pelaguu.blogspot.com

maanantai 7. toukokuuta 2012

Haaveet, juoru ja Phlox

Jatkan haaveilujani..

Haaveet, jouru ja Phlox. Eivätkö ne jotenkin sovi somasti yhteen. Ajattelin asioita syvällisesti, joskus liiankin.. No. Mietin, että kun haaveilen huvilasta, tai ei sen huvilakaan tarvitse olla, kesämökki olisi ihan kiva, mitä voisin sisustaa, aivan puhtaalta pöydältä aloittaa, ettei siellä olisi mitään vanhaa. Tai vanhaa joo varastosta, mitä voisi hyödyntää. Se ei olisi romanttinen vaikka joo sekin viehättää, mutta ei saisi olla yltiö romanttinen, en pitäisi myöskään liian modernista. Haaveilen siis sisustamisesta, siitä tykkäisin.
Olisikohan se haaveideni huvila, jotain tätä luokkaa. Erakkomaja Walesista
http://www.asuntokuume.fi/walesilaismies-rakensi-hobittikodin-3000-punnalla/

Ehkäpä blogini nimi pitäisi olla 'Haaveiden puutarha'. Mikään ei toteudu, mutta paljon on tytöllä haaveita.

Ja arvatkaa mistä muusta haaveilen? Omasta hevoisesta. Iän kaiken.. Ihailen suomen hevosen komeutta, siinä on jotakin niin alkukantaista. Ja mistä tämä nyt tuli sitten tähän väliin mieleen, tulin ostaneeksi EcoKoivu -tisle Paarmaöljyä messuilta ja miksi.. Ajattelin kokeilla koiralle. Kuulemma käy. Onkohan vaan niin tujua, että meijän reppana kestää. On ainakin melkoset tervan hajut. Haistelin nimittäin illalla, että mikä täällä haisee, niinkuin meidän vaatteet haisis savulle, no ne koivutislee pullothan ne lopulta oli.

Haavekupla poksahti juuri, pesukone ilmoitti, että tule ripusta pyykit..

Oulun kesäpihamessuilta sai kyllä taas ideoita ja ihastettavaltaa! Kiitos kivalle porukalle, kivasta viikonlopusta.


Kerron myös, että juoru kukkii. En ole ikinä kuullut tai tiennyt, että jouru kukkii, olen luullut ettei se kuki. Niinpä se vain oli pukannut kauniit pienet valkoiset kukat.

Juoru kukkii.

Ja tuo soma pieni, suloinen Phlox. Löysin puutarhamyymälästä, uuden tuttavuudeen, pieni kukkaisen Pholxisin eli Leimun.  Tarkemmin Pholx 'Emerald Cushion Blue' eli Sammalleimu. Eli ei nyt mikään niin outokaan. Olenhan kuullutkin tuosta ja lienee löytyykö myös Pihakutsujen valikoimasta. Muistuttaa hieman lobeliaa, tai se minulla tulee mieleen.

Leimut (Phlox) on suku sinilatvakasvien (Polemoniaceae) heimossa. Sukuun kuuluvat lajit ovat perennoja tai yksivuotisia monimuotoisia ruohovartisia kasveja. Useita sukuun kuuluvia lajeja ja risteymiä viljellään koristekasveina ja niistä on jalostettu runsaasti lajikkeita.
(wikipedia)

Phlox 'Emerald Cushion Blue' Auringon paahteessa viihtyvä ikivihreä, mattomainen kasvi, jolla on pienet neulasmaiset, tiheät lehdet. Kukinta-aikana touko-kesäkuussa koko kasvusto peittyy kukista. Sopii maapeittäjäksi aurinkoiseen rinteeseen tai kivikkokasviryhmään. Kukat vaaleansiniset. korkeus 10 cm
(paratiisin taimitarha)

Olen myös pohdiskellut että kirjoitetaanko kukkien nimet isolla? Hmm..

Ja kyllä nyt kuitenkin näyttää että miljoonakellon taimet ja päärynämelonin taimet ovat alkaneet kasvaa. Saa nähdä mitä niistä tulee.

Oikeastaan haluaisin vielä mainita, olen niin uusi blogi maailmassa, että en tiedä ihan tarkkaa blogietikettiä. Mutta seuraan ja tykkään seuraata ainakin Salainen puutarha -blogia sekä Piha maalla -blogia. :)

4 kommenttia:

 1. Minä oon tienny kyllä että juorukin voi kukkia, mutta koskaan en siinä ole onnistunu tämän viimeisen 10 vuoden aikana! Että se siitä puutarhurista.. >:/ En tiiä miten sen sais kukkimaan.
  Sulla on ainaki ihania haaveita...mut varo vaan haaveilemasta liikaa, niilläki on välillä tapana toteutua. ;) Mun haave on toteutunu suurelta osin, oman pihan myötä. Oon niin onnellinen tästä meidän paikasta. :)

  VastaaPoista
 2. Niin ja ei tuosta etiketistä niin kovin kannata huolehtia, se hioutuu kyllä ajan mittaan.. eikai mulla ainakaan ole mitään etikettiajatuksia ollu. Mä vaan oon ja teen, siis kirjotan mitä sylki suuhun tuo... :D

  VastaaPoista
 3. Laitoin vain kovasti lannoitetta. Ja liekkö tässä taitaa käydä niin että kun vasta sain tämän juorun, että kukkii nyt ja ensi kesänä ei kukikaan. Samoin kävi kliivialle, josta on jo tovi aikaa. Sain se mummiltani ja se kukki samana vuonna kun sain sen ja sitten sain sen hengiltä seuraavana vuonna. :(

  VastaaPoista
 4. Juorutkin kukkii näköjään...Mistähän lienee tuo juoru saaneen nimensä. Juoru. Juoruja mahtuu maailmaan.
  Ei minullakaan mitään etikettiä ole blogissa. Jokainen tekee omannäköisen blogin, ja parin tähän asti lukemani postauksen perusteella blogissasi on oma, ihana tunnelma :).
  Olin innoissani kun huomasin sinisen sammalleimun viime kesänä kaupassa. En ollut ikinä nähnyt/kuullut sellaisesta. Voi olla tavallinenkin, mutta minulle se oli uusi tuttavuus. Pari kolme purkkia lähti mukaan. Nyt odotan niitten kukkimista.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥