pelaguu.blogspot.com

tiistai 26. syyskuuta 2017

Syksyn ruskaa ilta-lenkin varrelta ja kotipihalta

Syysflunssan kourissa tulin kirjoittelemaan meille saapuneesta ruskasta. On ollut muita kiireitä niin ei ole ehtinyt ruskaretkille kovin kauas ja sattuneesta syystä taitaa tulevan viikonlopun retkihaaveetkin jäädä nyt toiseen kertaan. Ruska on jo varmaan ehtinyt suurimmalta osilta ohin kun olen parantunut tai sitten alkaa jo muut syyskiireet kun olen tervehtynyt. Mutta ei heitetä vielä kirvestä kaivoon, jospa minä tästä vielä parantuisin ja pääsisin luontoon pikkuisen vaeltamaan.

Nyt olen kuitenkin liikkunut lähiluonnossa, ennen tätä flunssaa, ja kuvannut jonkin verran iltalenkkipolun varrella luontoa, nämä kuvat sieltä. Lenkkipoluthan meillä lähtee ihan talon takaa ja joka aamu ja ilta siellä aina pikku mutkat käydään, milloin mistäkin kautta.


Känkkyrä puuTämä on ollu aika pitkälle tämän syksyn kuva, pilvistä pilvistä pilvistä. Joka päivä pilviä, aurinko ei ole näyttäny, ku joskus ehkä sekunnin päivän aikana. Ja sumun häkärää, ja sellaista sumua tihkua melkein kokoajan.Sallatunturit näkyvät nyt hyvin kun tästä on hakattu metsää

(Iso pyhätunturi ja pikku pyhätunturi)
Junginlammella oli juuri muutamia päiviä ennen tätä kuvan ottamista kaksi joutsenta, silloin kun joutsenet olivat siellä, ei ollut kameraa mukana.
Junginlammesta saa kauniimman kuvan vastarannalta, mutta nyt näin.Tämä vanha pyörä löytyi mummilan metsästä.
Kotipihallakin riittää vielä touhuiltavaa. Olen kuitenkin saanut istutettua jo tulppaanit ja narsissit. Sitten otin kolme koivuangervoa pois villiniityn kulmasta kun eivät ne olleet hyvät siinä ja istutin siihen Ilo-ruusun taimen. Nyt minulla olisi sitten kolme koivuangervon tainta myynnissä, voidaan katsoa joku sopiva pakettihinta niille tai voin laittaa yksittäisenkin taimen tulemaan, ovat vielä aika pieniä ja jotain pari kolme vuotta ovat maassa olleet. Niin, mietin, että voisko ne postittaa? :D Nyt ne kuitenkin ovat myynnissä ja hinnaksi ajattelin 7e/kpl, ostin ne 10e/kpl.

Odotus palkitaan. Lilja on alkanut kukkimaan. Kaunis! 

Postasin aiemmin siitä, että se lilja oli nupulla ja nyt se nuppu on sitten auennut. Ja kerroin myös siitä että olen luullut, että nämä liljat ei talvehdi ja en ottanut niitä viime syksynä pois laatikosta, sieltä ne ihmeekseni nousivat nyt keväällä. Nyt täytyy varmaan siirtää ne siitä penkkiin, lähtevät jos lähtevät, yksikin kukka kaunis. Täytyisi leikata maljakkoon, että ehtii aueta loputkin nuput.
 Vielä se ehti yhden nupun aukaista. 
Vielä riittää pihassa syystöitä, ostin kanervia niin ne täytyisi mm. istuttaa.Tässä tulppaanit ja narssisseja kaksi pussia,
nämät istutin maahan nyt syyskuussa. Parempi ajoissa meillä, ku 
sitten jäiseen maahan, sitäkin kun on tapahtunut,
mutta siihen en aatellu nyt alkaa.
Sitten saa taas keväällä harmitella kun en taaskaan panostanut
tulppuihin. Mutta ei tiedä minkälainen myyrävuosi tulee, niin epäilen 
vähän, että miten nämä taas nousee.
Minä vaan aina ihailen, joka kevät Kuusamossa yhden talon pihassa kun siinä
on niin kauniit tulppaani- ja narsissipenkit, että ei ne paljoa vaadi.
Suunnilleen tämän värisiä ne tulput siinäkin hienossa penkissä on.Syyskuun viimeinen viikko! Päivä vain lyhenee taas lyhenemistään. Toivotaan vielä lämpöisää loppusyksyä. Hyvää uutta syksyistä viikkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Niin kaunista ja niin syksyistä. Syksyiset maisemat ovat niin kauniita. Minulla on kukkasipulit vielä istuttamatta. - Hyvää viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin on. Parasta aikaa vuodesta minun mielestäni. Tykkään ruskasta. Sitä voisi kuvata loputtomasti, mutta nyt ei pääse kun on flunssa, mutta ehkäpä vielä.

   Poista
 2. Ihania syyskuvia. Luonto on kaunista syksylläkin.
  Hyvää syyskuun viimisiä päiviä sinulle ♥

  VastaaPoista
 3. Kaunista ruskaa. Kaverit kävi juuri Rovaniemellä ja kehuivat syksyn maisemia.
  Saisi olla vielä aurinkoista ja kaunista pitkään. Mattojen pesu ja marjastaminen on vielä ihan kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjastus on täällä jo puolukkaa vaiheessa. Kyllä täällä on komea ruska vaikka se ei aivan välity näistä kuvista. Kiitos!

   Poista
 4. Siellä on jo paljon ruskavärejä luonnossa.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥