pelaguu.blogspot.com

tiistai 18. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen herkut ja kuulumiset

Pääsiäispyhät menivät melko vaihtelevassa säässä. Meinasi tulla tekemisen puute, kun ei päässyt oikein ulkoilemaan ja liikkumaan luonnossa, kun säät olivat mitä olivat. Vaikka olisihan sitä ollut tekemistä, mutta piti päästä luontoon liikkumaan ja niiden suunnitelmien ehdoilla mentiin ja aina aamulla katsottiin sää ja aina joutui pettymään, mutta sitten ei osanut oikein muutakaan alkaa tekemään. Mutta mitä jos joskus olis vaan, eikä aina tarvis olla tekemistä? Hmm. 

Niitä säitä oli sitten laidasta laitaan yhden päivän aikana. Aivan kuin olisi napista painettu kun yht'äkkiä alkoi sataa lunta ja taas yhtä nopeasti aurinko saatto vilahtaa, mutta enimmäkseen oli lumisajetta, mutta ei se kuitenkaan maahan asti jääny, kuin sen yhen kahen päivän osalta, eikä silloinkaan paljon vaikka kokoajan se satoi ja sankasta. Eli lumenmäärä ei ole juurikaan lisääntynyt, eikä se ole siitä vielä lähtenyt sulamaankaan. Nyt tuntuu, että kevät on jämähtänyt paikalleen ja ollaan vähän jälessä kevään tulossa. Yöllä on pakkasta ja päivällä kylmä tuuli, päivälläkään ei juuri kerkeä plussan puolelle, lumet on ja pysyy. Loppuviikolle lupasi lauhempaa, jospa lumet saisivat sitten vähän ainakin kyytiä ja kevät edistyisi. Mutta onhan siinä hyvätki puolensa, että kevät antaa odottaa, pääsee vielä pilkille!

Yhen, korjaan kaks kertaa käytiin pilkillä pääsiäisen aikana, ja ne ovat ekat kerrat pilkillä tälle talavelle. Ei ole ehtiny käymään. Mutta silti on saatu kevät-ahavan ja auringon punaamat posket ja nenänpää. Ulkona on siis oltu, muttei pääsiäisenä. Muuta retkeilyä pääsiäisenä ei sitten käytykään kuin pilkillä, siitä toisesta pilkkireissusta teen ihan oman postauksen aikanaan. Niin ja keväthangethan meillä on, ainakin vielä hetken. Yhtenä iltana käytiin pääsiäisen aikana iltapilkillä Märkäjärvellä, kun aurinko paisto illasta, muttei se lämmittänyt enää yhtään, eikä se ollu koko päivänä paistanu kunnolla, kun lunta vain oli satanu. Sanovat ja kyläläiset käyvät siinä pilkillä, että siitä saa kalaa, muuta me ei saatu mitään, jätettiin kalat järveen muille, eikä jaksettu kauaa ollakaan lopulta, kun oli niin kylmä viima, vaikka aurinko paisto. Märkäjärvi on aivan Sallan ydinkeskustan tuntumassa, minä olen aina mieltänyt sen hieman likaiseksi järveksi ja ettei se kovin puhdas olisi, ja että siinä oli kaiken maailman romua, mutta kai se ihan puhdas on. Olen joskus aiemminkin siitä järvestä tänne kirjottanu että, märkä tarkoittaa mätää tai juurikin likaista ja ennen vanhaa Märkäjärven rannoille nousi kuolleita kaloja.


Märkäjärveltä kylälle päin, kuvassa oikealla Sallan kirkko.
Siinä meijän perhe Märkäjärvellä pilkillä. Kaksi varjona, yksi ihan omana ittenään.
Ja potkuri. :DTämä ei ole mikään kaunein kuva, mutta halusin laittaa sen kuitenkin tänne, kun jääpuikot oli lapsena ihan parhaita leikkikaluja, niillä oli mukava leikkiä. Niitä on muodostunut nyt tämän kevät-talven aikana meijänkin räystään alle.Kevättä se tekee, hiljalleen. Moottorikelkkareitin, kesällä pururadan, siltaa näkyy jo hieman. 
Tämän voisinkin ottaa kevätseurantakuvaksi ja saatan laittaa tämän kuvan
aina tänne kun jotain merkittävää lumen liikkeissä tapahtuu.Kotipolulla. 
Lumi ei ole pahemmin ehtinyt kertyä tänä talvena puihin.Pääsiäisenä meillä myös herkuteltiin. Tein maapähkinävoisuklaakakkua, jota on vieläkin jäljellä, tehtiin myös suolaisia herkkuja, kuten savuporolevitettä, suolakalaa ja päivällisenä meillä oli poron paistia ja perunoita salaatilla. Suklaakakun ohje täältä. Jos aiemmin tein supersuklaisia muffineja, niin tämä kakku ei hävinnyt suklaisuudessaan muffineille, päinvastoin. Tässä ei ole ollenkaan käytetty vehnäjauhoja, mutta suklaata senkin edestä ja on kyllä tuhti kakku siinä mielessä, ei ehkä ollut kuitenkaan minun mieleeni, vaan kyllä sitä tietenki söi.
Pinnalle tein ohjeesta poiketen mangolastuja. Mangolastuja saa kuorimaveitsen avulla.Tämän pääsiäistoivotuskuvan laitan vielä tänne kun halusin kertoa ja jäi kertomatta näistä uusista ihanista pääsiäiskoristeista. Lopulta sitten tosiaan löysin niitä narsissejakin lähimarketista sen kolmen tarjouksen, aivan viime tipassa torstaina.Tämän ihanan, suloisen pupun kotiutin muistaakseni Prismasta. Nämä tiput ovat äitini virkaamia ja niiden ohje löytyy muistaakseni täältä.

 Miten teidän pääsiäinen meni, pääsittekö ulkoilemaan? Liikuitteko luonnossa?

 Hyvää huhtikuista aurinkoista viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Valosta huomaa kevään, mutta muuten näytttää niin talviselta. Kylmä on ollut täällä etelässäkin. Minulla meni pääsiäinen lukiessa tenttiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Valoisa aika on lisääntynyt huimasti. Sitten sitä kuitenkin ihmettelee että minne se talvi vaan katosi. Talvi meni kyllä äkkiä, ei huomannukkaan. Oli kyllä ihan hyvä ja leppoisa talvenaika, ei ollut montaa kovaa pakkaspäivää, mikä on helpotus aina. Vaikea pimeä aika selätettiin ja kesää kohti mennään kovaa vauhtia. Nyt kun pyhät menivät ja arki alkoi niin aurinko tuli takaisin ja porotti kunnolla tänään, niin lämpimästi paistoikin, ei tietoakaan lumisateista.

   Poista
 2. Pääsiäinen meni täälläkin hyvin vaihtelevissa säissä. Olin tietysti suunnitellut kuvausreissuja, mutta niitä peruin sitten uksi toisensa jälkeen. Se oli sitten sellaista herkutelua ja varsin laiskaa oleskelua :)
  Teillä on vielä kunnon talvi, täällä ei oikein jäällekkään arvaa enää mennä.
  Mukavaa huhtikuun toista puoliskoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vikki! Niinhän se meni täälläkin, yks toisensa perään suunnitelmat muuttuivat. Mutta sellaista se välillä on ei voi mitään. Sääennustekin kertoi juuri että vielä ei kesä tule. Talvi pitää otteessaan.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥