pelaguu.blogspot.com

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Pilkkireissu Onkamojärvelle

Kevät etenee hurjaa vauhtia, metsissä alkaa olla pälvipaikkoja puiden juurilla ja etupihaltakin alkaa sipulikukkapenkki paljastua, tosin sen sipulikukkapenkin vielä peittelin lumella, lupaa yöpakkasia. Alkaa olla viimeiset hetket meilläpäin kelkkailuun ja hiihtämiseen. Mutta vielä pääsee. Kelkkailemassa ollaan käyty nyt parina, kolmena viikonloppuna, kun meillä nyt sitten sellainen on. Tarkkana täytyy jo kelkkailessakin olla, kun sulapaikkoja ilmestyy, niin maalla kuin vedellä. Viikossa parissa on jo tapahtunut ihmeitä.

Sampon päivän, huhtikuun ensimmäisen sunnuntain, kelkkaretki suuntautui Onkamojärvelle pilkkimään. Keli oli suotuisa. Saalis jäi tälläkertaa saamatta. Aamun harmaudesta kauniiksi aurinkoiseksi sääksi muuttunut päivä oli täydellinen retkeilyyn, vaikka ei saalista tullutkaan. Ilma oli tyyni ja ympärillä syvä hiljaisuus. Makkarat paistuivat nuotiolla.
Saaressa on pikkuinen mökki. Näitä näkyi muutamia.Saarirykelmiä ja mökkejä saaressa.Ilmakin alkoi pikkuhiljaa kirkastua.
Odotellaan koiran kanssa makkaratulia ja pilkitään.

Paistettiin saaressa makkaraa. Suloisia pieniä ja hieman isompiakin saaria on
 melko monta Onkamojärvellä.
Venäjän puolen tuntureita vasten näkyi lumisateen raja. Meidät se lumisade kiersi.

Saarirykelmiä

Käytiin rajavyöhykkeellä asti. Siis Onkamojärvestähän on pieni osa Venäjän puolella. Näistä Sallatuntureista kerroin tuolla aikaisemmassa Onkamojärvi postauksessa.Rajavyöhykkeeltä palattiin takaisin ja kotimatkalle.Tässä vielä linkki viime vuoden kevään etenemis postaukseen, nyt etupihalla ei ole enää noin paljoa lunta.

8 kommenttia:

 1. Kevään kosketus näkyy jo kuvissa. Komeat maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Näissä maisemissa kelpaa pilkkiä.

   Poista
 2. Kaunista. Minä en uskalla mennä jäälle enää, koska meillä on satanut vettä todella paljon ja jää muuttui "tikkujääksi"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä ei varmaan enää kestäkään. Täälläkin pian vesi alkaa tulla jäälle ja täytyy olla tarkkana.

   Poista
 3. Eikö siellä ole vettä jään päällä, lumen alla? En ole aikoihin voinut käydä pilkillä juuri siksi, kun vesilumisohjoa on niin paljon jäällä.Ei moottorikelkallakaan voi enää liikkua, lumi on niin sohjoa. Huomaan että täällä sitä on hieman enemmänkin ja koko aamun tuli rutkasti lisää.
  Oliko antoisa pilkkireissu, ainakin retkenä näyttää olleen mainio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut vielä tuolloinen. Tuntuu, että onko vieläkään.. Lumisohjoa on kyllä ollut muualla, kuin jään päällä, silti vielä pääsee. Kyllä oli muuten ihan antoisa reissu.

   Poista
 4. Pilkkikelit parhaimmillaan. Kaunista.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥