pelaguu.blogspot.com

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Lunta

On kesäkuun 17. päivä ja saimme herätä tänä aamuna suuren ihmetyksen keskellä. Lunta on satanut viime yönä maan valkoiseksi. Emme taida olla kuitenkaan ainoa kunta Lapissa, jossa näin on käynyt. Näyttää tuo jo pikkuhiljaa ainakin puista varisevan pois. Lämpötila on vain +2.

Saa nähdä miten käy marjasadon ja kukkien. Tulppaanit ei kovin ole hätkähtäneet, tai vielä ainakaan päälle päin näytä järkyttyneiltä. Sen sijaan kevätvuohenjuuri on lakoontunut täysin lumipeitteen alle.
Aikas uskomaton juttu, pari kertaa piti hieraista silmiä kun aamulla nousin. En muista sitten ihan vähään aikaan tälläistä tapahtuneen.. Keskellä kesää ja juhannusviikolla lunta maassa.

Kesä? Kesä, minne menit?

19 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä kuin pahimmasta painajaisesta! Toivottavasti ri tullut kasvitappioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä, juurikin sitä! Toivotaan. Luulen että selvittiin säikähyksellä. Alimmillaan ollut +0, maan pinnassa on voinut olla pakkasta.

   Poista
 2. No voi jestas, ei meillä satanu ko rakeita ja vähän räntää eilen iltapäivällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satoi meilläkin eilen rakeita, yöllä oli alkanut sataa räntää.

   Poista
 3. Täälläkin on tullut vaikka mitä tänä aamuna taivaalta... On ollut lunta, räntää ja rakeita... Ei tämä hääviä kesää ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ei. Juuri sanoi radiossa että viimeksi samanlaista ja pakkasennätys kesäkuussa on vuodelta -62.

   Poista
 4. Ohhoh, aika hurjaa tähän aikaan vuodesta. Meilläkin täällä Pohjois-Karjalassa on kylmää, mutta kuitenkin 5-7 astetta lämmintä ja pari pisaraa vettä on tullut. Kova pohjoistuuli puistelee puita ja istutuksia. Toivotaan, että kasvisi toipuvat järkytyksestä :) kuten muutkin.. tuokin koirakaveri:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika parantaa. Toivotaan. Koiru ei tainnu piitata tippaakaan, luulen. :)

   Poista
  2. Tosin tuo kylmä tuuli joka meilläkin on, ei ole yhtään sisäkoiran mieleen.

   Poista
 5. Jopas on kummallista. Ainahan niitä on kylmiä kesiä välillä. Ei nyt mitään katovuotta toivoisi. Viileää on, onneksi ei mitään ole vielä paleltunut täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi vuonna -62, sen vuojen pakkasennätys ei ole ollu kaukana lapissa.

   Poista
 6. "No, onkos tullut talvi, nyt kesän keskelle" Olin joskus 90-luvun puolivälissä Sallassa kesäkuun toisella viikolla. Silloin satoin myös lunta, mutta ei ihan noin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vuoden -62 säätieto taisi olla jostain toiselta paikkakunnalta, yleisesti lapista.

   Poista
 7. Lunta on tullut myös täällä Oulussa ja kuuleman mukaan jopa Hämeenlinnassa... Toivokaamme että edes sääsket kuolivat :-) Hieno kuva lumisesta kevätvuohenjuuresta, jos tästä jotakin positiivista yrittää löytää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huumorin viljely on välissä hankalaa. ;) Mutta emmeköhän me toivu. Alkoi jo heti aamusta sulaamaan pois.Taisi olla hetkellistä. Onneksi ei jäänyt maahan! ;)

   Poista
 8. Vuoroin vettä räntää ja rakeita tuli täällä Uudellamaallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vähän kuulosti että koko maassa on viileää. Ankea juhannussää! Ja kesä kun meillä vielä niin lyhyt.. Tarttis lähteä ulkomaille jos haluais lämpimään jussina.

   Poista
 9. Täällä etelässäkin satoi rakeita... Ja lämpöä oli +4 astetta kylmimmillään... Hassu kesä.

  VastaaPoista
 10. Heh, heh noita sun talvelta näyttäviä kesäkuviasi. Samanlaiselta näytti minunkin pihani. Nyt on vähän mukavammin, sillä lumi suli, tosin yöpakkaset tuli.
  Raikasta juhannusta.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥