pelaguu.blogspot.com

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Sadepäivien pikkuhyvää

Voi mahtava mitä ihania blogeja taas löysinkään. Näitä on aina kiva ihastella ja jos niistä saisi ideoita. Etsin nyt ohjetta jonkinlaisille mökki- tai kotitossuille. Ihastuin jonkin verran Bosnian tossuihin ja siihen malliin. Itsehän näitä tietysti en osaisi kutoa, mutta aina löytyy joku, jolta ne voi pyytää lahjaksi. :) Näin kaupassa eräänlaiset tossu tai sukatko olivat. Mutta se malli oli kiva ja nyt harmittelen kun en ostanut, joten ohjetta etsimään. Enään ei jaksa kauppaan lähteä yksien tossujen takia, koska se sijaitsee n. 1h ajo matkan päässä. :) Lankaa sentään löytyy meidänkin lähikaupasta.

Näin kylminä n. +3'C päivinä on hyvä kölliä sisällä, leipoa tai shoppailla uusia kankaita. Nyt paistaa jo aurinko ja lämpenee!

Kirjoittelin hollantilaisen Hollannissa asuvan kaverini kanssa pari päivää sitten, hänkin meinasi, että sielläkin on oikein syksyisen tuntuinen ilma ja no ilmastohan siellä on muutenkin kuin Englannissa, mutta kylläpä tuo oli yhtä koleaa kuin täällä meillä kotosuomessa.

Vaikka joskus itselleni lupasin, etten osta ommeltavia kankaita tai verhoja, niistä ei tule tehtyä mitään. No ostin kuitenkin eilen kassillisen kankaita, kangaskaupan alesta. Ihan mikään tosi hyvä tai mitenkään hyväkään ompelia en ole, mutta jospa niistä jotain taion. Parin kangaspalan sinne jättämistä harmittelen vieläkin. Kun pussiin sai tunkea niin paljon kangasta kuin kassi kestää ja sitten en kuitenkaan niin tehnyt, vaikka johan tuossa on nokko. Niin ja se minun höpötys viikko tai kuukausipäivityksistä taitaa kariutua. Nytkin istun koneella ja kirjoitan, vaikka pitäisi siivota. :) Noh, niinhän siinä yleensä käy.

Sadepäivänä pari päivää takaperin leipasin mansikka-raparperipiirakan. Ohjeen löysin Onnelasta. Kiitos tästä ja hyvistä havainnekuvista. Vaniljakastikkeen kera maistuu ihan kesälle. Vielä tosin viime vuoden marjoista ja raparpereistä.
Vielä ennen paistamista, mutta hyvän näköinen myös paistamisen jälkeen.

Nämä blogit kannattaa katsoa. Kiitos Vartahilla ja Käsinväkerrettyjä -blogeille! Piristitte päivää. :)
Ja kannattaapi katsoa myös Tintinluomukset.

Toisaalta minä etsin vielä blogia, jossa olisi myös selvät ohjeet mukana. Jos sellaiseen satut törmäämään, raapustahan kommenttia.

Ja eikö kuulukin pieni askartelu, ompeleminen, leivonta ja kaikki pikkuhyvä näpertely olennaisena osana puutarhan laittoon? Sadepäivien pikkuhyvää.
Omenapuu kukkii.

2 kommenttia:

  1. Jokos siellä ilmat lämpeni? Täällä ainakin on tänään ollut melkeinpä helteistä :).
    Eilen myös sain yhden kapan ommeltua, kun vihdoin jollainlailla ompelukoneen sain kuntoon, tai oikeastaan mies sai sen kuntoon.

    VastaaPoista
  2. Jo on ollut pari helle tai lämpimämpää päivää. Yöt ovat kylmiä, ellei ole ukkosta ilmassa. Tahtoo vain olla, että koneelle ei ehdi istahtaa kuin sadepäivinä. Ja aina on sitten vain sadepäivän päivityksiä.. Perus pessimisti.

    VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥