pelaguu.blogspot.com

tiistai 11. huhtikuuta 2017

Karhulammen laavulla

Viime viikon keskiviikkona käytiin taas Sallan Sallatunturin laskettelukeskuksen mäkien alla olevalla Karhulammen laavulla paistelemassa makkaraa. Olen joskus ennenkin siitä postauksissani maininnut, nyt ajattelin esitellä paikan ehkä hieman tarkemmin, vaikka näitä kuvia on pyörinytkin varmaan täällä postauksissani. Siitä on tullut meille vakipaikka, jos haluaa helposti saavuttaa paikan, jossa voi paistaa makkaraa ja nauttia eväistä "luonnon keskellä", samalla voi seurata laskettelijoiden menoa. Rinteeseen en tohi ite mennä, ei minun polvilla ja taidoilla ja aika kallistakin se on. Tämä Karhulammen laavu on helposti saavutettavissa myös siis laskettelijoille. Sallatunturissa on myös pulkkamäki, josta saa kunnon vauhdit ja lasten rinne sekä siellä on myös opettelurinne ja opetusta. Sallatunturin laskettelukeskus on tunnettu rauhallisena lapsikohteena, jos haluaa biletystä niin sitten kannattaa suunnata aivan muualle. Toki Sallatunturistakin löytyy illanviettoon baareja ja a'la carte ravintoloita. Mutta hivenen rauhallisempaa meno on täällä.

Viime keskiviikon pääagendana minulla oli kuitenkin Sallatunturiin mennessä bloggaajatapaaminen/lukijatreffit ja siitä oli tarkoitus kertoa, teille tässä postauksessa. Mutta kun pääsimme perille, virittelimme makkaranpaistotulia ja odottelimme sen pari tuntia, niin bloggaaja ei koskaan saapunut paikalle kenen kanssa meillä oli tapaaminen. Olimme sopineet tapaamiseen kellonajan, emme olleet vaihtaneet puhelinnumeroita ja sitten jälkikäteen ajattelin, että olisi pitänyt. Meillä molemmilla oli tiukka aikataulu ja tämä bloggaaja kenen kanssa meillä oli tapaaminen hänellä oli aamusta palaveri ja päivällä muutama tunti aikaa ennen kuin iltapäivällä oli taas hänellä töihin meno. Päivällä hän aikoi käydä rinteessä laskettelemassa ja ennenkuin hän menisi rinteeseen kävisi meitä moikkaamassa Karhulammen laavulla, kuten olimme sopineet. Laitoin sähköpostissa hänelle ajan milloin voisimme tavata ja että olemme tunnin verran laavulla, mutta odotimme kuitenkin lopulta sen pari tuntia. Hän ei siis koskaan tullut moikkaamaan. Harmittahan se minua, kun bloggaaja ei koskaan tullut sitten paikalle. Olisin halunnut kysellä mm. bloggaamisesta, hän kai tekee sitä ihan ammatikseen. Niin ja kun puhuin bloggaajatapaamisesta, niin tällä tapaamisellä meitä olisi ollut vain kaksi, minä ja hän. Hän oli työreissulla Sallassa ja hän kyseli blogissaan maaliskuun alussa halukkaita lukijatreffeille Sallaan, kun hän tulee taas huhtikuussa käymään. No minä innostuin siitä ja laitoin hänelle ensin sähköpostia, viestittelimme ja sovimme tapaamisesta Karhulammen laavulle. Mutta lopulta sitten kävi näin, ettemme sitten koskaan tavanneetkaan. Mieleeni jäi sekin ajatus, että hän on saattanut käydä laavulla sitten kun ehdimme lähteä jo pois.. Valitettavasti meillä ei kai sitten aikataulut natsanneet yhteen. Ehkäpä voimme tavata vielä joskus, ehkä kesällä. Kannustan kyllä tulemaan kaikkia kesällä tai syksyllä Sallaan. Sallan luonto on mitä parhain ja puhtain ja täällä on paljon nähtävääkin, vaikka ei ehkä heti niin ajattelisi. Meillä on täällä ainakin yksi matkailuyritys, joka esimerkiksi tarjoaa kanoottiretkiä, minäkin olen ollut "koskea" laskemassa kanootilla kerran täällä Sallan Oulangassa.


Karhulammen laavu

Karhulammen laavulle tullaan kesällä siltaa pitkin, se on lammen päällä.
Karhulampi on tekolampi.
Takana liiteri ja sen takana Holiday clubin Hotelli Revontuli ja kylpylä.Kodan suulta kuvattu rinteeseen päin. Kuvassa hissit ja opettelurinne.
Sekä varaamo- ja kahvilarakennus.Kodalta rinteeseen päin. Oikealla pulkkamäki, siitä vähän vasemmalle lasten rinne.Liiteri
Välissä ja pois lähtiissä aurinkokin paistoi.
Kokonaiskuvaa Karhulampi keskellä, laavu kuvassa oikealla. Lasten opettelurinne kuvassa äärivasemmalla. Hiihtoladut lähtevät myös mm. tästä. Melkeinpä siis aivan majoituspaikan kulmalta lähtee ladut ja rinteet ovat saavutettavissa ym. palvelut.
Tuolla tunturin päällä me käytiin vasta taannoin moottorikelkalla.Ulkoreiteille ja hiihtoladuille pääsee siis aivan melkein mäen alta.
Oikealla kuvassa Ihmekota. Ihmekota on pieni matkamuistomyymälä.
Vasemmalla Karhulammen laavu.
Poikettiin myös Sallan liikuntakeskuksessa, joka sijaitsee myös siis Sallatunturikeskuksessa, katsomassa Sallan sota- ja jälleenrakennusajanmuseon rakentamaa pop-up-näyttelyä Sallan hiihtohistoriasta. Näyttely jatkuu Sallan sota- ja jälleenrakennusajanmuseolla.
Blogini synttäriarvonnan palkinnot on postitettu ja toivottavasti ne ovat myös saapuneet voittajilleen! Tämä postaus ei ole tehty yhteistyössä minkään organisaation kanssa. Se on myös nyt pääsiäsviikko. Vielä kun löytäisin narsisseja kaupasta, niin olisin onnellinen ja olisi mukavaa keltaista ja keväistä väriä pirtissä! Kumman aikaisin oli tänä vuonna narsisseja kaupassa myynnissä, kolmen tarjouksiakin, jonka ajattelin ostaa, nyt kun menin kauppaan viikonloppuna, että ostan niitä, niin tarjousta ei enää ollut eikä kukkia ja pääsiäinen on vasta nyt. Jäänköhän tänä vuonna ilman pääsiäisnarskuja?! Toivottavasti niitä olisi vielä torstaina kaupoissa.. Mukavaa pääsiäisen odotusta!

10 kommenttia:

 1. Harmi, että tapaaminen ei onnistunut. Olen kerran käynyt Sallan hiihtokeskuksessa ja pidin juuri sen rauhallisuudesta. Minulle riittää ladut ja muutama ravintola.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sitä meillä on tarjolla. Unohdin vielä kirjoittaa postaukseenkin, että minä niin kovin mielelläni osallistuisin bloggaajatapaamisiin, mutta ne ovat aika kaukana minusta. Vaikka olenkin ehkä hieman hiljainen ja smalltalk ei ehkä aina suju. :D Mutta ne olisivat varmasti antoisia. Sellaista se on, ehkei meillä aikataulut osuneetkaan sitten lopulta kohdalleen.

   Poista
 2. Onpa kauniita kuvia. Teillä on vielä niin talvista. Harmi kun tapaamisenne ei onnistunut. - Mukavaa pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Talvea vielä piisaa, luntakin tuli lisää, mutta ei kovin paljoa.

   Poista
 3. harmi, ettei tapaaminen onnistunut.

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia ja kaunista. Harmillista tuo, ettei aikataulut natsanneet. Varmaankin tapaatte vielä joskus myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin en tiedä mitä siinä lopulta kävi. Ehkä hänellä oli niin tiukka aikataulu ettei lopulta ehtinyt rinteeseen tai en lähde arvailemaan. Harmillinen juttu se kuitenkin on. Ehkäpä vielä joskus. Kiitos!

   Poista
 5. Talviretkeily on mukavaa, ainakin tnoin upeissa maisemissa. Olen käynyt joskus näillä seuduin, ollut laskettelemassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että olet käynyt laskettelemassakin täällä. Tämä on ihan mukava paikka, mutta polttopuut ovat vähän kehnonlaisia, ovat märkiä, eivät meinaa syttyä.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥