan lakkaa yllättämästä. Mukava jos voin kuitenkin ilahduttaa sinua!

   Poista
 4. Luminen metsä matalalta tulevissa auringonsäteissä on lumoavan kaunis.

  VastaaPoista
 5. Upeita honkia! Meillä ei aurinkoa olekaan näkynyt aikoihin:)

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia,mutta kuka on tuo fleksin pääsä kulkeva pikkuinen ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Löydät hänet myös aiemmista postauksistani kun selaat vähän taaksepäin. Se on meidön kukkapenkin kaivaja, lenkkikaveri, rodultaan cairnterrieri ja kyseessä pieni mutta hyvi tuittupäinen koira. :)

   Poista
 7. Oi, upeita talvikuvia!!! Kiitos blogiini liittymisestä, löysinpähän siten tieni tänne pohjoiseen ;) Tänne jään, katselemaan puutarhurointejasi ym ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥