pelaguu.blogspot.com

maanantai 15. elokuuta 2016

Avoimet puutarhat Pohjoisessa osa3

Minäkin pääsin nyt tänä vuonna lopulta poikkeamaan Avoimet puutarhat -teemapäivän kohteissa. Poikkesin Rovaniemelle, Lapin pääkaupunkiin ja esittelen teille vielä kaksi viimeistä kaupunkikodin puutarhaa, siinä järjestyksessä kuin niissä vierailin. Iltapäivä alkoi jo pitkällä kun vierailin viimeisessä kohteessa, aika tehokkaasti tuli päivä käytettyä, shoppaillen ja vieraillen puutarhoissa, + kahden tunnin ajomatkat päälle.


Seuraavaksi vierailin 

Tämäkin on puutarha, jossa kannattaa vierailla ihan itse. Piha ja puutarha alue on pieni, mutta silti siihen mahtuu paljon yllätyksiä ja pientä kivaa. Pihaa on rakennettu etupäässä kierrätystarvikkeista. Tämä omakotitalon piha on viehättävä. Omakotitalo on ostettu vuonna 1997 ja siitä pihan rakentaminen on alkanut. Täällä kaikki kukat saa kukkia!


Etupihan sisäänkäynniltäYlätasanteen puiden siimeksessä on "Menninkäisten metsä"

(Menninkäisten metsä on oma nimeämäni)Portaat ylätasanteen pieneen metsäänMenninkäisten metsä, kummarrellen puitten oksien alitse
läpi metsän kuljettiin..
Alhaalla, alatasanteella Sokerina pohjalla, 

Puutarhan hoidon tällä tontilla Rauni Upola on aloittanut vuonna 1958
ja vielä vain jatkaa.SisäänkäynniltäPolkua pitkin rehevälle sisäpihalle

Nuotiopaikka

Tästä linkistä pääset ensimmäiseen postaukseen, jossa myös enemmän taustoja reissusta ja reissuun lähdöstä. Tässä linkki toisen osan puutarhoin.

Tässä vielä linkki Kodin Pellervon juttuun Rauni Upolan puutarhasta.

Hyvää uutta elokuista viikkoa kaikille!

3 kommenttia:

 1. Kivoja paikkoja on ollut esillä Rovaniemellä. Kiva kuulla että Rovaniemellä oli useampi puutarha avoinna, meillä Joensuussa oli avoinna vain yksi kotipuutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siellä vielä muitakin puutarhoja, mutta niihin en enää ennättänyt ja olin jo yhdessä käynyt aiemmin niin jätin sen nyt.

   Poista
 2. Hienoa, että avoimet puutarhat -tapahtuma ulottuu joka paikkaan. Ja hienoa päästä katselemaan näitä kauempana olevia puutarhoja näin virtuaalisesti. Kiitos.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥