pelaguu.blogspot.com

lauantai 13. helmikuuta 2016

Tervehdys ystävänpäivään..

Kun en omista minkään näköstä puutarhakalenteria tai päiväkirjaa, johon havaintoni voisin kirjottaa, kirjotan ne tänne. Niitä on mukava aina jostain seurata, säätä siis. :)

Alkuviikolla vesi tippui räystäistä ja pari päivää satoi ihan silkkaa vettä, tiistaina alkoi tulla lumet katolta, aikaisin, minusta tuntuu.. Viime vuonna kirjoitin lumien tulevan katolta 3.maaliskuuta, postaus siitä tässä. Ilma on kovin jo keväinen, aamukävelyllä tuli mieleen että on kuin huhtikuussa, "Eikö tämmösiä ilmoja ole sitten huhtikuussa vasta?" Lämpötila on plussanpuolella, +2. Lumi nuoskistuu ja on jo varmasti jonkin verran vajonnut. Talitinttiparvikaan ei ole käynyt nyt ruokintapaikalla, josta viime postauksessa kirjoitin. Raskas tykkylumikin tippui puista, pari päivää helpotti puiden oksilla, eilen satoi uuden, kauniin valkoisen raskaankin oloisen lumen puiden oksille. Satanut lumi oli aluksi hyvin märkää, aivan kuin olisi vielä edellisillan tapaan vettä vain satanut. Nyt onneksi tosiaan se talvi tuli takaisin, ei saatu aikaista kevättä.

Eilen ostin ystävänpäiväksi tulppaaneita ja leivoin muffineja, ohje täältä. Kuorrutusta hieman muuntelin, en laittanut tuota esanssia, jota ohjeessa laitetaan, tuorejuusto on vaniljatuorejuustoa. Tämän kuvan myötä toivottelen kaikille..Ystävyys on kuin kukkiva puisto,
se upeita ruusuja kasvattaa.
Ja jokaisen ystävän muisto,
sydämessä ruusun hehkumaan saa.


Hyvää viikonloppua ja ystävänpäivää!

28 kommenttia:

 1. Hyvää Ystävänpäivää sinullekin!
  Meilläkin on taas valkoinen maailma, muutaman vesisadepäivän jälkeen. Vesi on joessa korkealla ja pinta jäätyi taas. Pelkään aina talvella,että kissat putoavat jokeen, kun menevät heikoilla jäillä naapuriin joen yli. Ellu onkin pudonnut jokeen monena vuonna.
  Aurinkokin paistaa, viikkojen harmauden jälkeen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa ystävänpäivän viikonloppua sinullekin! :) Onneksi tosiaan saatiin lisää lunta ja talvi takaisin muutaman lämpöasteisen päivän jälkeen!

  VastaaPoista
 3. Tämä on ollut merkillinen talvi! Lintujen vähyyttä olen myös kummastellut.
  Kiitos siulle samoin, hyvää ystävänpäivän viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Herkullisen näköistä...nam!
  Kiitos, hyvää ystävänpäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköisiä leivonnaisia. Ihanaa ystävänpäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 6. Hyvää ystävänpäivää myös sinulle! Makoisat leivonnaiset odottaa.... vai joko lie syöty ;)

  VastaaPoista
 7. Hyvää ystävänpäivää sinulle! Herkulliset ja herttaiset leivokset, nam. Lunta tupruttaa meilläkin, kyllä se kevät vielä tulee hiljalleen, maltetaan vielä!

  VastaaPoista
 8. Hyvää Ystävänpäivää Sinullekin! Nyt olisi taas talvisemman kelin vuoro täällä meillä vaikka alkuviikosta lumet hupeni melkoista vauhtia.

  VastaaPoista
 9. Hyvää Ystävänpäivää sinullekin :)

  VastaaPoista
 10. Suloiset leivokset. Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 11. Kiitos paljon toivotuksistanne! Sydämellä otan ne vastaan. Aurinkokin on ollut hukassa, tänään se vähän pilkahtele, pakkanen tuntui kiristyvön, tuskin kuitenkaan paljoa. Lintujen vähyyttä täälläkin on ihmetelty, jostain luin että kylmä kesä on yksi syy. Muffinit vielä odottavat huomista! ;) Oli vielä jäljellä Runebergin torttuja ja laskiaispullia, ne piti syyä ensin.

  VastaaPoista
 12. Tääläki tuli uus talavi. Lintuja on näkyny ruakintapaikalla yllättävän vähä. Orotin oikee ryntäystä, ku pitkästä aikaa alootin ruakkimisen. Jokapäivä lintuja kuitenki käy. Herkullisen näkööset pullat! Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin! Sään vaihteluita on mukavaa seurata ja merkata ne ylös, voi sitten vertailla. Täällä oli ennestään jo lunta n.60cm, että sinäänsä ois vaatinu vielä pitkään ajan että ois sulannu pois. Pikkusen yritteli jo tehä kevättä, mutta vielä niin vähällä ei pystynyt.

   Poista
 13. Kiitos, samoin sinulle hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 14. Hyvää Ystävänpäivää! Ihania muffinseja, nam :)

  VastaaPoista
 15. Hyvää ystävänpäivää sinnekin!

  VastaaPoista
 16. Kiitos samoin Pirjo, Tuulikki ja Lissukka! Muffinit olivat hyviä, vielä niitä jäikin. :)

  VastaaPoista
 17. Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 18. Blogi on ihan kätevä tapa kirjata mm. sään vaihteluita. Voi vuosienkin päästä vertailla eri ajanjaksoja. Tosiaan, enempi on huhtikuiselta vaikuttanut viime aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin. Ei oikein keli passannyt syksyynkään, niin keväinen jo oli.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥