pelaguu.blogspot.com

perjantai 8. syyskuuta 2017

Maailman herkullisimman mustikkapiirakan metsästys

Se on taas se aika käsillä, että mustikkapiirakkaa pyöräytellään, jos pyöräytellään, yhessä jos toisessakin huushollissa. Niinhän se minäkin, tuoreina marjat parhaita! Tein siis viime syksynä aivan taivaallisen hyvää mustikkapiirakkaa ja nyt kun olisin tehnyt sitä taas, niin ei reseptiä mistä ottaa. Siinä oli murupiirakan tapainen pinta, mutta muistini mukaan se oli tehty pellille tai uunivuoalle. Olen tänä syksynä kokeillut nyt kahta löytämääni mustikkapiirakan ohjetta ja se ei ole kumpikaan niistä. Eikä se mielestäni ole sellainen vuoan pohjalle paineltava versio.. Hmm, olenkohan sittenkin väärässä?! Tätä Yhteishyvässä ollutta helppoa mustikkapiirakkaa tein kuitenkin tänään. Ei ole ainakaan puutetta siitä, ettei olisi kohonnut. Pieni vuoka, suuri määrä munia. Eikä se siis ollut tämäkään. Jos sinulla on vinkata jokin hyvä tämän kuuloinen mustikkapiirakkaresepti, niin laitappas kommentteihin, että saan kokeilla taas jotain uutta ja herkullista!

Eipäs olekaan muuten pitkään aikaan tullut laitettua tänne mitään hyviä reseptejä, olen nautiskellut niistä vain itsekseni, no ei vain, aikaa ei ole ollut niitä tänne laitella, leiponut kyllä olen. Nii'in, mihinhän lie tuo kaikki aika katoaa? Kiirettä pitelee, hyvä niin!

Jos haluat tehdä ihan perus mustikkapiirakkaa, ilman kommervenkkejä, niin tässä on hyvä ohje siihen!


Helppo mustikkapiirakka





4kananmunaa

3 dlsokeria

7 dlvehnäjauhoja

3 tlleivinjauhetta

1 rklvaniljasokeria

200 gsulatettua margariinia

2 dlmaitoa

200 g(4-5 dl) mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita, margariinisulaa ja maitoa. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa leivinpaperilla noin 25 x 35 sentin kokoinen uunivuoka. Sekoita puolet mustikoista taikinan joukkoon ja valuta taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Ripottele pinnalle loput mustikat.

Kypsennä piirakkaa 200-asteessa uunin alatasossa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen vuoan irrottamista.





Marjavuosi muuten näyttää ihan kohtuulliselta. Tuoreita mustikoita on saanut ihan kivasti, mutta aina tietenkin toivoisi enemmän, tahtovat olla vähän huonoja, ja mustikoita on paikoin, ja paikoin niitä ei sitten taas ole. Hilla vuosi oli Lapissa aivan ilmiömäinen! Monta vuotta on nyt jäänyt, että on saanut vain maistella, mutta tänä vuonna sai ihan kunnolla pakkaseen, että saa talvisyännä sitten syyä. Puolukat kypsyy. Sieniäkin nousee.

Lämpöisää syyskesän viikonloppua kaikille mustikkapiirakka rohmuille ja muillekin! Herkkureseptejä odottelemisiin!


9 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä! <3

    VastaaPoista
  2. Samantapaista piirakkaohjetta käytän aika usein. Herkullista myös raparperilla, omenalla ja vaikka millä marjoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perusmarjapiirakka resepti tosiaan tämä. Mutta siinä oli joku juttu mitä viime syksynä tein.

      Poista
  3. Minä olen ollut nyt touhukas ja tehnyt kolmenlaista mustikkapiirakkaa. Ensin tuollaista samanlaista uunipellillä, sitten tein pullataikinasta rypytettyjä piirakoita mustikkahillolla ja sitten leivoin murotaikinapohjaan foliovuokiin, joita pistin sitten ylimääräiset 4 kappaletta pohjina pakasteeseen. Nyt olen käyttänyt niitä jo pakasteesta ja saanut nopeasti piirakan kahvitukseen.
    Toivottavasti löydät sen oikean ohjeen, mustikkapiirakka on herkkua :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen mitä tein niin siihen tuli valkosuklaata, mutta se ei ollut sekään. Nuo sinun kuulostavat herkullisilta. Tuota murupohjajuttua vois kokeilla. Kiitos!

      Poista
  4. hyvältä näyttää ja kuulostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tästä tuli aika paksu, saa haukata monta kertaa yhdeltä puolelta. :D

      Poista
  5. Olispa just nyt mustikkapiirakkaa! Tuo piirakkasi teki minulle mielihalun.
    Jonkun kerran minäkin olen piirakoita leiponut, en kylläkään keksi, mikä murupiirakka olisi tuo sinun kaipaamasi.

    VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥