pelaguu.blogspot.com

perjantai 19. joulukuuta 2014

Talven valkeaa ja sinisen hämärää

Nyt tuota talven valkeaa valostuttajaa eli lunta on meillä semmoset 40cm ja oisko rapiat päälle. Paikoin sitä voi olla enempiki. Alkutalvesta oli kovasti tykkypuita, katkoikin pahoin puiden latvoja. Itsenäisyyspäivän tienoilla ilmat lauhtu, tuli kovat tuulet ja puotteli tykyt pois puista. Minä ehin kuvata tykkyjä itsenäisyyspäivän jälkeisenä keskiviikkoaamuna siinä puoli kymmen maissa, kun tykkyjä oli vielä tavattavissa metsäautotien varrella pohjoisempana Sallaa, lähempänä Savukosken rajaa. Paikoin sitä siis vielä löytyi, toki en ettimällä ettiny, satuin sopivasti hollille. Tässä sitä sitten teillekin, talven valkoista sulostuttajaa.

Siniset hetket ja hämäryys ovat myös vallanneet meidän pohjoisen päivän valon ja ajan. Tuntuu ettei päivä edes ehdi valostua kun se alkaa jo uudestaan hämärtää, tätä on edesauttanut vielä hyvin pilvinen sää ja sitä on jatkunut aina näihin päiviin asti.., Se valonaika on vain hyvin pieni hetki. No meillä se päivän valon aika on n. 2 tuntia, hieman alle.. ja pian on tosiaan talvipäivän seisaus, kun päivä alkaa taas pidentyä ja sitten voidaan alkaa laskea jo päiviä kevääseen ja valoisampaan aikaan.Samaisella viikolla käytiin myös Ranualla, poikkesimme myös Ranuan Eläinpuiston Fazerin tehtaanmyymälässä. Eläimet olivat jo varmaan nukkumassa, oli jo niin ilta etemme enää lähteneet katsomaan eläimiä, puisto oli jo varmaan mennyt kiinnikin, oltiin muilla asioilla sielläpäin liikenteessä ja piipahdettiin myös siis siellä.


MurrMurr -linnan torni kohoaa..Kotipolulle ennätin eilettäin. 

Metsäpolkujakin on suhteellisen 
helppo nyt kuitenkin kulkea kun pitkin poikin 
metsiä on suhattu kelkoilla.

Ainoa rajoittaja on vain ladut, jotka kulkevat paikoin
sieltä missä on kesällä tottuttu kävelemään. Ja ladulle ei ole asiaa 
kävelymiehellä. Suksia en valitettavasti ajatellu
tänä talvena jalkaani laittaa, lumikengistä sen sijaan
haaveilen... ;)
Nojailevat puut..Jatkan haaveilujani ja valoisan ajan odotusta...

(vaikkakin tämä sininen hämäräkin on kaunista,
pakkanen siihen vielä päälle,
niin johan olis kaunista...)

Jäämme niitä odottelemaan,
hyasinttien availlessa nuppujaan...
Mukavaa viikonloppua kaikille!


15 kommenttia:

 1. Voi, miten kauniin lumiset maisemat. Tänään täällä sataa silkkaa vettä, joka alkaa kyllä jo vähitellen kyllästyttää. Tänään piti kantaa matot ulos, mutta kuka niitä vesisateeseen viitsii viedä kastumaan. Josko huomenna olisi parempi sää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toivotaan että sinnekin tulee se luminen joulu. Kiitti between. Kyllä eilenkin ihastelin potkutellessa kauniita lumisia puita. Satoi meilläki sen verran että jäi puihinkin.

   Poista
 2. Hienoja sinisiä maisemia. Kuuset näyttävät kivoilta, niin kapeita ja korkeita :) Meillä on tullut lunta monena yönä noin 5 cm. Sit päivällä osa sulaa pois.
  Harmi kun en saanut noita valkoisia hyasintteja, kun oli vain vaaleanpunaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttiläkuusiksi kutsutaan. Siperiankuusen alalaji.. Ostin hyasintit lidlistä, ovat jotain todella hidasta lajiketta, kun nyt vasta availevat nuppujaan ja joskus marraskuun loppupuolella ostin... Ja vaikka huoneen lämmössä ovat kokoajan, saas nähdä ehtivätkö juuri aatoksi aueta kokonaan.

   Poista
 3. Kauniin sinistä siellä teilläpäin.Tosin tännekin satoi lunta ja kerralla niin paljon että uskon sen pysyvän maassa kevääseen.Hyvää Joulun aikaa sinulle.

  VastaaPoista
 4. Kaunista sinistä hämärää. Meilläkin lumi peittää maan ja on luvattu pakkastakin. Lumikengät ajattelin kaivella esille pikkuhiljaa, niillä pääsee nin kivasti minne vaan.
  Oikein hyvää joulunaikaa!

  VastaaPoista
 5. Sinisestä hetkestä tykkään. Se on niin rauhoittava. Samoin kaamos on mieleeni.
  Lunta on täällä myös paljon, ei pysty metsässä enää kävelemään, mutta tykkään. Nyt lähden suksille.
  Hyvää joulua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, lumi kaikkinensa on ihana juttu. Mielummin näin kuin loskaa! Kiitos.

   Poista
 6. Upeaa sineä! Hyvää jouluviikkoa

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti tavoitat kommenttini vielä täältä vanhoistakin postauksista. :) Olen tässä aamun ratoksi miehen vielä nukkuessa selaillut blogisi vanhoja postauksia, ja huokaillut näitä kauniita Lapin metsämaisemia, joissa me saadaan elää. Tulee jo melkein ikävä talveakin, kun näitä katselee! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä huomasin kommenttisi. Saan ne aina myös sähköpostiin. No pianhan se talvi on ja keväällä jo huokaillaan että olispa jo kesä ku ei tiiä mihin sen kaiken lumen pistäs. :)

   Poista
 8. Toivottavasti tavoitat kommenttini vielä täältä vanhoistakin postauksista. :) Olen tässä aamun ratoksi miehen vielä nukkuessa selaillut blogisi vanhoja postauksia, ja huokaillut näitä kauniita Lapin metsämaisemia, joissa me saadaan elää. Tulee jo melkein ikävä talveakin, kun näitä katselee! ♥

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥