pelaguu.blogspot.com

maanantai 10. elokuuta 2015

Syyskesän kukkasia..

Tänä aamuna tuntui ensimmäisen kerran syksyltä. Vaikka uskon, että kesää on vielä jäljellä, syyskesää. Illalla alkaa jo hämärtää ja yöt ovat pimeitä, ja hyvin sumuisia. Marjan poiminta on päässyt jo alkamaan täälläkin. Eilen poimittiin ensmäiset hillat ja mustikat. Mustikkaa täytyy vielä vähän odottaa, ovat hieman vielä raakoja. Hillaa on siellä mistä sitä sattuu löytämään. Mansikka on alkanut nyt pikkuhiljaa kypsyä. Pieni pelko jo alkoi hiipiä, että saako pakkaseen yhtään marjaa tänä kesänä, mutta ainakin mustikkaa saa.

Loppukesän, syyskesän.. kukkasia, niin luonnon kuin perennana kasvia on tullut taas kuvattua, kuten aiemmin lupasin, kukkapostauksella jatketaan..


Oman pihan villiniityltä näyttää joka vuosi putkahtelevan uusia kukkia.

Mikä hennon, vaaleanpunainen kaunotar tämä on?
 Ehkei siankärsämö kuitenkaan, eikä liioin sitä muistutakaan.


Sateen jälkeinen päivänkakkaraHeinäkuun lopulla kuvattu kurjenpolvi paistattelee ilta-auringossaEilen illalla huomasin kuvata omalta pihalta melkein teelautasen kokoisen poimulehden lehden, onko poikkeuksellisen iso vai kasvattaako poimulehti normaalistikin näin isoja lehtiä?Näitä ehkä voisin joskus toivoa omaankin pihaan, vaikka sitten sinne villiniitylle.. Viime keskiviikkona paistoi kaunis kesäinen ilta-aurinko, silloin kuljeskelin ja kuvasin..

Sinilatvaa
KurjenpolveaSuloisia kissankelloja..Valkoinen syreeniKaipailen, jälleen teidän tunnistusapua. Luonnonkukka todennäköisesti, mutta jotkut luonnonkukatkin sykähdyttävät minua, enkä pidä kaikkia ihan rikkaruohoina.. ;)
 Tänä aamuna kuvasin kauniin valkoisen kukan erään talon pihalta, no melkein tienpientareelta.
Sieniä kasvaa kuin sateella. Sitä mietin, että ovatko sienet nyt täällä pohjoisessa, jotenkin aikaisessa, että niitä ei sitten välttämättä ole syksymmällä.. Haarapääskyt lirkuttelivat aamusella iloisesti katuvalojen sähkölankalla. Mitähän niillä oli asiaa, syksystäkö kenties kertovat.. niitä ei mielestäni ole näkynyt kesällä samaantapaan.
Nyt jään innolla odottelemaan viikonlopun retkeilyistä kertovan retkeilypostauksen tekoa ja julkistamista. :) Pian taas kuullaan..

Mukavaa alkanutta uutta syyskesäistä viikkoa kaikille!

20 kommenttia:

 1. Kaunis tuo sinilatva. Eiköhän tuo valkoinen ole valkoista sinilatvaa. Muistuttaa täysin samaa mitä kasvatin itse siemenistä ja nyt kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin minustakin alkoi tuntua siltä, muistutti niin sinilatvaa. Mutta en ole nähnyt ennen valkoisena ja googlailemalla löysin polun siihen että voisi ollakin valkoinen sinilatva. Kiitos!

   Poista
 2. Valkoiseksi sinilatvaksi minäkin veikkaisin. Omalla pihalla on samanlaista, eikä minulla sinikukkaista versiota ole laisinkaan.
  Tänä kesänä monien kukkien varret ovat venyneet hurjan korkeiksi, miksei siis kukkien lehdetkin voisi olla jättikokoisia.
  Pimeä tulee jo melko aikaisin ja yöt ovat olleet minusta poikkeuksellisen koleita. Kävin hetki sitten sulkemassa kasvihuoneen oven ja muistin samalla katsoa viime yön lämpötilan - ulkona +10 ja sisällä +12. Ja hyvin kosteaa. Lisäksi koivusta on alkanut pudota ruskeita lehtiä, mikä tuo minusta aina syksyn tuntua, vaikka vielä kesä onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väistämättä syksyn merkkejä on ilmassa, sillehän ei voi mitään vaikka jäähyväiset kesälle ovat haikeat.

   Poista
 3. Kauniit kukkakuvat!
  Niin se vaan syksy hiljakseen tekee tuloaan...vaikka ei vielä haluaisikaan.

  Mukavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Syksy saapuu, mutta nautitaan nyt vielä hetki lämmöstä :) Tuo kyselemäsi kasvi taitaa tosiaan olla valkoinen sinilatva, on tosi kaunis ja tuoksuu hyvälle. On yksi suosikeistani! Tänä kesänä sain myös vaaleanpunaista sinilatvaa, sekin on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tehdään! Kuulostaa vielä erikoisemmalta tuo vaaleanpunainen sinilatva. Varmasti kaunis sekin.

   Poista
 5. Ykköskuvassa saattaisi olla virmajuuri. Niitä on rohtovirmajuuri ja lehtovirmajuuri. Veikkaisin jälkimmäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kiitos tunnistuksesta! Tutun kuuloinen nimi hällä. Täytyy tutkia enemmän, tänä kesänä huomasin sen ensimmäisen kerran. En tiedä mistä on sinne tullut.

   Poista
 6. Virmajuureksi tunnistan minäkin ykkösen.

  VastaaPoista
 7. Meilläkin kasvaa tuota ensimmäisen kuvan kukkaa omppupuun alla, itse on tiensä sinne löytänyt. Kiva että munkin kasvi sai nyt nimen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, kyllä se valeriaana taitaa olla. Luonnonvarainen rohdosyrtti. Ilmeisesti jollain tapaa leviää.. mutta ainahan ne voi pitää kurissa. ;) Se on vain hassua että juuri tämän hetken valitsi tuohon tupsahtaa.. juuri kun on tavallaan ollut ajankohtainen aihe.. Ihmeellistä! :)

   Poista
 8. Multakin löytyy sekä sinisenä ja valkoisena lehtosinilatvaa, kukkii muuten tosi pitkään. Mulla on vaan niiden paikat vielä hakusessa, kun eivät tunnu sopivan minnekään :D
  Syksyä on ilmassa, aamuisin kosteaa ja kylmää ja iltaisin syksy tuoksuu, vaikka päivät onkin lämpimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisia havaintoja täälläkin, syksystä. Viime yönä satoi melko kovasti..

   Poista
 9. Niin kukat kauniisti kukkivat.
  Virmajuureksi minäkin tunnistin ensimmäisen kukan.
  Ei mitenkään hyvälle tuoksu. Kosteissa paikoissa kukkii nainakin täällä meillä.
  Mukavaa Elokuun puoliväliä sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sylvi. Enpä ole tullut haistelleeksi virmajuurta. Kosteusko se on meilläki saanu sen tuohon ilmaantumaan... Ei nimittäin kasva mitenkään kosteassa paikassa, savimaalla, sekalaisen kasvuston keskellä. Kiitos samoin!

   Poista
 10. Kauniita kukkasia! Minunkin poimulehdessä on tänä kesänä ihan huikean isot lehdet!
  Rohtovirmajuurta olen pari kertaa yrittänyt siemenestä kasvattaa, tuloksetta...pitää toivoa että jostain ilmestyy kukkapenkkiin =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina! Toivotaan, että joskus putkahtais sinunkin penkkiin.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥