pelaguu.blogspot.com

torstai 21. kesäkuuta 2012

+7'C lämmintä ja pohjoistuuli

Kylmää on ja lähestymme keskikesän juhlaa, mittumaaria..
Vierailimme männä viikolla Helsingissä ja kävimme ihastelemassa Suomenlinnan kesää, siellä lämpöä riitti. Mutta mikä minut melkein yllätti Suomenlinnassa ei ollut juuri kukkaistutuksia, niitä emme saaneet kovin paljoa ihastella.
Suomenlinnassa asuu 850 ja työskentelee 400 henkeä ympärivuotisesti. Eikä siellä ole linnaa. Se on linnoitus, jossa vanha henki herää. Silloin sattui olemaan reissumme ainoa aurinkoinen ja lämmin ilma.

Ja nyt kun saavuimme kotiin, on kylmä ja pohjoistuuli.

No, päätin silti suunnistaa ulos ja tein katsauksen mitä on muutamien reissupäivien aikana tapahtunut puutarhassa, kera kameran.
Porkkanat ovat itäneet harson alla mukavasti. Löysin kaikkia ihanuuksia villipuutarhasta. Kylvin muutamia vuosia sitten sinne erilaisia kukkia, ja ihan en ole varma ovat kaikki alkaneet kasvaa siellä, luulen että ei, mutta innolla nyt odotan mitä sieltä alkaa näkyä. Ja huomasin kuinka tarpeellinen tämä blogi nyt oikeastaan on. En juurikaan pidä oikea päiväkirjaa, nyt voin pitää tänne "puutarhakalenteria" ja katsoa täältä myöhemmin, mitä mihinkin tuli istutettua. Oivallista bloggailua ja säästä huolimatta mukavaa mittumaaria!


Porkkanat ovat itäneet.
Metsäinen puutarha. Istutin miljoonakellon taimet ulos, osa tässä ruskeassa ruukussa. Kovin oli hentoiset juurit, mitä lie sitten olin tehnyt väärin. Ja löysin kuin löysinkin kukkapenkistä kadonneet poimulehdet tästä, ne ovat kuvassa vasemmalla ruukusta alaspäin, vaikka ne eivät tässä näykkään. Ja lähinnä nyt tuon ruukunkin tuohon vain nakkasin. Ja oikealla ruukun vieressä kasvi, jota mietin onko rikkaruoho vai oikea kukka.. Onkos se ruiskaunokki? Se onkin niin surkuhupaisa kun alan jotain kysyä, että mikä on, muistan sen heti. :) Mutta vahvistuksia asialle saa heittää. Kun joskus tässä pihalla on ollut ruiskaunokkiakin, en nyt muista miten se on sinne tullut, vai oliko jo tänne muuttaessa. Mutta ihan kaunishan se on. Ja nyt yritän muistaa että se on sitten tuolla. :)
 
Naapurin piha ja oma piha. :) Kylvin tuohon pihatatarien eteen, aukkoon, lupiinia, löysin vanhoja siemeniä kaapista, nyt odottelen, että ne alkaa kasvaa, vielä ei näkynyt mitään.

Raparperit. Mielestäni, näyttävät kuvassa suuremmilta kuin onkaan.

Kasvihuonekin alkaa näyttää kasvihuoneelta. Ylhäällä mesimarjat, keskellä päärynämelonit ja alhaalla pitäisi kasvaa mesimarjan kolmas taimi sekä kylvin vielä sinkkiruukkuun lehtisalaattia.

Villimetsäpuutarhasta löysin myös ihastuttavia valkea-lilaraita kukkaisia kasveja. Hyvin pieni ja siro, hento kasvi. Mutta niemeä tällekin tuttavuudelle haeskelen. Lehti on alla kuvassa, näin luulen ja on hieman sydämen muotoinen.


Neilikka kukkii.

Ja eihän ne nyt aina näytä niin hyviltä kuvissa, kuin livenä. :) No, vuorenkilvet uudistin ja saniaisetkin ovat reissun aikana kasvaneet. Siirsin alkukesästä vuorenkilpien ja saniaisten taakse, tyhjään koloon, unikoja, ovat hieman siitä kärsineet. (vaikka tästä kuvasta sitä ei näe, ovat niin pieniä)

Metsäinen puutarha. Siirsin etupihalta (edellinen kuva) alkukesästä saniaiset ja vuorenkilvet villipenkkiin takapihalle, nakkasin ne vain sinne, että kasvavat jos kasvavat, niin nyt ne ainakin ovat ihan kivasti lähteneet kasvuun. Saniainen sopii hyvin metsäiseen puutarhaan.

Kevätvuohenjuuri kukkii.

Kevätkaihonkukka.
Suomenlinnan kesä, Helsinki 6/2012

Ostin vielä tänään etupihalle vaaleanpunaista kesäleimua, ja ne istuttelen illanpäälle. Huomenna mittumaarin viettoon!

3 kommenttia:

 1. Sä taisit olla yhtäaikaa helsingissä, kun me oltiin siellä Virossa. Oisit tullut meidän mukaan. ;) Tuo lila pieni kukka on keto-orvokki. Niitä kasvaa meilläki vähän joka paikassa. Ruiskaunokkiakin mulla on ollut joskus, vaan en muista yhtään miltä sen lehdet näyttää. Sinne on näköjään to luvattu räntäsadetta! :/ Aika karu on ollut tämä alkukesä, ei paljoa auringosta ole päässyt nauttimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olin. :) Tänään oli sitten +3'C. Sanovat että on ollut lumi maassa tänä aamuna, en oo ainakaan ite nähny, mutta kait se on ollu.

   Poista
  2. Olen hieman yllätynyt siitä, että tuo kukka olisi keto-orvokki. Koska kukka muistuttaa hieman orkideaa ja tikankonttia.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥