pelaguu.blogspot.com

lauantai 7. kesäkuuta 2014

Luonto kukkii


Metsässä.. Kosteikoilla.. Pihassa ja tienpientareilla.. Sekä joenrannassa.

Keskeytän kirjoittamisen. Olemme kesämökillämme. Kuulen siipien iskuja ja läsähdyksiä veden pintaan, katon yli lentää parvi joutsenia. Otan muistikortin, kameran ja lähden rantaan katsomaan. Matkalla on jänkä, joka on täynnä hillan kukkia. Joutsenia on kolme, kaksi joutsenta leikittelee keskenään, luulen, että parittelevat ja kolmas kaakattaa hieman kauempana. Aristelevat kun kävelen niitä lähemmäs, pitkin veden pintaa juosten ne nousevat jälleen lentoon ja vaihtavat paikkaa hieman kauemmaksi, kaislikon taakse, kaksi muuta liittyy kolmannen joukkoon. Leikki voi taas jatkua. Kaakatusta, siipien iskuja, veden molsketta... Upea näky, tämä lienee luonto-ihmisen ja -kuvaajan täyttymys! Yritän jotain tallentaa kameraankin. Ilma on hyvin hiostava, ukostaa, lämmintä on ainakin se +26, sitä se on pidellyt koko viikon. Palaan näytöksen jälkeen mökkiin. Kunnes..
Jatkan kirjoittamista, kunnes kuulen taas veden loisketta ja kaakatusta, ne kisailevat jälleen. Menen mökin terassilta katsomaan seuraavaa näytöstä, joka on vielä upeampi ja pidempi kestoisempi kuin aiempi, näen sen jopa ehkä paremmin korkealta. Mökki on mäen nyppylän päällä. Tilanteet ovat kuitenkin nopeita ja pieniä pyrähdyksiä. Koirakin huomaa veden loiskeen, se tuntuu kuuluvan kauas.


 Näyttää kyllä joltain merihirviöltä, mutta sitä se ei ole. Kahden joutsenen parittelunäytös. Jään miettimään, että mitäs se kolmas joutsen on mukana tässä.. Joka jälleen uiskentelee hieman etäämmällä näistä kahdesta muusta.
Ihanaa kesää - onnen täyttymyksiä!

Ps: on aika ihanaa, kun mökillä on huonot kentät ja yritän täällä päivittää blogia, kun ajattelen, että nyt on aikaa. Meni jokin tovi, että sain tämänkin julkaistua, huonoista yhteyksistä johtuen. ;) Kiireistä tämä kevät ja alkava kesä, niin pihassa kuin puutarhassakin, jonne palaamme pian, myös täällä blogissa. Lämpimät ilmat ovat pitäneet aika hyvin ulkosalla! :)

Pps: Epämääräiset möykyt kuvissa ovat joutsenia.. ;)

8 kommenttia:

 1. Joutsenet ovat huikean kauniita <3
  Varmasti ollut ikimuistoinen näytös käynnissä :)
  Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä oli. Sellaista kun ei ole ikinä päässyt näkemään.

   Poista
 2. Ihania kuvia, tulee ikävä pohjoiseen, siis vielä pohjoisempaan täältä viitosvyöhykkeeltä :)
  Hillako jo noin hienosti kukkii, mahtaakohan tulla yhtä hyvä sato kuin viime suvena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö, mietin viime kesää, muistaakseni ei ollut hyvä marjavuosi. Hilla kukki aikaisin ja hallayöt veivät kaiken. Tai no suoja rämeiköissä saattoi olla, mutta ei siellä missä on totuttu näkemään.. Näin ainakin lapissa. Kiitos! :)

   Poista
 3. Rentukoista ja hillasta tulee lapsuus mieleen. Rentukoita täällä ei enää paljoa näe ja lakkoja eli linttejä käytiin sukulaisten kanssa keräämässä nevalta. Nyt en ole enää vuosiin käynyt, onneksi niitä saa sukulaisilta maistiaisiksi.
  Kiirettä täälläkin, hyvä kun iltaisin ehtii pihalla uusia kukkasia käydä ihailemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touhun täyteistä aikaa, talvella ehtii levähtää. :) Harmikun silloin ei kuki kukkaset.

   Poista
 4. Voi, miten kauniita maisemia ja elämyksiä. Ehkä ne korvaavat huonon kentänkin.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥