pelaguu.blogspot.com

tiistai 2. elokuuta 2016

Sodankylän porttikoski

Poikettiin eräs heinäkuinen viikonloppu Sodankylässä, siinä samalla meillä oli aikaa katsastaa Kitisen Porttikoski ja sen jylhät nähtävyydet. Porttikoski on helposti saavutettavissa, noin 20 km Sodankylästä etelään tien E63 varrella ja siitä vajaa kilometri hiekkatietä ja olet perillä.Hyvää alkanutta elokuuta kaikille!

14 kommenttia:

 1. Oi että on huikean kauniit maisemat. Upeat kuvat olet ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkuli! Pieni mutta hieno paikka ja koski. Mielestäni jostakin myös luin että täällä tehdään tiettyinä aikoina juoksutuksia, vaikuttaa Porttikoskellakin veden korkeuteen. Alueella oli myös iso katos, pidetäänköhän siinä tansseja? Ainakin kokonsa puolesta siinä voisi.

   Poista
 2. Helppo saavuttaa, kun ensin jaksaa matkustaa sinne Sodankylään asti... Kiitos kuvista :-) Nyt ei ehtisi itse piipahtamaan sinne asti ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä pohjoisessa on jo tottunut pitkiin välimatkoihin. Asiaa kun tuli niin pitihän se piipahtaa. :)

   Poista
 3. Lisää pohjoisen matkavinkkejä, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia olen käynyt Porttikoskella useita kertoja,siinä on vanha hieno tanssilavakin,ihan 60 luvun mallinen.Ja jos kääntyy Sodankylästä päin tullessa vähän ennen Porttikosken tienhaaraa Kurki askaan löytää syyn miksi vesi ei niin komeasti virtaa Porttikoskessa,voimalaitoksen.Oli mukava katsella tuttuja maisemia KIITOS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä! Tuolla ylempänä siitä "kodasta" kirjoitinkin kommenttia, jäi nyt kuvaamatta. Ja juoksutuksista, enpäs tiennyt että siellä on voimalaitos, olisi voinut käydä senkin katsomassa, harvoin tulee liikuttua Sodankylässä.

   Poista
 5. Tuon upean paikan muistan, kävimme siellä kun olin lapsi

  VastaaPoista
 6. Tuttja paikkoja minullekin ja mukavaa katsella niitä kuvissasikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle hieman oudompia seutuja, niihin on mukava tutustua!

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥