pelaguu.blogspot.com

tiistai 19. huhtikuuta 2016

Retki Ruuhitunturiin

Huhtikuun toisen viikonlopun sunnuntaipäivän moottorikelkkaretkemme suuntautui sydäntalven upeista tykkylumipuistaan tunnettuun Ruuhitunturiin. Päivä oli yhtä tuhnuinen kuin muutama vuosi sitten. Viimeksi olemme käyneet täällä helmikuussa 2013, nyt kun meillä on kelkka kokoajan käytössä, niin otimme sen alle ja suuntasimme katsastamaan tämän hetkistä kynttiläkuusienkin tykkypuutilannetta. Tykyt olivat jo pudonneet puista, mutta maisemat näköalatornista olivat huikeat. Olisi olleet vielä komeammat, jos pilviverhot eivät olisi verhonneet maisemaa. Kova vinkkakin siellä tunturin päällä kävi, eikä se houkuttanut viettämään siellä paljoa aikaa, joten laskeuduimme alas kahvilan terasille evästelemään. Lähtiissä sateli räntää, takaisin tullessa ilma alkoi jo seljetä.

Ruuhitunturiin voi patikoida myös kesällä. Sallan Poropuistosta lähtevä reitti on pituudeltaan n. 14 km. Talvella ohi kulkee myös latureitti. Alueella toimii kevät-talvisin latukahvila, josta voi ostaa kahvia ja munkkeja. Lisäksi kahvilan vieressä on saunarakennus ja ulkohuussi. Pienen loivan kapuamisen jälkeen Ruuhitunturin päällä on näköalatorni.


LatukahvilaPiharakennuksetNäköalatorni
Seuraavat kuvat ovat näköalatornista.
Ruuhitunturin näköalatornista avautuvat näkymät pitkin Sallatunturin aluetta.
Ruuhitunturia ympäröi monet pienet tunturit.
..Kuten Hangasharju ja Pirttivaara.

Alhaalla hentoon lumihuurteeseen hunnuttuneita puita.


11 kommenttia:

 1. Komeita on nuo puut ilman tykkyjäkin.

  VastaaPoista
 2. Komeat on maisemat. :)

  VastaaPoista
 3. Aivan huikeat maisemat! Kiitokset jälleen tästä loistavasta nojatuolimatkasta =D.

  VastaaPoista
 4. Upeat maisemat. Kyllä Suomi on iso maa - sen huomaa niin selvästi tässä keväällä. Teillä vielä hiihdetään ja etelä-Suomessa jo sinivuokot kukkivat.

  VastaaPoista
 5. Upea, taianomainen tunnelma kuvissa! Kaunista!

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon kommenteistanne! Maisemat olisivat komeammat jos ei olisi ollut pilvessä. Tänä keväänä on tarjoiltu paljon vesi- ja räntäsadetta.

  VastaaPoista
 7. Hienoja maisemia,olen käynyt vain Hangasharjulla.Ja tietysti Sallatunturilla joskus viime vuosituhannen puolella.Tuo moottorikelkka olisi oivallinen kulkuneuvo talvella.Onnellinen sinä voit liikkua siellä kesät talvet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos eräskaksikko! Näissä maisemissa on onni liikkua.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥