pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

12.ja 13. Joulukukat ja jouluasetelmat

Mitähän sitä tänään kirjoittaisi? Tänä maagisena päivänä. 12.12.12. Ihan normijuttuja aattelin tehä, ei ole mitään erityistä tiedossa. Mutta tässä nyt mietin, että jaksanko tänään mitään erityistä kirjoittaa tänne, kun huomennakin olen (jälleen) reissun päällä, niin täytyy nyt ilmeisesti laittaa tähän kaksi luukku, huomisen ja tämän päivän. Käytiin myös alkuviikosta reissun päällä ja se nyt vielä sitten vähän verottaa ja väsyttää.

Näitäkin siis tein myyjäisiin. Jouluisia kukka-asetelmia. Vielä ei kovin paljoa löytynyt meidänkään lähimarketista joulukukkia, kai tulevat lähempänä joulua. Kun meillähän täällä ei sitä kukkakauppaa enään ole, joten marketin kukkiin on tyydyttävä ja minusta ne ovat ihan.. hyviäkin välissä. Kun markettipäälikkönä on kuitenkin hienon omenapuutarhan omaava ja puutarhaharrastuksesta kiinnostunut ihminen, niin kyllä se varmasti jollain tapaa näkyy valikoimassa ja yleensä sitten kesällä onkin vähän isommat ns. puutarhapäivät ja sieltä saa omenantaimia sun muita kukkia ja kasveja. Hyvä näinkin.

Asetelmiin löysin kaupasta joulutähtiä ja näitä olin näihin tarkoittanutkin. Lisäksi sammalta ja muutamia koristeita. Aika kiva idea minusta on repiä vanhasta kangaspalasta (tai uudemmastakin) suikale ja tehdä siitä asetelmaan rusetti. Voit repiä sen palan myös vanhasta flanellipaidasta, muistoja muistoja..Yksi kiva joulunkukka on myös amaryllis. Mielestäni amarylliksen kukkavarren voi leikata myös sellaisenaan vietäväksi tai maljakkoon. On varmasti kaunis niinkin.

Mikä on sinun lempijoulukukkaksi ja mikä uusi trendi tai kukka sinusta sopisi myös jouluun?

Kommentoi, olet mukana arvonnassa!!

7 kommenttia:

 1. Minullakin tulee ostettua toisinaan ihan ruokakaupan kukkia. Ihan hyviä ovat, ainakin nuo ruukuissa olevat. Ja jotkut leikotkin.

  Tykkään niin monesta joulukukasta. Ainut mistä en välitä on tulilatva. Ainakin se perinteinen punainen tulilatva jää ostamatta. Sypressi, valkoinen amaryllis, atsalea. Ne on ehkä ne suosituimmat, ei missään järjestyksessä kylläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sypressissä on ihana tuoksu, kuten myös hyasintissä. Ne on kivoja. Myös mähkä on ihan hauska, jos siinä on myös jotain jouluista koristetta, mutta ei välttämättä ja sopii myös jonkin kukan kaverikis varmasti myös.

   Poista
 2. Kyllä se suosikki on punainen amaryllis, koska se tuo muistoja mieleen edesmenneestä isästäni. Hän itse kasvatti kukat sipulista ja kun kävimme esitteli aina innoissaan kukkien edistymistä ja "että tuo tuossa on sitten teijän joulukukka"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laitan blogini oikeaan sivupalkkiin linkin tästä kivasta kalenterista.
   Minusta olisi kiva arvailla vaikka joka luukussa myös noita lauluja, kun en ehtinyt mukaan, vaikkei siitä mitään extrapalkintoja olisikaan luvassa :).

   Poista
  2. Kiitos Beate56 kommentistasi ja iloisesta eksymisesta blogiini. Eiköhän me jotain kivaa keksitä ja saat jotain palkintojakin.. :)
   Ei vain meinaa keksiä minkä joululaulun kulloinkin laittaisi. Mutta vielä ainakin yksi joululaulu siis luvassa.

   Poista
 3. Mun suosikkijoulukukkia on kaksi eli jouluruusu ja hyasintti.Amaryllikset on tottakai komeita.jos itse ostan joulutähden,se on valkoinen,mutta kyllä punaisessakin on oma viehätyksensä.Vihreää pitää myös olla,ruukkusypressejä,mähkiä ja kaikennäköisiä vihreitä havuoksia omasta pihasta (kataja,tuija,mänty...)

  VastaaPoista
 4. Jostain syystä minua viehättävät valkoiset joulukukat; atsalea, hyasintti ja joulutähtikin. Tänä vuonna minulla on valkoinen, runsaskukkainen jouluruusu.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥