pelaguu.blogspot.com

tiistai 22. toukokuuta 2012

Kevät on päivän lähempänä

On kylmä, jopa melkein talvinen, kevät päivä. Siis keväthän nyt jo on! Lähes kaikki lumet ovat sulanneet. Nurmikko ei viherrä, mutta olemme siis hetken lähempänä.. kesää!

Ohoh, ihmetellä saa. Jotain viikko sitten päivitin kuvan hyvin lumisesta takapihasta. Nyt voisin päivittää uuden kuvan, hyvin sulanneesta takapihasta. Kävin siis viikonloppuna Kostamossa kyläseuran tapahtumassa (Kemijärvellä), ja sielläkin sai kuulla ja hytistä vielä kylmyydestä, että kun kevät tulee meille, se tulee kertarytinällä. No niinhän tuo taitaa olla. Olen nähnyt kuvia tulvista. Täällä ne on nyt tätä hetkeä. Tulvahuippu alkaa olla käsillä. Ei kuitenkaan tässä meidän kunnassa, lähimpään kalaisaan veteenkin on pitkä matka. Eikä taideta rikkoa tulvaennätyksiä, mutta on korkeamalla kuin esimerkiksi vuosi sitten.
Vaikka päivällä on jo melko lämmin, yöpakkasia toki vielä on.

Pohdinkin joskus että, appilassa Posiolla kalaisia vesiä on silmän kantamattomiin ja niitä on joka puolella, käänsit pääsi minne vain siellä on jokia ja järviä. Asuinpaikkakunnallani niitä on melkein yhden käden sormissa.

Jos innostuisin nyt sitä puutarhaa möyrimään jo pikkuhiljaa, laitan kuviakin. Nurmikko ei vielä viherrä, mutta keisarinkruunu näyttää jo nousevan ja lehti on hiirenkorvalla. On kova tuuli ja kylmä, niin mielummin olenkin sitten sisällä ja katson prinsessa Estellen kastejuhlaa. Ja jee, pian saapuvat mesimarjan taimet, pääsen niistäkin sitten nauttimaan.
 
Kevät kyllä kovasti yrittää puskea, mutta vielä on niin kylmää, että kovasti saa yrittääkin.

 
Ja voi huomata myös, että myyriä ei ole! Liekkö turhaan ostin Koivutisleetä..
Vuosi takaperin lumen alta paljastui hiirien ja myyrien onkaloita, koloja, reittejä.. Nyt ei mitään. Tai jonkin verran, mutta nurmikolla on huomattavan paljon vähemmän reittejä kuin viime vuonna.
Mutta metsäkanalintuja on paljon. Luinkin artikkelin, jossa kerrottiin että metsäkanalintu ja petolintujen kanta kasvaa kun on hyvä myyrävuosi. Pöllöjä oli viime vuonna paljon. Tai voiko puhua hyvästä myyrävuodesta, kun myyrät eivät välttämättä ole hyviä. No ainakin on luonnon kiertokulkua.

On kuulunut myös jo joutsenien ja kurkien laulantaa. Vesilinnut ovat tulleet jäänreunaan. Kurkiaurankin olen nähnyt.

Tein ToukoTöminä -tapahtumaan asetelman pioneista, koivun oksista ja sammaleesta.

Keisarinkruunu puskee jo tulemaan!

Raparperi alkaa näkyä!

Kyllä täällä jo vihertää.

1 kommentti:

  1. Äkkiäpä ne lumet sitten ovat hävinneet.
    Mukavaa kevättä sinne :).

    VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥