pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Pilvien raosta

Lumihiutaleet leijailevat poskilleni, sataa hyvin hennosti. Taivas on paikoin pilvessä. Ilmankosteus on  korkealla, kasvoja nipristelee, pakkasmittari on -13 asteen tuntumassa. Palatessani aamulenkiltä koiran kanssa huomaan taivaalla valoilmiön, aurinkon ja siitä kohtisuoraa ylöspäin nousevan valopilarin, halon.
Noudan sisältä hakemaan kameran ja lähden kuvaamaan valopilaria ja aurinkoa. Matkan varrella tapaan hiihtäjän, hän tervehtii ja toteaa, että: "Nyt saa hienoja kuvia!". Vastaan tuttuun tapaani lyhyesti, :" Joo." Ja jatkan matkaani, on kiirehdittävä aurinkon mukana.

Aurinkon liikkeet ovat nopeat, samoin pilvien ja jääkiteiden, on hankala tallentaa kameraan sen minkä näen. Mutta jotain sinne taas jää. Kuvaan haloa vain hyvin pikaisesti.
 13 kommenttia:

 1. Onhan kauniit kuvat. Aika alhaallla on siellä aurinko ja lunta on teillä paljon enemmän kuin täällä. Kyllä se maisema muuttuu niin äkkiä. Viidessä minuutissa on taas eri näköistä, kun aurinko muuttaa paikkaansa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se aamusella matalalla. Alkoi siitä sitten pikkuhiljaa nousta hieman korkeammalle.

   Poista
 2. Todella kauniit kuvat ,jännät aurinkopilarit, ne on livenä sykähdyttävät mutta sait tunnelman myös kuviisi.
  Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aurinkopilarit sykähdyttää! Sanoin kuvaamaton tunne, luontokuvaajan huippuhetkiä! Yhdessä kuvassa aivan kuin valopylväs "katkaisisi" pilarin ja luo jännän muodon.

   Poista
 3. Alin kuva on jotenkin niin rauhallinen, voisi luulla ettei tuolla kuulu ääntäkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Ainoa vaan mikä hieman harmittaa ja tahdon kertoa, kuva on kamerassa paljon tummempi ja tunnelmallisempi, bloggeri muutti sen vaan jälleen kirkkaammaksi. Kiva jos tykkäät! :)

   Poista
 4. Tosi kauniiita kuvia! Aurinko on vaan niin kaunis!

  VastaaPoista
 5. Silmä ja sielu lepää näissä hienoissa kuvissa.

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia auringosta,toivotaan että se kohtapuolin alkaa lämmittämään ja kevät tulee.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥